Nie mogę zainstalować WinXp :(

Nie wiem dlaczego - instaluję system, po skopiowaniu plików na HDD instalka resetuje komputer, pojawia się ekran WinXP trochę przygasa i koniec - dalej nie rusza, nie wyświetla się nawet niebieski ekran awarii, próbowałem z róznymi twardymi dyskami i nic. Mój komputer to: Pentium III - płyta główna A-Trend ATC-6240 (bios jest aktualizowany), Gfx - Ati Radeon. Z linuxem dzieje się podobne, laduję kernel i dalej już stop - prosze o pomoc.

Odpowiedzi: 2

Piotr P.:
Na czas instalacji zmien kate grafiki
Pomylily Ci sie jak zwykle bajki kolego. Use chocby google. To nie stary Gforce.

sqra30:
Z linuxem dzieje się podobne
Jesli tak, problemem moze byc tak kabel do monitora, jak karta, jak i nawet zasilacz.

Co bylo zainstalowane wczesniej na tym sprzecie ?
EL NINO
Dodano
28.05.2006 01:27:13
  • sqra30 30.05.2006 00:17:49

<FONT face=Tahoma size=2>Próbowałem, zmieniać kartę grafiki, usunąłem kartę dźwiekową i zmieniałem twarde dyski i nic - spotkałem coś takiego na forum - mozliwe, że potrzebny jest specjalny sterownik dla kontrolera HDD na płycie - ale gdzie ściągnąć to i jak zrobić potrzebną dyskietkę tego nie wiem - tak jak by dla mojej płyty głównej tego nie było - może jest, więc proszę o pomoc :)</FONT>

sqra30:
płyta główna A-Trend ATC-6240 (bios jest aktualizowany), Gfx - Ati Radeon.

Na czas instalacji zmien kate grafiki

Piotr P.
Dodano
26.05.2006 20:35:32
sqra30
Dodano:
26.05.2006 17:06:24
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1