Niebieski ekran – restart kompa
Witam od jakiegos czasu moj komp wariuje. Podczas pracy potrafi wyskoczyc niebieski ekaran z błędem którego nie zdąze przeczytac bo komp sie restartuje!! ( Jak zmieniłem zeby komp sie nie wyłączał po błędzie to jest tylko carny ekran!!!)
Nie wiem co sie dzieje zrobiłem format C ale to nic nie pomaga :( Zaczyna mnie to martwic moze ktos mi pomoze
PS Dołaczam Raport z dziennika błędów XP
Dostawca czasu NtpClient jest skonfigurowany, tak aby pobierać czas z jednego lub kilku źródeł czasu, jednak źadne ze źródeł jest obecnie niedostępne. Przez 14 min nie nastąpi próba kontaktu ze źródłem. NtpClient nie ma źródła dokładnego czasu.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Nie wiem co sie dzieje zrobiłem format C ale to nic nie pomaga :( Zaczyna mnie to martwic moze ktos mi pomoze
PS Dołaczam Raport z dziennika błędów XP
Dostawca czasu NtpClient jest skonfigurowany, tak aby pobierać czas z jednego lub kilku źródeł czasu, jednak źadne ze źródeł jest obecnie niedostępne. Przez 14 min nie nastąpi próba kontaktu ze źródłem. NtpClient nie ma źródła dokładnego czasu.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Odpowiedzi: 10
sprawdz jak moźesz na wyźszym zasilaczu jak bedzie Ci pracować
mam 300 W
czy nie zamały masz zasilacz bo masz troszke tego sprzętu:
Dysk: ST340016 A SCSI Disk Device (40 GB, 7200 RPM, Ultra–ATA/100)
Napęd dysków optycznych:HL–DT–ST CD–RW GCE–8320B SCSI CdRom Device (32x/10x/40x CD–RW)
Napęd dysków optycznych:HL–DT–ST DVDRAM GSA–4163B SCSI CdRom Device (DVD+R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD–RW:16x/6x, DVD–RAM:5x, DVD–ROM:16x, CD:40x/24x/40x DVD+RW/DVD–RW/DVD–RAM
po formacie to raczej nie mam robaków a z temperatura ok wydaje mi sie ze grafika cos sie gryzie
mi tez cos takiego wyskakialo
Przyczyny:
1. Procesor sie przegrzewa
2. Masz wirusa lub robaka
Przyczyny:
1. Procesor sie przegrzewa
2. Masz wirusa lub robaka
Nie moge znalesc niz do dysku i pamieci ale narazie komp chodzi takze moze restart biosu pomogł a raczej przywrocenie ustawien :)
A co do teho huba wiesz moze czemu nie chodzi...
A co do teho huba wiesz moze czemu nie chodzi...
Wartości napięć
Napięcie rdzenia procesora 1.60 V
+3.3 V 3.14 V
+5 V 5.16 V
+12 V [ TRIAL VERSION ]
–12 V –11.71 V
–5 V –5.10 V
+5 V podczas wstrzymania pracy 4.95 V
AGP 1.50 V
Mam zasilacz 300W
Podłaczone sa jaeszcze mysz USB A4Techa i
MODEM GPRS Simensa tez pod USB
Mianowicie iz mam tylko 2 gniazda USB dokupiłem HUB USB z zazilaniem z portu USB ale nie działa on poprawnie tzn. jezeli go podłacze dioda sie świeci ale nie działa na nim wiecej niz jedno urzadzenie tzn. jesli podłacze mysz a potem drukarke to mysz juz nie działa nie wiem jaka jest przyczyna
Dysk i pamiec podam jak sprawdzę...
PS jeśli chodzi o karte graficzna to zamieniłem z radeona 7000 na GF2 obie maja po 64 MB takze chyba napiecie sie nie zmieniło
Napięcie rdzenia procesora 1.60 V
+3.3 V 3.14 V
+5 V 5.16 V
+12 V [ TRIAL VERSION ]
–12 V –11.71 V
–5 V –5.10 V
+5 V podczas wstrzymania pracy 4.95 V
AGP 1.50 V
Mam zasilacz 300W
Podłaczone sa jaeszcze mysz USB A4Techa i
MODEM GPRS Simensa tez pod USB
Mianowicie iz mam tylko 2 gniazda USB dokupiłem HUB USB z zazilaniem z portu USB ale nie działa on poprawnie tzn. jezeli go podłacze dioda sie świeci ale nie działa na nim wiecej niz jedno urzadzenie tzn. jesli podłacze mysz a potem drukarke to mysz juz nie działa nie wiem jaka jest przyczyna
Dysk i pamiec podam jak sprawdzę...
