Nie moźna załadować windowsa xp
Mam taki problem.
Po uruchomieniu kompa od pewnego czasu zdarza się, iź
przed pokazaniem się logo windowsa xp i rozpoczęciem ładowania systemu pojawia się czarny ekran z migającym w górnym lewym rogu kursorem.
System nawet nie próbuje rozpocząć ładowania.
Robię restart i znowu to samo, aź za którymś razem pojawi się plansza windows i rozpoczyna się ładowanie, następnie włącza się skanowanie dysku systemowego.
Czy ktoś z was wie co moźe być tego przyczyną i jak temu zaradzić?
Proszę o pomoc.
Po uruchomieniu kompa od pewnego czasu zdarza się, iź
przed pokazaniem się logo windowsa xp i rozpoczęciem ładowania systemu pojawia się czarny ekran z migającym w górnym lewym rogu kursorem.
System nawet nie próbuje rozpocząć ładowania.
Robię restart i znowu to samo, aź za którymś razem pojawi się plansza windows i rozpoczyna się ładowanie, następnie włącza się skanowanie dysku systemowego.
Czy ktoś z was wie co moźe być tego przyczyną i jak temu zaradzić?
Proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 7
Prosźę bardzo.
Henryc – po formacie objaw opisany tak
To tak na temat propozycji w postaci wypowiedzi pytającej w formie nierozwiniętej.
Henryc – po formacie objaw opisany tak
nie tylko nie ustapi, a będzie występował permanentnie.pojawia się czarny ekran z migającym w górnym lewym rogu kursorem.
To tak na temat propozycji w postaci wypowiedzi pytającej w formie nierozwiniętej.
Dzięki Rebe za twoją podpowiedź związaną z konsolą – mój problem został rozwiązany – chkdsk /p /r
Jeszcze raz dziękuję !!! :D :D :D
Jeszcze raz dziękuję !!! :D :D :D
Tak lubi się dziac gdy jest wpięty HDD na port USB .lub inne uźądzenie z wymiennym nośnikiem pamięci,np aparat, pen
A moźe format? ;)
Albo ją sobie doinstaluj – w pomocy systemu po wpisani "konsola odzyskiewania" jest temat pościęcony tej operacji – uwaźam, źe umieszczenie konsoli na dysku jest wygodniejsze, albo uruchom instalatora z płyty i przy pytaniu czy uzyć naprawy przy pomocy konsoli wybierz tę opcję – potem wybór instalacji – zwykle "1" i wpisanie hasła administratora – dla tego wbudowanego konta, a nie uźytkownika z prawami admina – jeźlei haśla nie zakładałeś to enter i juź w konsoli jesteś :)
Poczytaj.
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=14270
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=14270
Mam windows xp sp2 – jak uruchomić konsolę – dotychczas korzystałem z wiersza poleceń
Strona 1 / 1