Nie moźna urohomić cmd, ipconfig, msconfig, alt+ctrl+del
Ratunku, nie mogę uruchomić Wiersza polecenia! pojawia dię na chwilę i znika! Dzieje się tak gdy wybieram start>akcesoria>wiersz poleceń, lub gdy wpisuję w start>uruchom "cmd", pry okazji nie uruchamia mi się ipconfig, msconfig oraz po naciśnięciu alt+ctrl+del na chwilę wyskakuje okno, tak jak z wierszem polecenia!
Odpowiedzi: 20
Miałem dokładnie ten sam problem jakis czas temu. Próbowałem skanować dyski róźnymi antywirusami i tylko jeden z nich był skuteczny. Dr Web! Znalazł gnoja w spoolerze drukarki chociaź moźe być u Ciebie wszędzie. Usunął i wszystko wróciło do normy. Od tego czasu mam licencjonowanego Dr. Weba i źadnych problemów z wirusami. Polecam. Pozdrawiam.
ok dzięki
Jak wpisujesz tego ipconfig? Pewnie w uruchom.
Otwórz wiersz poleceń (cmd) i dopiero wtedy wpisz polecenie.
Otwórz wiersz poleceń (cmd) i dopiero wtedy wpisz polecenie.
Oh, WIELKIE dzięki :P :P , usunąłem w awaryjnym przez cmd, przy okazji nauczyłem się podstawowych komend DOS–a :? , tylko nie działa mi ipconfig :x zaleźy mi bo nie mam jak sprawdzić IP (reszta wymieniona w temacie dzaiała).
Usuń go więc spod konsoli odzyskiwania. Nie pytaj się jak, bo czynnośc opisywana byla wielokrotnie na forum.
Właczam tryb awaryjny, wyszukuję plik poprzez eksploratora windows, próbuję go usunąć i wyskakuje mi odmowa dostępu–plik jest uźywany.
Uruchom system w trybie awaryjnym, usuń pogrubiony nizej plik z dysku, zaznacz te wpisy i fix.
O4 – HKLM\..\Run: [win msdt service] mswindtc.exe
O4 – HKLM\..\RunServices: [win msdt service] mswindtc.exe
O4 – HKCU\..\Run: [win msdt service] mswindtc.exe
O4 – HKCU\..\RunServices: [win msdt service] mswindtc.exe
Uruchom system w trybie awaryjnym, usuń pogrubiony nizej plik z dysku, zaznacz te wpisy i fix.
O4 – HKLM\..\Run: [win msdt service] mswindtc.exe
O4 – HKLM\..\RunServices: [win msdt service] mswindtc.exe
O4 – HKCU\..\Run: [win msdt service] mswindtc.exe
O4 – HKCU\..\RunServices: [win msdt service] mswindtc.exe
Proszę o wyrozumiałość, ale dopiero dzisiaj poznałem ten program. załączam to co mi się otworzyło w notatniku
Przydalo by się, poza tym jest jeszcze coś takiego jak analizator.
kliknąłem pierwszy przycisk, po skanowaniu otworzył mi się notatnik, mam wkleić to wszystko?
Dziwne bo po wejściu do tego tematu łąduje się monit o haslo dla Twojego konta na republice.
Hijacka sciągnij sobie stąd
Hijacka sciągnij sobie stąd
Nigdzie nie mogę znaleźc, mam tylko rozszerzenie .exe, ciągle mi to wyskakuje, a ten screen ne jest na źadnym ftp–ie zabezpieczonym hasłem, bo ładowałem plik z pulpitu
Podałeś link do obrazka na ftp–ie zabezpieczonym hasłem, jak myślisz jak mamy się na niego dostać?
Sciągnij sobie Hijacka z rozszerzeniem com, na forum był wielkorotnie podawany. Uruchom go i dawaj log.
Sciągnij sobie Hijacka z rozszerzeniem com, na forum był wielkorotnie podawany. Uruchom go i dawaj log.
Ten komputer jest całkiem zwalony, ściągnąłem wypakowałem na pulpit, klikam 2 razy, i pojawia mi się okienkio przez 1 sec. załączam do postu.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=19974
Sciągnij Hijacka, przeskanuj system i wklej tu Log
Sciągnij Hijacka, przeskanuj system i wklej tu Log
Przeczytałem ale nie wiem o co chodzi.
mikemaj:
??
Poczytaj tematy przyklejone z działu Bezpieczeństwo.
??
przyslij loga z hijacka