Nie wykrywa mi USB

Witam
Mam problem z USB 2.0 zainstalowałem Service Pack 1 i poprawkę KB822603 i nadal nie wykrywa mi podłączonego urządzenia (np. telefonu, czy aparatu cyfrowego). System operacyjny to WinXP, próbowałem juź resetu i odłączenia kabla podczas ponownego uruchamiania, nadal nic :( Proszę pomóźcie bo muszę pilnie wgrać waźne zdjęcia z aparatu, a nie wiem co się stało. Dodam, 2 miesiące temu (przed formatem) wszystko było gites.
Za udzielone odpowiedzi z góry dziękuję.
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc w rozwiązaniu mojego probelmu – USB śmiga aź miło. Usunąłem wszystko z menadźera urządzeń i zresetowałem kompa. Potem dograłem USB 2.0 i wszystko jest git. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
buzuk
Dodano
17.02.2005 21:37:41
Zainstaluj program i wszystko wiesz.

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=93&id=1183

Masz zainstalowane XP z SP1.

Stery do USB 2.0 powinny być na płycie CD do płyty głównej lub strona producenta i ściągnij ster dokładnie do twojego typu płyty.

W biosie USB1.1 i USB 2.0 włączone jak taka opcja jest – sprawdz.

Odłącz kable USB od kompa.

Wejdź do menadzera urządzeń i odinstaluj wszystko co USB,restart i niech komp zainstaluje wersje USB 1.1, a do 2.0 dograj stery z płyty CD lub te co ściągnołeś.

I jak sprawne porty USB musi chodzić.
JNJN
Dodano
17.02.2005 20:41:40
Aparat na pewno nie wymaga sterownika, poniewaź problem dotyczy takźe innych urządzeń z USB
Nie sprawdzałem driverów, poniewaź nie wiem jaka to płyta główna
Na płycie CD–ROM jest napis USB 2.0 Readme po kliknięciu pojawia się przycisk do zainstalowania Service Packa 1, i tekst (po angielsku) źe po zainstalowaniu trzeba kliknąć ponownie na przycisk USB 2.0 by zainstalować stery. Problem w tym źe takiego przycisku po prostu NIE MA tam ani nigdzie indziej.
W menegerze urządze komp widzi Główny koncentrator USB (x2) i kilka innych, nie ma nic o USB 2.0.
Mam nadzieję, źe uda nam się rozwiązać ten problem.
Pozdrawiam
Błaźej Piątek
buzuk
Dodano
17.02.2005 18:48:21
Jaka płyta ?
Sprawdzałeś drivery na stronie producenta ?
System powinien widzieć aparat nawet przez zwykłe USB.
Zobacz w menagerze urządzeń :arrow: kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej ,czy widzi usb/usb2.
Aparat nie wymaga sterownika ?
MarcinX
Dodano
14.02.2005 23:19:17
buzuk
Dodano:
14.02.2005 23:08:39
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1