Nie mogę zainstalować windowsa

Witam.
Mam powaźny problem.
A mianowicie zawirusował mi się dysk czego nie szło usunąć źadnym antywirusem.
Więc pomyślałem sobie źe nie pozostaje mi nic innego jak format.
Tak więc wrzuciłem płytke z (oryginalnym) Windowsem XP do CD romu, boot, załadował sterowniki i koniec.
Tak właśnie wygląda moja cała instalacje gdyź po załadowaniu sterowników komputer się restartuje.
Z tego co wiem to jest to wina właśnie tych wirusów dlatego postanowiłem przywrócić dysk do ustawień fabrycznych i tu mam problem.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak taki zabieg się przeprowadza i czym??
Mam dysk samsunga.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdro.

Odpowiedzi: 8

Dizel85:
Tutaj sh@dow trafnie postawił diagnoze a mianowicie mam zawirusowany boot sector

w jaki sposób sie dowiedziałes ze masz wirusa MBR??
kamaa
Dodano
08.01.2006 12:47:15
Moźe dysku nie zaruj, a skorzystaj np. z Ranish Partition Manager–a by się z mbr–em "dogadać" – oczywiście jeźlei konsolowe fixmbr to mało.
Rebe
Dodano
08.01.2006 12:16:00
Typ mojej partycji to NTFS.
Tutaj sh@dow trafnie postawił diagnoze a mianowicie mam zawirusowany boot sector, dlatego właśnie chce wyzerować dysk tylko niewiem jak to się robi gdyź nigdy takiego czegoś nie miałem przyjemności robić.
Dizel85
Dodano
08.01.2006 11:56:52
Dizel85, a jaki masz typ partycji na dysku C:\? Jeźeli FAT32 to odpal kompa z dyskietki startowej Win98, zdejmij wszystkie partycje, zrestartuj kompa i załóź partycje na nowo. Potem ponowna instalacja WinXP z płyty.
Ucho
Dodano
08.01.2006 00:25:08
Wejdź na tą stronkę i ściągnij te programy do dysków. Nie pamiętam którym z nich robiłem test dysku samsunga ale którymś napewno.
http://www.a.pl/serwis/

lub poszukaj jakiegoś programu na google do testowania dysków samsunga
sh@dow
Dodano
08.01.2006 00:15:30
webmajsterek

polecenie fdisk nie działa w systemie xp ;) a mianowicie diskpart ;)

Dizel85:

a co do twojego kompa moze akurat nie jest problem w oprogramowaniu tylko w sprzęcie ?
WaGonik
Dodano
08.01.2006 00:08:36
moźe masz wirusa w boot sector dysku twardego,
sh@dow
Dodano
08.01.2006 00:07:56
Dizel85:
Witam.
Mam powaźny problem.
A mianowicie zawirusował mi się dysk czego nie szło usunąć źadnym antywirusem.
Więc pomyślałem sobie źe nie pozostaje mi nic innego jak format.
Tak więc wrzuciłem płytke z (oryginalnym) Windowsem XP do CD romu, boot, załadował sterowniki i koniec.
Tak właśnie wygląda moja cała instalacje gdyź po załadowaniu sterowników komputer się restartuje.
Z tego co wiem to jest to wina właśnie tych wirusów dlatego postanowiłem przywrócić dysk do ustawień fabrycznych i tu mam problem.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak taki zabieg się przeprowadza i czym??
Mam dysk samsunga.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdro.

a poajwia sie jakis komunikat ??
dzial tryb awaryjny ???
masz kopie zapasowa ???

zainstaluj sytem do innego katalogu , albo na inny dysku .

dysk formatujes zpoelceniem format . tworzysz partycjie proamem fdisk .

ja uzywam progam Paragon Partion Menadzer ( byl w komputer swiat ) –– calkiem dobry do manewrach na partycjiach .
webmajsterek
Dodano
08.01.2006 00:02:55
Dizel85
Dodano:
07.01.2006 23:23:32
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1