Nie uruchamia się WinXP z SP2 a z SP1 działa bez problemu
Witam.
Korzystałem z szukajki, ale nic nie znalazłem. Możliwe, że źle to robiłem ale nie wiedziałem jak inaczej się do tego zabrać.
Mam taki problem:
Posiadam oryginalnego Windows XP Home Edition na płytce z ServicePack2, a na kompie zainstalowany jest XP Pro z SP1.
Kiedy próbowałem przeinstalować system, stało się tak:
-Standardowo - Ghost -> kopia na w razie "w"
-Restart kompa z płytką za XP Home SP2
-Boot z CD, usunięcie partycji systemowej, utworzenie jej na nowo, wskazanie jej pod instalację nowego systemu
-Pełne formatowanie, sprawdzanie dysków, kopiowanie plików instalacyjnych, restart kompa
-Pytanie o rozruch (oczywiście zostawiłem z HDD), wyświetlenie się logo Windows z paskiem ładowania systemu, pasek przebiega ok. 1,5 raza i....... nic! :wtf: Wiesza się!
Ktoś mi zasugerował żeby przełożyć RAM do drugiego slotu, kto inny żeby drugi dysk na czas instalacji odpiąć, jeszcze ktoś, że może być płyta główna uszkodzona albo jakiś konflikt sprzętowy.
Sam sobie często jakoś radzę z problemami (najczęściej metodą prób i błędów) ale tym razem nawet nie wiem "o co kaman". Jestem dość zielony w tych tematach. Jeśli ktoś miał podobny problem albo ma pomysł co to może być to proszę o pomoc za którą z góry dziękuję.
Odpowiedzi: 1
A sprzęt to ... ??