Nie zapamientuje ustawien :(

Witam

Od pewnego czasu mam glupi problem.
Windows nie dosc ze czasami ( czesto ) wylacza sie ultra dlugo to jeszcze nie zapamientuje ustawien.
Podczas wychodzenia z jakiejs gry, rozwalily mi sie ikonki poukladane na pulpicie, wiec zabralem sie za ukladanie ( a troche teogo jest ) robe restart kompa, wchodzi na pulpit i co ? dalej porozwalane jak bylo :(

Otwartych okien tez nie zapamienta na full screen. Daje mu zastosuj ten widok do wszystkich folderow i nic :(

Ale ikonki wazniejsze, nic nie wiadc :(

Pozdrawiam
Foxhunt

Odpowiedzi: 7

No i znowu to samo.
Mimo ponownego usuniecia nosavesettings z rejestru, ikonki znowu sie rozwalily.
I znowu po wyjsciu z gry.
Fakt w grze jest deczko inna rozdzialka niz ta na pulpicie, ale to wina gry, nie ma w niej mozliwosci wyboru takiej rozdzialki jak na pulpicie mam czyli 1280x1024

Nie ma na to rady ?
Foxhunt
Dodano
11.11.2005 20:14:12
No to jest pierwsza rzecz jaka robilem :)
Foxhunt
Dodano
29.10.2005 12:18:17
a jak w tym folderze klikniesz na menu narzędzia –> opcje folderów –> zakładka widok –> zastosuj do wszystkich folderów??
MetaVirus
Dodano
28.10.2005 01:41:21
Znalazlem to:
Windows XP bez SP2 ma ograniczoną (mniejszą) ilość katalogów których widok zapamietuje.
Przejdź sobie w rejestrze do kluczy:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Shell
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ShellNoRoam
Wstaw tam Dwordy o nazwie BagMRU Size, przełącz na dziesiętny i wpisz w danych np. 5000 (tyle aplikuje SP2)

Nie dziala :/

otworzze byle jaki folder, dam sobie na full skrin, zamkne go, otworze again i nie jestn a full skrin tylko standardowych rozmiarow :(
Foxhunt
Dodano
27.10.2005 13:46:44
W drugim przypadku wpisz sobie w szukajkę "BagMRU Size" i przejrzyj ostatnie posty. Sam o tym pisałem niedawno.
Bobi
Dodano
20.10.2005 16:40:53
Ok, w pierwszym przypadku pomoglo, ikony juz pamienta.

A co do okien, to nie do konca zrozumialem, znowu odpalam regedit, szukam tego "BagMRU Size" i tez mam usunac ? Bo tak to zrozumialem.
Foxhunt
Dodano
20.10.2005 13:11:50
Ok, w pierwszym przypadku pomoglo, ikony juz pamienta.

A co do okien, to nie do konca zrozumialem, znowu odpalam regedit, szukam tego "BagMRU Size" i tez mam usunac ? Bo tak to zrozumialem.
Foxhunt
Dodano
20.10.2005 13:11:50
Foxhunt
Dodano:
19.10.2005 16:20:54
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1