nie widac pulpitu i menu start.
włączyłem przed chwilką kompa i po zalogowaniu się na swoim profilu zanim jeszcze załadował się pulpit zauwazyłęm ze dysk strzsznie długo wszystko trawi. po dłuzszej chwili pokazała się tapeta pulpitu i nic poza nią. nie ma menu start. nie ma ikonek na pulpicie. jak klikam prawym przyciskiem mychy na pulpit to tesh nic. instalowałem jedynie kodeki i gierke (odinstalowałem w awaryjnym który działa bo myslałem ze to wina nowo zainstalowanych rzeczy). niestety nic się nie zmieniło. dobrze ze na awaryjnym mozna do neta wejść. pomocy
Odpowiedzi: 10
problem rozwiązany. dziękować.:) :D
W takim razie wyexpanduj tego explorera, bootujesz płytkę i na pierwszym ekranie wciśnij R (opisane jako naprawa)
Jesteś w konsoli, wpisz polecenie podstawiając odpowiednie litery dysków w lokalizacjach.
Nie pomoźe dajesz log z Hijacka i Silent Runners, trzeba wykluczyc działalność szkodnika.
Jesteś w konsoli, wpisz polecenie podstawiając odpowiednie litery dysków w lokalizacjach.
Nie pomoźe dajesz log z Hijacka i Silent Runners, trzeba wykluczyc działalność szkodnika.
wkładam płytke z XP...i sie autorun uruchamia... i co dalej:) chyba ze cos innego i inaczej mam zrobic;p poza tym.. nie działa mi jak to ładnie zostało nazwane "leczenie objawowe" explorer sie nie uruchamia i tak.. shell tesh jest w poźądku (czytałem FAQ i dwa poprzednie punkty są u mnie w porządku)
W którym momencie wybrać??
a mozesz mi jeszcze powiedziec co mam wybrac?:D
sorki za lamerstwo ale w dziedzinie XP jestem źółtodziób.
sorki za lamerstwo ale w dziedzinie XP jestem źółtodziób.
Nie, konsola odzyskiwania pojawia sie po włoźeniu płyty Windowsa i daniu przy instalacji rzekomej naprawy. Tam to wpisujesz
dobra a teraz pytanie. konsola odzyskiwania systemu to zwykły "cmd"?:) bo jak tam to wpisuje to mi pisze ze nie moze otworzyc pliku wyjściowego...:|
No moźe Bobi, źem tego nie uwzględnił
Tym całkowitym leczeniem bym tak nie szastał, oczywiście istnieje szansa, ze sie uda, ale powodów moźe być jeszcze co najmniej kilka, np. uwalony Shell.
Najpierw leczenie objawowe:
Ctrl+Alt+Delete i dajesz plik :arrow: nowe zadanie (uruchom) :arrow: wpisujesz explorer.exe
A teraz leczenie całkowite:
płytka z XP :arrow: Konsola odzyskiwania :arrow: po włączeniu wpisujesz
Gdzie X to litera napędu a C to litera napędu na którym jest windows
Potem włączasz normalnie Windowsa i dajesz log HijackThis (FAQ w dziale bezpieczenstwo)[/b]
Ctrl+Alt+Delete i dajesz plik :arrow: nowe zadanie (uruchom) :arrow: wpisujesz explorer.exe
A teraz leczenie całkowite:
płytka z XP :arrow: Konsola odzyskiwania :arrow: po włączeniu wpisujesz
expand X:\i386\explorer.ex_ C:\Windows\explorer.exe
Gdzie X to litera napędu a C to litera napędu na którym jest windows
Potem włączasz normalnie Windowsa i dajesz log HijackThis (FAQ w dziale bezpieczenstwo)[/b]
Strona 1 / 1