Nie wlacza sie komputer, restartuje sie przy biosie
Moj kumpel ma taki wlasnie problem.
Sytyacja wyglada tak ze po wlaczeniu kompa przyciskiem, dochodzi mniej wiecej do poziomu gdzie mozna wlaczyc bios i nastepnie sie restartuje, i tak w kolko.
Ostatni raz kiedy dzialal komputer to instalowal SP2, ale nie przerywajac instalacji sp2 wylaczyl komputer, nie wiem czy recznie przyciskiem czy z poziomu wina – i od tego momentu tak sie dzieje
Sytyacja wyglada tak ze po wlaczeniu kompa przyciskiem, dochodzi mniej wiecej do poziomu gdzie mozna wlaczyc bios i nastepnie sie restartuje, i tak w kolko.
Ostatni raz kiedy dzialal komputer to instalowal SP2, ale nie przerywajac instalacji sp2 wylaczyl komputer, nie wiem czy recznie przyciskiem czy z poziomu wina – i od tego momentu tak sie dzieje
Odpowiedzi: 3
SLAY3R:
Kolega sam wyłączył komputer, czy moźe jakiś zanik napięcia był?
Niech kolega uda się do biosu o ile bedzie to moźliwe i niech przywróci bios do ustawień fabrycznych. Opacja "load default settings" lub podobnie.
Sam wylaczyl, zaniku napiecia nie bylo, tylko nie wiem jak wylaczyl, brutalnie czy z wina.
Dopiero jutro lub w poniedzialek u niego bede to dam znac ktora metoda zaskutkowala, alby czy wogole jakas :)
Bym od resetu BIOS–u zaczął. Zworki czy inna bateria i potem się zastanawiał co dalej.
JN nie da rady bo:
Niech kolega uda się do biosu o ile bedzie to moźliwe i niech przywróci bios do ustawień fabrycznych. Opacja "load default settings" lub podobnie.
dochodzi mniej wiecej do poziomu gdzie mozna wlaczyc bios
Strona 1 / 1