niebieska plansza
witam, chcialem podalczyc do komputera karte dzwiekawa i od tamtego czasu nie umiem zalaczyc komputera.
jako tak komputer sie zalancza az do momentu nawet wyskoczenia pulpitu myszka da sie ruszac az w pewnym momencie zawiesza sie i wyskakuje niebieska plansza z bialymi napisami 0x0000008e (0x0000005, 0x80612856, 0xf691be6c, 0x00000000)
bardzo prosze o pomoc.... pilne :(
Odpowiedzi: 9
wyżarło mi sterowniki poprostu zainstalowalem jeszcze raz windowsa i problem ustapil dziekuje za chec pomocy
jak mam wylaczyc sterownik jak wogole kompa nie umie uruchomic ledwo mi sie pulpit pokaze do mi sie wylancza i wskakuje ta niebieska plansza ;(
-
[quote=djahmen]jak mam wylaczyc sterownik jak wogole kompa nie umie uruchomic ledwo mi sie pulpit pokaze do mi sie wylancza i wskakuje ta niebieska plansza ;([/quote] Czy konsole odzyskiwania może uruchomić ??
oczywiście odłacz kartę dzwiekową oraz wyłącz dany sterowniki odpowiedzialny za kartę dźwiękową, to wszystko należy zrobić za pomocą [b]Konsoli odzyskiwania[/b] i komend listsvc(wyświetla listę usług i sterowników) oraz komenda disable(wyłancza określony sterownik czy usługę)
- Przyklejony temat z debugerem w nazwie - do wykorzystania progrmau by więcej informacji zdobyć.
- Wizyta w archiwum forum, by to co dla zapytania 0x0000008e zostanie wylistowane przeczytać i sprawdzić czy może pasuje do Twojej sytuacji.
PS.
Ani na błąd sprzętu, ani na wirusa nakładka nie jest leczeniem najlepszym.
A próbowałeś naprawiać instalację z płyty windowsa? Jeżeli nie to polecam to zrobić
probowalem, nawet dalwalem ostatnie dzialajace ustawienie i tez sie nie dalo ?
Po pierwsze jeżeli to powstało po zainstalowaniu nowego sprzętu to spróbuj wyciągnąć tą kartę i uruchomić komputer. Jeżeli dalej będzie coś nie tak to uruchom komputer w trybie awaryjnym (Po włączeniu komputer naciskaj F8, powinno wyskoczyć menu z wyborem uruchomienia, wybierz Tryb awaryjny). Zaktualizuj system, sprawdź czy nie masz wirusów.
ja sobie z tym nie poradze ;( nie wiem z czego dokladnie mam skorzystac... =/ moze mi ktos jasniej napisac ;( bardzo prosze...
A google przestało działać ](*,)
[url=http://support.microsoft.com/kb/903251/pl]Tutaj[/url] możliwa przyczyna
Strona 1 / 1