Nieaktywny pasek szybkiego uruchamiania po starcie systemu.
Witam,
Jak w temacie.
Po zamontowaniu drugiego twardziela, sformatowaniu obu dysków i nowej instalacji WinXP, po uruchomieniu ( przez ok. 3-5 min ) pasek szybkiego uruchamiania jest nieaktywny. Nie reagują żadne ikony, przycisk START - nic. Można na pasek normalnie najechać myszką jednak kliknięcia nie wywołują żadnej reakcji.
W tym samym czasie normalnie funkcjonują ikony pulpitu - można korzystać ze wszystkich narzędzi.
Problem znika po:
- CTRL+ALT+DEL i zamknięciu Manadżera Zadań;
- uruchomieniu dowolnego okna i kliknięcia ALT+TAB.
Próbowałem:
- zainstalować nowy system na starym dysku, bez nowego;
- starym dysku z nowym jako SLAVE;
- nowym dysku bez starego;
- nowym dysku ze starym jako SLAVE.
We wszystkich przypadkach jest ten sam problem.
WinXP jest w porządku - chodził od kilku lat na różnych komputerach ( kilka ich już miałem ).
Grafika NVIDIA GeForce4 MX 440 ( też wcześniej działało wszystko pod nią OK ).
Dyski formatowane wielokrotnie!
Proszę o wskazówki.
P.S. Robiłem ChackDisk + kilka testów innymi programami i zawsze pokazuje 0 błędów...
POZDRO!
P.S.2 Na LOG-ach się nie znam :/
Odpowiedzi: 1
[quote=MaxRex]P.S.2 Na LOG-ach się nie znam :/[/quote]Więc masz okazję się nauczyć.
Przy takiej ilości reinstalacji systemu, każdemu wirusowi odechciało by się żyć, ale z nimi nigdy nie wiadomo...
ComboFix, HiJack itp.... wszystkie informacje znajdziesz w goglarce, lub zwyczajnie instalując je na dysku poprzez przejrzenie ich możliwości.
To nie jest takie trudne, jakby się mogło wydawać.
Potem log dajesz na jakiegoś hosta, typu http://wklejto.pl/, zapodajesz link do pliku i to cała tajemnica a nauki na 10 minut.
Strona 1 / 1