nie przydziela liter urządzeniom zewnętrzym

proszę o pomoc

po "padzie" XP home edition odtworzyłam system z ostatniej dobrej konfiguracji, wygladało ze jest ok, do czasu jak chciałam zgrac fotki z karty pamięci / czytnik kart podłączony do USB/ sytem zobaczaczł podpiete urzadzenie ale nie przydzielił  litery , więc automatycznie  nie mozna skorzystac z zasobów to samo z odtwarzaczem MP3, widzi ale nic wiecej.Menadżer urządzeń nie wykazuje błędów we właściwościach USB, to samo czytnik kart - to urządzenie pracuje poprawnie.Chciałam reinstalowac winde ale po poprawkach ukazuje się komunikat że zainstalowany system jest nowszy, niż ten na dysku instalacyjnym.Prosze o pomoc , brak mi pomysłów, gdzies jest jakis kruczek, moze niepoprawny wpis w plikach rejestruale gdzie?

Alcia

podbiala@o2.pl

Odpowiedzi: 1

W zarządzaniu dyskami (start -> uruchom -> diskmgmt.msc) byłaś już ?? Jak nie to zajrzyj - może wystarczy literki ręcznie poprzydzielać i będzie dobrze ...

Żółty
Dodano
09.10.2006 01:59:33
  • Alcia 09.10.2006 02:11:22

Przypisałam recznie litere G, widzi jako dysk wymienny / zdrowy, aktywny / ale w m&oacute;j komputer - kicha , czy potrzebny jest restart<br />

• Żółty 09.10.2006 02:21:26

<p>Restart niepotrzebny powinien być ... Sprawdź czy w kluczach HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer i/lub HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer nie masz wpisu NoDrives - jak jest to usuń ...</p><p>&nbsp;</p><p>Temat do działu Windows XP przenoszę.</p>

• Alcia 09.10.2006 02:33:56

Był tem wpis, usunełam, restart, nadal nie widzi w m&oacute;j komputer i eksplorator, w zarzadzaniu dyskami jest ok, ale po restarcie zgubił przypisaną literę, podłączyłam na nowo<br />

• De Niro 10.10.2006 00:20:43

<strong><br /> </strong> <p>start-&gt; uruchom-&gt; <strong>services.msc </strong>i włącz usuługi</p> <ul> <li><strong><strong>Magazyn wymienny</strong></strong></li><li><strong>Numer seryjny nośnik&oacute;w przenośnych</strong></li><li><strong>Wykrywanie sprzętu powłoki</strong></li> </ul>

• Alcia 10.10.2006 22:24:58

<p>magazyn uruchomiłam</p><p>wykrywanie sprzetu-było uruchomione</p><p>numer seryjny nosnik&oacute;w przenosnych -brak usługi</p><p>pomogło na tyle że po przydzieleniu recznie litery w m.dysk&oacute;w momentalnie pokazuje sie napęd w m&oacute;j komputer i mozna korzystac,&nbsp; po restarcie -zima&nbsp;</p>

• Bobi 10.10.2006 22:46:37

Włączyłaś jedynie te usługi czy ustawiłas także ich tryb uruchamiania jako automatyczny? Bawiłaś się innymi usługami?

• Alcia 10.10.2006 22:50:18

ustawiłam na automat , jak jest na reczny, to wiadomo ze sie nie uruchomi po restarcie, nie bawie sie usługami<br />

Alcia
Dodano:
09.10.2006 01:53:13
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1