nie moge znaleść dysków w dosie

witam mam problem poniewaz po włazeniu dyskietki startowej w win xp sp2 nie moge przejsc z dysku a: na zaden inny :( normalnie mam c: d: f: i e: – cd rom

ale z powodu wira chce sformatowac kompa ale nie dziala mi format c , d i tak próbowalem wszystkie literki poprostu nie przechodzi

a komp wykrywa mi dyski bo na poczatku w tej ramce w dosie sa wykryte wszystkie:)

Odpowiedzi: 11

wszystko poszło jak nalezy wielkie dzieki:)ustawilem boot 1 na cdrom wlozylem dobra plyte z xp i odpalilo sie wszystko ladnie z plyty :)
da.jo
Dodano
13.11.2005 01:29:15
wielkie dzieki za pomoc dam znac jak mi poszlo:)
da.jo
Dodano
11.11.2005 16:55:34
Ano racja, Rebe, racja. Chociaź cięźko mi w takie coś* było by uwierzyć ;)
Tak więc da.jo zrób co pisał Ci gusioo jezeli instalka windy nie będzie startowac z cd będzie to oznaczać iź masz nie bootowalną płytkę, wtedy idź za radą Rebe – czyli dyskietka startowa (o której moźesz poczytać na forum w kilku tematach... opcja szukaj)

*pomyłki zdarzają się nawet najlepszym, w końcu jesteśmy tylko ludźmi!

Pozdr.
Egzek–JKD
Dodano
10.11.2005 09:01:22
Egzek–JKD – źeby mieć płytę bez bootowania wcale nie trzeba mieć pirata. Wystarczy, źe przy – np. scalaniu z SP ktoś "zapomniał" o bootsectorze do wgrania na płytę.
W takim wypadku zamiast cenzury wystarczy posłuźenie isę dyskietkami startowymi dla właściwej wersji systemu.
Rebe
Dodano
10.11.2005 07:58:34
da.jo:
oki:)teraz tylko prosze zeby mnie ktos poinstruowal jak odpalic windowsa z plyty?:)bo chyba tegonie kumam :? a brzmi bardzo prosto heh:)mam plytke i dyskietke startowa i wylaczonego kompa – co dalej :P

Aby sie upewnić: masz oryginalną płytę cd z windą? – to nie mam co tłumaczyć, ale jeźeli masz pirata (który jest "niebutowalny" to cenzura)
Egzek–JKD
Dodano
09.11.2005 22:31:14
Odpal kompa – wejdź do BIOS – ustaw bootowanie na CD – wsadź CD naciśnij dowolny klawisz gdy system o to poprosi, a dyskietkę wywal :P
Anonymous
Dodano
09.11.2005 16:04:28
oki:)teraz tylko prosze zeby mnie ktos poinstruowal jak odpalic windowsa z plyty?:)bo chyba tegonie kumam :? a brzmi bardzo prosto heh:)mam plytke i dyskietke startowa i wylaczonego kompa – co dalej :P
da.jo
Dodano
09.11.2005 16:02:17
Moźe to Ci pomoźe http://www.ntfs.com/boot–disk.htm

Z drugiej strony Rabe mówił Ci abyś uruchomił komputer z CD instalacyjnego XP i uźył będącego tam formatu, a nie rozumiem jak to "nie moźesz się zalogować do systemu".. nikt Ci tego nie karze.

P.S. Sposób Rabe jest łatwiejszy ;)
Egzek–JKD
Dodano
09.11.2005 14:41:59
nie moge uzyc plyty instalacyjnej windowsa bo niemoge sie zalogowacna kompie :? o tym problemie juz czytalemna forum i wiemze wypadly mi pliki systemowe,i chcialem sformatowac wszstko w dosie:)a tu lipa wiec mam pytanie czy jest jakissposob na tozeby doszauwazyl dyski w formacie ntfs ??
da.jo
Dodano
09.11.2005 12:33:00
kisieleq:
jeźeli nie mozesz znaleźć dysków w dosie, to znaczy, źe jesteś w ciemym pokoju i nic nie widzisz. Wyjdź przez Windowsa (okno) i pójdź do sklepu po latarkę. Wróć backdorrem a następnie se tam poświeć. Powinieneś zobaczyć duźą czarną średniowieczną skrzynkę – to jest właśnie dos.

Odrobina dydaktyzmu:

Twoje gowniarskie teksty, silące się na dowcip w kosmos poleciały. Ten zostął jako swiadectwo Twoich piardów.
Jeźeli wydaje Ci się, źe to co wypisujesz w kolejnych tematach jest zabawne to się mylisz, albo – co bardziej prawdopodobne – infantylizm jest u Ciebie stanem permanentnym.
Jeszcze parę takich postów napisz, daj upust swemu rozpasanemu intelktowi na poziomie jednej szarej komórki – szarej z powodu tego, ze ten fragment naskórka, ajurat myty nie był.

Dotarło juź czy poprawić w wątpliwość poddając twe mozliwości umysłowe?
Wolałbym tego nei czynić, bo szympasny mogłyby się obrazić.

PS.
Gdybyś zaś rezonować chciał to pomnij : "Co wolno Wojewodzie....".
Rebe
Dodano
08.11.2005 15:40:36
jeźeli nie mozesz znaleźć dysków w dosie, to znaczy, źe jesteś w ciemym pokoju i nic nie widzisz. Wyjdź przez Windowsa (okno) i pójdź do sklepu po latarkę. Wróć backdorrem a następnie se tam poświeć. Powinieneś zobaczyć duźą czarną średniowieczną skrzynkę – to jest właśnie dos.
kisieleq
Dodano
08.11.2005 15:21:45
da.jo
Dodano:
08.11.2005 13:37:43
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1