Niebieski ekran po uruchomieniu pliku instalacyjnego
Witam wszystkich serdecznie na forum. Po zapoznaniu sie z dzialem FAQ ktory sporo mi wyjasnil postanowilem jednak zwrocic sie o pomoc jako ze moj problem jest z lekka inny. Opisze kroki powtorzenia bledu. Byc moze niektore beda smieszne ale nie jestem pewien co spowodowalo blad wiec opisze wszystkie.
Niektore byc moze wazne dane:
1. Komputer stacionarny podlaczony kablem do modemu/router’a. Uslugodawca BT (UK)
2. Laptop (nasz podejrzany) podlaczony wireless’em do modemu/router’a
3. Siec domowa zrobiona
Kroki:
1. Na komputerze stacjonarnym plik instalacyjny jakiegos tam programu z torrenta spakowany w zipie rospakowywuje rarem i kopiuje do ‘Share folder’ bo mam go ochote otworzyc na laptopie a nie mam tam rara ani zipa
2. Na laptopie kopjuje plik na dysk twardy pod jakims folderem I uruchamiam instalacje.
Rezultat:
Niebieski ekran na chwile sie wlancza ale nie zdaze przeczytac bledow. Potem komputer sie restartuje i chce sie skanowac przy uruchamianiu. Do tej pory wyglada to znajomo.
Z FAQ na tym forum wiem jak zrobic zeby niebieski ekran sie dluzej wyswietlal. Mam odczytac kod bledu I tak powoli do celu. Sprawdze to jak tylko wroce do domu ale problem jednak jest taki ze laptop nie ma polaczenia prze wireless I nie moge polaczyc. Jak chce przeskanowac w poszukiwaniu sygnalu internetowego to pisze ze inny software zarzadza wirless’em co jest nieprawda bo nie ma innego. Wiem ze mozna zadecydowac ktory software ma zarzadzac wirless’em ale nie moge tego znalezc i jestem pewny ze nie mam poprostu takiej opcji.
Miedzyczasie pokazuje mi sie error 1066.
Wiem ze brakuje tutaj wiele szczegolow. Postaram sie je dodac jak tylko bede w domu. A cha czy jest mozliwosc odczytania kodu bledu bez ‘reprodukcji’. Nie chce uruchamiac tego pliku trzeci raz bo laptop nowka I sie boje?
Odpowiedzi: 1
wszystkie błedy systemu sa w logach
poszukaj w panelu sterowania narzedzia admistracyjne