Nie widać uźytkownika a jest!!!????
Mam taki problem:
System Xp Home z SP2.
W systemie załozone jest konto uźytkownika z ograniczonym dostępem, na które moźna sie spokojnie zalogować. Rzecz jest dziwna, bo kiedy wejdziemy do Panelu Sterownia–>Konta uzytkowników, to tam NIE WIDAĆ takiego uźytkownika. Kiedy uźyjemy polecenia URUCHOM–>control userpasswords2, to tam teź go nie widać. W Docmumnets And settings, teź brak profilu tego uźytkownika. Jak to moźliwe.?? Jak to naprawić.
Dokumnety tego profilu znalazły sie dziwnym trafem na dysku C w katalogu Desktop.
Dzięki za wszelkie pomysły.
System Xp Home z SP2.
W systemie załozone jest konto uźytkownika z ograniczonym dostępem, na które moźna sie spokojnie zalogować. Rzecz jest dziwna, bo kiedy wejdziemy do Panelu Sterownia–>Konta uzytkowników, to tam NIE WIDAĆ takiego uźytkownika. Kiedy uźyjemy polecenia URUCHOM–>control userpasswords2, to tam teź go nie widać. W Docmumnets And settings, teź brak profilu tego uźytkownika. Jak to moźliwe.?? Jak to naprawić.
Dokumnety tego profilu znalazły sie dziwnym trafem na dysku C w katalogu Desktop.
Dzięki za wszelkie pomysły.
Odpowiedzi: 4
Polecam TweakUI – pobierz sobie ze strony microshitu i tam sobie po prostu zmień
To źe dokumenty są nie tam gdzie trzeba jest do przyjęcia jeszcze. Bardziej interesuje mnie jak uzyskać dostep do modyfikacji konta za poomocą KOnt Uzyt. w Panelu sterowania lub przez control userpass2.
Połoźenie dokumentów sprawdze jutro, teraz jestem przy innym kompie.
Połoźenie dokumentów sprawdze jutro, teraz jestem przy innym kompie.
Odpal regedit i skocz do kluczów:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
Znajdz wartości Personal i podaj co mają wpisach w danych. Oczywiście zrób to spod tego zaginionego konta.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
Znajdz wartości Personal i podaj co mają wpisach w danych. Oczywiście zrób to spod tego zaginionego konta.
A próbowałeś PPM > Mój Komputer > Zarządzaj > Uźytkownicy i Grupy lokalne > Uźytkownicy.
Moźe tam bedzie to zaginione konto
Moźe tam bedzie to zaginione konto
Strona 1 / 1