Nie wykrywa mi USB
Witam
Mam problem z USB 2.0 zainstalowałem Service Pack 1 i poprawkę KB822603 i nadal nie wykrywa mi podłączonego urządzenia (np. telefonu, czy aparatu cyfrowego). System operacyjny to WinXP, próbowałem juź resetu i odłączenia kabla podczas ponownego uruchamiania, nadal nic :( Proszę pomóźcie bo muszę pilnie wgrać waźne zdjęcia z aparatu, a nie wiem co się stało. Dodam, 2 miesiące temu (przed formatem) wszystko było gites.
Za udzielone odpowiedzi z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Mam problem z USB 2.0 zainstalowałem Service Pack 1 i poprawkę KB822603 i nadal nie wykrywa mi podłączonego urządzenia (np. telefonu, czy aparatu cyfrowego). System operacyjny to WinXP, próbowałem juź resetu i odłączenia kabla podczas ponownego uruchamiania, nadal nic :( Proszę pomóźcie bo muszę pilnie wgrać waźne zdjęcia z aparatu, a nie wiem co się stało. Dodam, 2 miesiące temu (przed formatem) wszystko było gites.
Za udzielone odpowiedzi z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc w rozwiązaniu mojego probelmu – USB śmiga aź miło. Usunąłem wszystko z menadźera urządzeń i zresetowałem kompa. Potem dograłem USB 2.0 i wszystko jest git. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Zainstaluj program i wszystko wiesz.
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=93&id=1183
Masz zainstalowane XP z SP1.
Stery do USB 2.0 powinny być na płycie CD do płyty głównej lub strona producenta i ściągnij ster dokładnie do twojego typu płyty.
W biosie USB1.1 i USB 2.0 włączone jak taka opcja jest – sprawdz.
Odłącz kable USB od kompa.
Wejdź do menadzera urządzeń i odinstaluj wszystko co USB,restart i niech komp zainstaluje wersje USB 1.1, a do 2.0 dograj stery z płyty CD lub te co ściągnołeś.
I jak sprawne porty USB musi chodzić.
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=93&id=1183
Masz zainstalowane XP z SP1.
Stery do USB 2.0 powinny być na płycie CD do płyty głównej lub strona producenta i ściągnij ster dokładnie do twojego typu płyty.
W biosie USB1.1 i USB 2.0 włączone jak taka opcja jest – sprawdz.
Odłącz kable USB od kompa.
Wejdź do menadzera urządzeń i odinstaluj wszystko co USB,restart i niech komp zainstaluje wersje USB 1.1, a do 2.0 dograj stery z płyty CD lub te co ściągnołeś.
I jak sprawne porty USB musi chodzić.
Aparat na pewno nie wymaga sterownika, poniewaź problem dotyczy takźe innych urządzeń z USB
Nie sprawdzałem driverów, poniewaź nie wiem jaka to płyta główna
Na płycie CD–ROM jest napis USB 2.0 Readme po kliknięciu pojawia się przycisk do zainstalowania Service Packa 1, i tekst (po angielsku) źe po zainstalowaniu trzeba kliknąć ponownie na przycisk USB 2.0 by zainstalować stery. Problem w tym źe takiego przycisku po prostu NIE MA tam ani nigdzie indziej.
W menegerze urządze komp widzi Główny koncentrator USB (x2) i kilka innych, nie ma nic o USB 2.0.
Mam nadzieję, źe uda nam się rozwiązać ten problem.
Pozdrawiam
Błaźej Piątek
Nie sprawdzałem driverów, poniewaź nie wiem jaka to płyta główna
Na płycie CD–ROM jest napis USB 2.0 Readme po kliknięciu pojawia się przycisk do zainstalowania Service Packa 1, i tekst (po angielsku) źe po zainstalowaniu trzeba kliknąć ponownie na przycisk USB 2.0 by zainstalować stery. Problem w tym źe takiego przycisku po prostu NIE MA tam ani nigdzie indziej.
W menegerze urządze komp widzi Główny koncentrator USB (x2) i kilka innych, nie ma nic o USB 2.0.
Mam nadzieję, źe uda nam się rozwiązać ten problem.
Pozdrawiam
Błaźej Piątek
Jaka płyta ?
Sprawdzałeś drivery na stronie producenta ?
System powinien widzieć aparat nawet przez zwykłe USB.
Zobacz w menagerze urządzeń :arrow: kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej ,czy widzi usb/usb2.
Aparat nie wymaga sterownika ?
Sprawdzałeś drivery na stronie producenta ?
System powinien widzieć aparat nawet przez zwykłe USB.
Zobacz w menagerze urządzeń :arrow: kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej ,czy widzi usb/usb2.
Aparat nie wymaga sterownika ?
Strona 1 / 1