nie moźna uruchomić systemu–ciągły reset..

Witam
mam problem–nie mogę uruchomić systemu,po włączeniu kompa za chwilę znowu się wyłącza i tak w kółko.Po wciśnięciu klawisza F8 pojawia sie ekran wyboru opcji (np.awaryjnego uruchomienia systemu),ale po wybraniu którejkolwiek z opcji komp ponownie rozpoczyna proces uruchamiania,czyli restartuje.I tak w kółko.Obawiamsię źe to jakiś problem ze sprzętem (np.HD).Proszę o ew.poradę.

Odpowiedzi: 8

Miałem ten sam problem po zakupieniu nowego procka i
płyty głownej :? .Niestety skończyło się formatem :cry: .

Jeźeli ktoś ma wciaź ten problem niech sprawdzi co mu pisze gdy weźmie f8.I wybierze "Wyłącz automatyczne ponowne uruchamianie po awari systemu" czy jakoś tak.MI pisalo ze cos z kernelem jest nie tak.NIe wiem jak u was

Ps.Mialem to samo nawet przed zakupem :cry:
matic27
Dodano
26.01.2006 17:00:01
i reinstalka pomogła? bo u mnie to raczej mało prawdopodobne, bo system połoźyłem niecały miesiąc temu po wymianie HDD. wcześniej były juź takie objawy, ale o wiele rzadziej, teraz praktycznie za kaźdym razem.
pryki
Dodano
26.01.2006 16:54:26
niestety reinstalka windy...:(
marcos56
Dodano
26.01.2006 16:49:43
jestem bardzo ciekaw marcos czy udało ci się rozwiązać problem restartów przed załadowaniem systemu, bo od pewnego czasu sam borykam się z tym problemem i mam wraźenie, źe problem pomału zaczyna się nasilać. Spróbowałeś skorzystać z rady EL NINO, bo miałem podobne przemyślenia, ale jakoś nie zabrałem się za ich realizację. jestem ciekaw twojej odpowiedzi
pryki
Dodano
26.01.2006 16:47:37
marcos56:
Problem o tyle dla mnie duźy źe restart pojawia się w biosie–nie dochodzi do okna logowania się xp,restart następuje zaraz po włączeniu się kompa i pojawienia okna biosu,uźycie opcji menu zaawansowanego w bios.Nie sądzę źeby to był sasser.

Po tym co teraz napisałeś – jak teź, ale tak trzeba było napisac w pierwszym postcie.
BTW Jaka płyta, jaka stara?, jak wyglądają kondensatory – wybrzuszenie nawet lekkie kwalifikuje do wymiany. Jeśli są wybrzuszone, napewno nie ma odpowiednich napięć i reset byłby w pełny zrozumiałym tego skutkiem.
Sprawdź wiatraki jeśli słabo kręcą układ na płycie to sprawdzający równieź moźe wymuszać reset.
Zanim rozbierzesz kompa jak Ci EL NINO zalecił podociskaj pamięci lub jeśl masz dwie sprawdz działanie kompa na jednej, podmień zasilacz – poźycz od kogoś
Seeker
Dodano
15.01.2006 09:24:20
Wyjmij/odlacz wszystko oprocz dysku i grafiki. Sprawdz. Podlaczaj kolejno i sprawdzaj.
EL NINO
Dodano
15.01.2006 01:29:10
Problem o tyle dla mnie duźy źe restart pojawia się w biosie–nie dochodzi do okna logowania się xp,restart następuje zaraz po włączeniu się kompa i pojawienia okna biosu,uźycie opcji menu zaawansowanego w bios (czyli z uruchamianiem systemu w trybie awaryjnym,itp.)nic nie daje–komputer zaraz po wybraniu z którejś ze znajdujących się tam opcji dokonuje ponownego restartu i o wyjściu z biosu nie mam mowy.Nie sądzę źeby to był sasser.
marcos56
Dodano
14.01.2006 22:39:18
Poszukaj sobie w archiwum i dopasuj do własnego problemu – o resetach to tu "stado" postów napisano.

Ps. Zwróć uwagę na słowa Sasser – choć to raczej strzał niź jaka pewność , pewnie ze względu na skąpość treści którą w postcie zawarłeś.
Seeker
Dodano
14.01.2006 21:45:25
marcos56
Dodano:
14.01.2006 21:14:45
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1