Nieaktywne suwaki głośności urządzeń wejścia w mixerze

Witam!

Mam płytę głowną GA-945PL-S3 ze zintegrowaną kartą dźwiękową Realtek ALC883. Nie wiem czy mój problem dotyczy płyty czy samego systemu ale w każdym razie po zainstalowaniu wszystkich niezbędnych sterowników mam nieaktywne wszystkie suwaki urządzeń wejścia w mixerze (Głośność CD, Głośność mikrofonu, Głośność wejścia) oprócz głownego suwaka Regulacja Nagrywania, a mikrofon i tak działa tylko że nie słychać go w głośnikach. Do tego gdy wchodzę w panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> audio to przy nagrywaniu dźwięku nie mogę wejść w zakładke zaawansowane. Jak myślicie czym to jest spowodowane? Może jakieś wadliwe sterowniki z oryginalnej płyty Gigabyte chociaż akurat do tej wersji bym sie nie przychylał ;)

Odpowiedzi: 1

Nie napisałes tylko czy sprawdzałeś , czy karta w BIOSie właczona . Druga sprawa , to tak jak piszesz sterowniki , trzecia możliwość, to uszkodzona karta.
Seeker
Dodano
30.10.2006 06:17:59
  • Karzmu 30.10.2006 09:06:14

Karta jest włączona w Biosie i też na pewno nie jest uszkodzona bo jedyne co nie działa to te suwaki oraz przycisk zaawansowane w opcjach audio, a tak to dźwięk i mikrofon przy nagrywaniu w rejestratorze dźwięku są ;] Do tego nie są to też na pewno sterowniki bo ściągnąłem z neta nowe i dalej jest to samo. Zatem zostaje tylko możliwość, że jest coś uwalone w systemie ;] Najbardziej mi zależy żebym miał dostęp do przycisku zaawansowane w opcjach audio i dzięki temu m&oacute;gł ustawić sobie tak, żebym słyszał miktofon bezpośrednio w głośnikach. A może jest na to jakiś inny spos&oacute;b?<br />

• De Niro 31.10.2006 11:36:17

start-&gt; uruchom-&gt; <strong>devmgmt.msc</strong> Kontroler dzwieku, wide i gier-&gt; właściwości karty dzwiekowej-&gt;&nbsp; Zakładka właściowości-&gt; urządzenia miksujące i zaznacz <strong>Użyj właściwego miksera do tego urządzenia</strong> <br />

• Karzmu 01.11.2006 17:29:02

Niestety nic to nie pomogło, ponieważ mam zaznaczoną tą opcję ;) Gdy jest wyłączona to w og&oacute;le dźwięku nie mam. Dzięki, że pr&oacute;bujecie mi pom&oacute;c, ale to dalej nie jest to ;)<br />

Karzmu
Dodano:
30.10.2006 00:56:56
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1