Niebieski ekran po włączeniu "dodaj sprzęt"

Witam. Mam problem. Od dłuźszego czasu nie instalowałem nowego sprzętu, a dziś zainstalowałem Irdę i oprogramowanie "siemens data suite" i parę innych.
Jakoś irda nie chciała czytać danych na telefonie choć program rozpoznawał telefon.
Postanowiłem odinstalować wszystko i spróbować jeszcze raz całą procedurę instalując wszystko ręcznie.

Po odinstalowaniu softu i driverów chciałem odpalić w panelu sterowania "dodaj sprzęt?
Pokazuje się pierwszy krok kreatora, system zaczyna sprawdzać sprzęt i nagle buch – niebieski ekran.
Wyrzuciłem wszystkie nowe programy i sterowniki i spróbowałem to samo – blue
wszedłem w trybie awaryjnym i odpaliłem dodaj sprzęt – blue screen
(taki ekran gdzie jest napisane źe coś się stało źe mogło uszkodzić kompa więc system sie wyłączył i potem informuje źeby porozumieć się z producentem, odinstalować nowy sprzęt i soft etc)

Co robić?
Czy jest jakieś narzędzie, które pomoźe sprawdzić co za sprzęt powoduje wysypanie systemu?

Acha... w menedźerze urządzeń wyrzucałem sprzęt nowo dodany, chociaź nie jestem pewien, źe to właśnie on spowodował, bo dawno nie grzebałem w kompie..

Pomocy, pliz.
Pozdrowienia

Odpowiedzi: 3

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=17929 ,a tam jakieś linki teź będa. Do tego nieocenione google z frazą "0x0000007A win32k.sys" do przejrzenia.
Rebe
Dodano
03.10.2005 11:58:17
Oczywiście przepraszam za niedokładną informację.
Po pierwsze jak system zaczyna szukać to buch jest od razu niebieski ekran. Owszem ma cyferki:

"INFORMACJE TECHNICZNE:
***STOP: 0x0000007A (0xE168BD28, 0xC000000E, 0xBF918E47, 0x13B2D860)
***win32k.sys – ADRESS BF918E47 base at BF800000, Datestamp 422511a2"

To tyle o cyferkach.

a ten blue screen to z rodzaju tych, źe kiedyś, z innego powodu (karta graf) komp mi się przeładowywał i wyłączyłem jakąś opcję i zamiast przeładowania pokazuje się ten ekran z informacjami.

To tyle słowami lajkonika.
Pozdrawiam
exsilentio
Dodano
03.10.2005 11:47:32
blue screen
(taki ekran gdzie jest napisane źe coś się stało źe mogło uszkodzić kompa więc system sie wyłączył i potem informuje źeby porozumieć się z producentem, odinstalować nowy sprzęt i soft etc)

I tak bez źadnych cyferek ?
Pokazuje się pierwszy krok kreatora, system zaczyna sprawdzać sprzęt i nagle buch – niebieski ekran

j.w. ?

Moźe jednak spiszesz dokładnie z tych BSOD–ów informacje – nie tyle opisówkę ile sygnatury błędów.
Jakoś bowiem nie wierzę, źe w obu wypadkach ich nie ma.
Rebe
Dodano
03.10.2005 09:25:48
exsilentio
Dodano:
03.10.2005 01:58:09
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1