PS jeśli chodzi o karte graficzna to zamieniłem z radeona 7000 na GF2 obie maja po 64 MB takze chyba napiecie sie nie zmieniło
Napięcia teź są w Everescie.
Pamięć – memtest lub goldmemory, a dysk najlepiej narzedziami pobranymi ze strony jego producenta.
nVidia potrzebuje znacznie mniej prądu niź R9700 więc kwestia zasilania moze ,w tym wypadku ,w grę wchodzić – szczeólnie, źe trochę tego sprzętu masz podpiętego.
Pamięć – memtest lub goldmemory, a dysk najlepiej narzedziami pobranymi ze strony jego producenta.
nVidia potrzebuje znacznie mniej prądu niź R9700 więc kwestia zasilania moze ,w tym wypadku ,w grę wchodzić – szczeólnie, źe trochę tego sprzętu masz podpiętego.
A wiec przywrociłem bios do standardowych ustawień, narazie komp działa ale mam przeczucie ze sie sypnie!!
Co do sprzętu zamieniłem grafike z Radeon 7000 na Gf 2 MX440 64MB
Jęsli chodzi o kompa to mam:
Procesor: AMD Athlon XP 1700+
Płyta główna: Soltek SL 75FRN2
Karta wideo: nVIDIA GeForce2 MX/440
Pamiec RAM : 256 MB
Karta Satelitarna : Sky Star 2
Karta Dzwiękowa zintegrowana: Realtek ALC650 @ nVidia Audio codec Interface
Napęd dysków optycznych:HL–DT–ST CD–RW GCE–8320B SCSI CdRom Device (32x/10x/40x CD–RW)
Napęd dysków optycznych:HL–DT–ST DVDRAM GSA–4163B SCSI CdRom Device (DVD+R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD–RW:16x/6x, DVD–RAM:5x, DVD–ROM:16x, CD:40x/24x/40x DVD+RW/DVD–RW/DVD–RAM
To chyba na tyle aha i nie korzystałem z konsoli odzyskiwania
A i jeszcze temperatury:
Temparatura Płyta główna : 35
Temperatura Procesor: 42
Temoeratura Dioda Procesora 56
Cooling Fan/ Procesor 2.9
Dane według EVEREST ULTIMATE EDITION 2006 Trial Version
EDIT: Nie wiem jak sprawdzic pamięć, dysk, i napięcie!!
Co do sprzętu zamieniłem grafike z Radeon 7000 na Gf 2 MX440 64MB
Jęsli chodzi o kompa to mam:
Procesor: AMD Athlon XP 1700+
Płyta główna: Soltek SL 75FRN2
Karta wideo: nVIDIA GeForce2 MX/440
Pamiec RAM : 256 MB
Karta Satelitarna : Sky Star 2
Karta Dzwiękowa zintegrowana: Realtek ALC650 @ nVidia Audio codec Interface
To chyba na tyle aha i nie korzystałem z konsoli odzyskiwania
A i jeszcze temperatury:
Temparatura Płyta główna : 35
Temperatura Procesor: 42
Temoeratura Dioda Procesora 56
Cooling Fan/ Procesor 2.9
Dane według EVEREST ULTIMATE EDITION 2006 Trial Version
EDIT: Nie wiem jak sprawdzic pamięć, dysk, i napięcie!!
Ten błąd moźesz sobie darować.
Próbowałeś chkdsk /p /r z konsoli odzyskiwania?
Dokładałeś coś nowego ze sprzętu?
Pamięć i dysk testowałeś?
Próbowałeś z bIOS–em ustawionym na default ?
Napięcia i temperatury mieszczą isę w normie ?
PS.
Ile jeszcze razy dzisiaj będę musiał zgadywać jaki jest pełen config(?).
Próbowałeś chkdsk /p /r z konsoli odzyskiwania?
Dokładałeś coś nowego ze sprzętu?
Pamięć i dysk testowałeś?
Próbowałeś z bIOS–em ustawionym na default ?
Napięcia i temperatury mieszczą isę w normie ?
PS.
Ile jeszcze razy dzisiaj będę musiał zgadywać jaki jest pełen config(?).
Strona 1 / 1