Nieaktywne suwaki głośności urządzeń wejścia w mixerze
Witam!
Mam płytę głowną GA-945PL-S3 ze zintegrowaną kartą dźwiękową Realtek ALC883. Nie wiem czy mój problem dotyczy płyty czy samego systemu ale w każdym razie po zainstalowaniu wszystkich niezbędnych sterowników mam nieaktywne wszystkie suwaki urządzeń wejścia w mixerze (Głośność CD, Głośność mikrofonu, Głośność wejścia) oprócz głownego suwaka Regulacja Nagrywania, a mikrofon i tak działa tylko że nie słychać go w głośnikach. Do tego gdy wchodzę w panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> audio to przy nagrywaniu dźwięku nie mogę wejść w zakładke zaawansowane. Jak myślicie czym to jest spowodowane? Może jakieś wadliwe sterowniki z oryginalnej płyty Gigabyte chociaż akurat do tej wersji bym sie nie przychylał ;)
Odpowiedzi: 1
Nie napisałes tylko czy sprawdzałeś , czy karta w BIOSie właczona . Druga sprawa , to tak jak piszesz sterowniki , trzecia możliwość, to uszkodzona karta.
Strona 1 / 1
Karta jest włączona w Biosie i też na pewno nie jest uszkodzona bo jedyne co nie działa to te suwaki oraz przycisk zaawansowane w opcjach audio, a tak to dźwięk i mikrofon przy nagrywaniu w rejestratorze dźwięku są ;] Do tego nie są to też na pewno sterowniki bo ściągnąłem z neta nowe i dalej jest to samo. Zatem zostaje tylko możliwość, że jest coś uwalone w systemie ;] Najbardziej mi zależy żebym miał dostęp do przycisku zaawansowane w opcjach audio i dzięki temu mógł ustawić sobie tak, żebym słyszał miktofon bezpośrednio w głośnikach. A może jest na to jakiś inny sposób?<br />
start-> uruchom-> <strong>devmgmt.msc</strong> Kontroler dzwieku, wide i gier-> właściwości karty dzwiekowej-> Zakładka właściowości-> urządzenia miksujące i zaznacz <strong>Użyj właściwego miksera do tego urządzenia</strong> <br />
Niestety nic to nie pomogło, ponieważ mam zaznaczoną tą opcję ;) Gdy jest wyłączona to w ogóle dźwięku nie mam. Dzięki, że próbujecie mi pomóc, ale to dalej nie jest to ;)<br />