Nie wylancza mi sie dokonca xp

[/b]Witam mam problem czasami przy wyłączaniu kompa zawiesi sie na pozomie w kturym monitor jest juz zgaszony tylko kulery chodza a przyczna jest taka ze jak wyciagne wtyczke z modemu to mometalnie gasnie. Mam modem Speedtouch Prosze o jak najprostrze wytlumaczenie jak jest taka mozliwosc Pozdrawiam :)

Odpowiedzi: 4

To coś prawdopodobnie z automatycznym łączeniem aplikacji do łączenia się neostradą.
Miałem podobne problemy z nią i zainstalowałem później program autoconect, i tam teź podobnie, lecz juź nie pamiętam jak to rozwiązałem–chyba ma znaczenie kolejność wyłączania programów. Popróbuj najpierw wyłączyć samemu program do łączenia się neo a później rozłączyć ręcznie połączenie i spróbuj wyłączyć kompa,przejrzy równieź forum www.neostrada.info
ciaki
Dodano
22.05.2005 22:38:37
No to SP2 juź sobie pogadali.
teraz moźe by się "Szanowni specjaliści" skupili nad tym o czym w tekściem owa – tj. na "odłączaniu modemu"?

peres – sprawdź ustawienia BIOS–u typu WoL (Wake on Lan ).
Byc moze podtrzymywanie połaczenia powoduje niemoźność wyłaczenia komputera.
Obok tego zobacz jeszcze, czy czasami w opcjach zarządzania energią nie masz jakiegoś ustawienia typu "wygaś/uspij" zamiast wyłącz.
Rebe
Dodano
17.05.2005 14:23:02
ty se chyba zartujesz odinstalowac service pack 2 ja tam nie wiem od momentu kiedy wyszedl service pack 2 pl to go odrazu sciagnolem i zainstalowalem i do tej pory zero problemow!!!!!
Przemysław Zawadzki
Dodano
17.05.2005 14:15:08
Pewnie masz XP z SP2. Niestety po zainstalowaniu SP2 dzieją sie takie rzeczy. Nic na to nie poradzim :( Po odinstalowaniu SP2 wszystko powinno zadziałać!
Sadek
Dodano
17.05.2005 14:00:45
peres
Dodano:
17.05.2005 11:58:31
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1