Nie widac programow ktore sa w uruchomione
Od jakiegos czasu mam cos takiego ze nie zaladowuja sie ikonki programow z autostartu typu gg, bitcomet, mam ich jeszcze kilka, co powoduje ze nawet nie wiem ze dzialaja w tle.
Wczesniej nawet o tym nie wiedzialam ale NETLIMITER ukazal programy ktore dziala w tle. Czasem jak uruchamiam system to niektore sie zaladuja.. ale nie zawsze.
Wczesniej zawsze po stracie systemu mialam ikonki po prostu ich nie widac.
nie ma ich na pasku ikonek... co to moze byc?
Wczesniej nawet o tym nie wiedzialam ale NETLIMITER ukazal programy ktore dziala w tle. Czasem jak uruchamiam system to niektore sie zaladuja.. ale nie zawsze.
Wczesniej zawsze po stracie systemu mialam ikonki po prostu ich nie widac.
nie ma ich na pasku ikonek... co to moze byc?
Odpowiedzi: 10
ununelam i pomoglo– dzieki. Chociaz nie wiem czy to aby na pewno to,,bo dzis musialam zeskanowac dysk systemowy no i po skanowaniu znowu to samo. Albo odzyskal usuniete wpisy albo to nie to...
usunelam, zobaczymy, myslalam juz ze nikt sie z takim problemem nie spotkal i bede musiala wgrac wszystko od nowa a jednak:) dzieki odezwe sie jeszcze
No, znalazłem
Spróbuj skasować następujące wartości z rejestru
(nie gwarantuję efektu, ale moźe są uszkodzone,
a one odpowiadają za spis "elementy poprzednie" w oknie "dostosowywanie powiadomień" (art. 283084 M$))
IconStreams, PastIconsStream z klucza
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\TrayNotify
Pzdr.
Spróbuj skasować następujące wartości z rejestru
(nie gwarantuję efektu, ale moźe są uszkodzone,
a one odpowiadają za spis "elementy poprzednie" w oknie "dostosowywanie powiadomień" (art. 283084 M$))
IconStreams, PastIconsStream z klucza
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\TrayNotify
Pzdr.
SHADOW– przeciez ppisalam ze to nie to ze one sa ukryte na pasku jak sie kliknie strzalke... czasem system ich nie wczytuje, a programy chodza w tle ,,, czasem wczytuje sama nie wiem od czego to zalezy, lecz to nie dzieje sie tylko w przypadku zawieszenia sie komputera tylko tez przy zwyczajnym ponownym uruchomieniu
PM na Start –> właściwości –> Pasek zadań –> Dostosuj
Dokladnie –sie nie pokazuja.
Czyli, jak naciśniesz przycisk ze strzałką (odsłaniający ukryte ikony) to teź się nie pokazują :?:
seawoman:
Wydaje mi sie ze nie mam duzo programow ktore uruchamiaja sie ze startem i minimalizuja do takich ikon. Jak je liczylam to okolo 8.
jak masz wlaczone opcjie ukrywania to sytem je ukrywa !!! i zeby je zobaczysz musisz kliknac przycisk kolo zegaraka ( pokaz ukryte ikony )
Wydaje mi sie ze nie mam duzo programow ktore uruchamiaja sie ze startem i minimalizuja do takich ikon. Jak je liczylam to okolo 8.
A ile masz tych ikonek w zasobniku :?:
Ich ilość jest ograniczona do bodaj 12 (nie pamiętam w tej chwili – moźe ktoś mnie poprawi). Jeśli jest ich więcej, to faktycznie część z nich będzie niewidoczna.
Pzdr.
EDIT: Sprawdziłem – w zasobniku moźe być maksymalnie 14 ikon i jest to celowo zaprojektowane i zaprogramowane. M$ jako lekarstwo podaje zaznaczanie opcji "zawsze ukryty" dla ikon, które nie są niezbędne.
Ich ilość jest ograniczona do bodaj 12 (nie pamiętam w tej chwili – moźe ktoś mnie poprawi). Jeśli jest ich więcej, to faktycznie część z nich będzie niewidoczna.
Pzdr.
EDIT: Sprawdziłem – w zasobniku moźe być maksymalnie 14 ikon i jest to celowo zaprojektowane i zaprogramowane. M$ jako lekarstwo podaje zaznaczanie opcji "zawsze ukryty" dla ikon, które nie są niezbędne.
Strona 1 / 1