Nie wydaje sie wam...?

...Ze Gadu–Gadu strzelilo sobie samobuja,zamieszczajac te informacje na swojej stronie
Uwaga! W związku z problemami z działaniem Gadu–Gadu pod systemem Windows 2000 i XP informujemy źe do poprawnej pracy naleźy zainstalować wszystkie uaktualnienia systemu– uźywając polecenia "Windows Update

Moze sie myle ale wydaje mi sie ze usluga "Windows Update"dziala tylko na legalnych oprogramowaniach Windows a w wiekszosci z nas nie kazdego stac na legalne oprogramowanie Microsoftu...
W takiej sytuacji wiekszosc uzytkownikow tego komunikatoro przesiadzie sie na inne aby miec bezproblemowe dzialanie...
Co o tym myslicie ?

Odpowiedzi: 15

technogirl:
Kupując nowy komp zazwyczaj tez dostajemy system, który jest niejako wliczony w sprzet, wiec nie widze problemu. No chyba ze ktos kupuje na giełdzie

Ja kupiłem w sklepie, kilku kolegów ze szkoły kupiło i nie dostaliśmy takiego bonusa jak Windows. Ja problem widzę. Zazwyczaj to Windowsa trzeba dokupić albo w inny sposób ukraść. Jakby hardware teź moźna było w tak prosty (takźe nielegalny) sposób powielać jak software to proceder wyglądałby tak samo. Na /szczęście/ tak nie jest i dla tego koszty całości kompa pokrywają części– ich nie da rady "za zetkę" dostać. Kupując nowy sprzęt całą zgromadzoną nań kwotę zwykło się przeznaczać na dobre podzespoły a nie na legal i czyste sumienie.
Cappadonna
Dodano
18.06.2004 23:13:46
Jakos nie robie Update'ów i GG chodzi dobrze...
Smash
Dodano
18.06.2004 22:56:33
Co to za farmazony z tym gg. Tez nie robie update Windy i gg tez nie aktualizuje bo po co:P
wszystko chodzi jak trzeba.

Co do legalnosci Windy:
Kupując nowy komp zazwyczaj tez dostajemy system, który jest niejako wliczony w sprzet, wiec nie widze problemu. No chyba ze ktos kupuje na giełdzie
technogirl
Dodano
18.06.2004 22:49:54
Jeśli nie instaluje sie uaktualnień GG, to bez źadnych updatów systemu XP chodzi dobrze Gadu.
fije
Dodano
18.06.2004 01:19:09
Po pierwsze nie widzę w tym źadnego strzału samobójczego. Po drugie wcale nie uwaźam, źe do poprawnedo działania gg, koniecznie trzeba instalować Movie Maker'a 2.0 czy teź WMP9...
Gagman
Dodano
17.06.2004 23:23:16
1. WindowsUpdate działa normlanie na piratach. To Windows XP SP1 nie działa.
2. Kaźdą poprawkę która jest na WindowsUpdate moźna np znaleść na www.centrumxp.pl/download/update i ztąd to ściągnąć.
3. Jeśli ktoś nie wyłączył opcji automatycznej aktualizacji, poprawkami nie musi się juź w ogóle martwić.
Kuba
Dodano
17.06.2004 21:50:21
Doktor X:
...Ze Gadu–Gadu strzelilo sobie samobuja,zamieszczajac te informacje na swojej stronie
Uwaga! W związku z problemami z działaniem Gadu–Gadu pod systemem Windows 2000 i XP informujemy źe do poprawnej pracy naleźy zainstalować wszystkie uaktualnienia systemu– uźywając polecenia "Windows Update

Moze sie myle (...)

mylisz sie
The_judge
Dodano
17.06.2004 18:39:39
Rebe:
Ja tam się na komunikatorach nie znam, ale jak czytam
....wiekszosci z nas nie kazdego stac na legalne oprogramowanie Microsoftu...

to mnie zwykła , ludzka kur.... ogarnia.
Czytam o problemach z kartami ze 2000zł, ze sprźetem za 5000 i więcej i mi takie penisy pisza, źe ich nie stać na 700zł – trochę szacunku dla cudzej pracy – objawia isę to między innymi tym, źe się za nią płaci.
A takie usprawiedliwiania to moźesz sobie w d... wsadzić – wyrzuć komputer, zainstaluj Linuksa i przesań farmazony wstawiać o biedzie z nędzą.
Po ki c.....zort komu system legalny, po co legalne gry, po co programy – są przecieź cracki, seriale i inne strony warezu pełne.
Tyle, źe niektórzy z Was ciągle nie rozumieją dwóch rzeczy:
1. źe kraść to nie tylko grzech, ale i najzwyklejsze sukinsyństwo
2.źe w efekcie takich właśnie działań ceny systemów i programów są takie jakie są i miast spadać będą rosły.

PS.
A jak sięk omuś mój ton nie podoba to oświadczam, źe moźna mnie tam gdzie Pana Majstra pocałować. :twisted:

Ton wysoki, ale oczywiście w 100% przezemnie popierany.
Lepiej być legalnym i mieć troszke słabszy sprzęt.
(uźywanego windowsa moźna kupić juź za 200 zł np. na allegro.pl)
Niź poprostu "okradać"
Tomekk
Dodano
17.06.2004 18:08:47
Rebe:

Czytam o problemach z kartami ze 2000zł, ze sprźetem za 5000 i więcej i mi takie penisy pisza, źe ich nie stać na 700zł – trochę szacunku dla cudzej pracy – objawia isę to między innymi tym, źe się za nią płaci.
A takie usprawiedliwiania to moźesz sobie w d... wsadzić – wyrzuć komputer, zainstaluj Linuksa i przesań farmazony wstawiać o biedzie z nędzą.
Po ki c.....zort komu system legalny, po co legalne gry, po co programy – są przecieź cracki, seriale i inne strony warezu pełne.
2.źe w efekcie takich właśnie działań ceny systemów i programów są takie jakie są i miast spadać będą rosły.

Niech sprzedadzą kartę za 2000 zł kupią Windowsa za 700 i jeszcze 1300 zostanie na ..... kartę i gry :idea: :idea:

Rebe:
PS.
A jak sięk omuś mój ton nie podoba to oświadczam, źe moźna mnie tam gdzie Pana Majstra pocałować. :twisted:

Węrzykiem
Anonymous
Dodano
17.06.2004 17:58:02
gol gol młodych szakali :lol: :lol: :lol:
100:0 dla tlenu 8)
kwak
Dodano
17.06.2004 17:33:02
Doktor X:

Pewnie, ze tak ale mnie to rybka bo nie uzywam GG.
theboss78
Dodano
17.06.2004 17:28:40

PS.
Rebe
Dodano
17.06.2004 16:46:06
brtx:
a juz dawno nie uzywam GG
a ikonka pod twoim postem zostala :twisted:

ja do gg przywzwyczajony, probowalem kiedys sie bawic tlenem ale cos dziwny jak dla mojej osoby
gieras
Dodano
17.06.2004 15:28:16
a juz dawno nie uzywam GG
brtx
Dodano
17.06.2004 15:25:32
ja mam pirata, a update robi mi sie regularnie, wiec gadu–gadu chodzi porzadnie. :wink:
gieras
Dodano
17.06.2004 15:06:24
Doktor X
Dodano:
17.06.2004 14:59:57
Komentarzy:
15
Strona 1 / 1