Nie wyswietlaja sie opcje wlasciwosci katalogu
Witam
Mam Windows XP Professional SP2, system plikow NTFS - problem polega na tym, ze gdy chce podejzec wielkosc katalogu lub np. go zaszyfrowac to nie moge, bo po kliknieciu na katalogu prawym myszy i wybraniu wlasciwosci nic sie nie dzieje, brak jakielkolwiek reakcji systemu ](*,) Dodam, ze podobne dzialania na samych plikach sa poprawne - problem jest tylko z katalogami. Jak rozwiazac ten problem???
Pozdrawiam](*,)
Odpowiedzi: 2
Witam ponownie.
Mam zainstalowany Kaspersky Internet security 7. Przyczyna braku wlasciwosci katalogow jest niewatpliwie zapora sieciowa tego programu..
Ma ona kilka opcji:
1. zezwol na wszystko;
2. niski poziom bezpieczenstwa;
3. tryb uczenia (pytanie o reguly, pojawi sie gdy aplikacja podejmie probe nawiazania polaczenia z siecia lokalna lub internetem);
4. wysoki poziom bezpieczenstwa;
5. blokuj wszystko.
Po wybraniu opcji "3" wszystko dziala poprawnie, problemy pojawiaja sie przy "4" i "5". Tak naprawde to nie wiem ktora regula jest odpowiedzialna za blokowanie procesu, ktory umozliwia podglad wlasciwosci katalogow.
Moze jakies wskazowki/sugestie??
Pozdrawiam
Sprawdź czy po wpisaniu w start -> Uruchom polecenia [quote]regsvr32 /i shell32.dll[/quote] nie poprawi sie.
-
[quote=Żółty]Sprawdź czy po wpisaniu w start -> Uruchom polecenia [quote]regsvr32 /i shell32.dll[/quote] nie poprawi sie.[/quote] Niestety, mimo iz funkcja regsvr32 /i shell32.dll sie powiodla dalej nie mam mozliwosci wywolania polecenia "wlasciwosci" dla katalogow. Moze jakies inne sugestie??
Strona 1 / 1