Nie moge zainstalować windowsa XP zalozone nieznane haslo admina :/

Witam pożyczyłem koledze swojego "starego" laptopa na jakieś 3 miesiące (potrzebował sprzętu pilnie do netu) kolega sobie sformatował w nim system podczas instalacji założył hasło admina oraz drugie konto pod nazwa net (bez hasła) i tak sobie korzystał do tej pory kiedy to sobie zakupił własny sprzęt a mi oddal laptopika z hasełkiem admina którego nie pamięta ze względu na to ze korzystał cały czas z loginu "NET" dlatego też postanowiłem sformatować dysk i postawić od nowa winde ale niestety podczas instalacji Windowsa wyskakuje mi komunikat że nie może odnaleźć dysku twardego (przechodzi tylko przez początkowe kopiowanie plików) co mam w takim razie robić ?? bo to nie jest sprzęt warty 500zł żeby go wyrzucić a tez nie chciał bym stracić kolegi przez jakieś radykalniejsze posunięcia typu "h mnie to obchodzi ma być czysty lap." dzięki za poświęcony wasz czas na przeczytanie posta i proszę o odpowiedz POZDRO Bartek

Odpowiedzi: 5

tzn tak czy tak muszę sformatować dysk a lap. to Fujitsu siemens AMILO PRO stery gdzieś mam zakopane (przeprowadzkę miałem w zeszłym tygodniu :(( ) poza tym jestem teraz u dziewczyny w takim razie skąd wezmę te kontrolery ze strony producenta coś ściągnę?
ZEUS666
Dodano
09.06.2007 16:56:07
Może obejdzie sie bez reinstalki. Ściągnij sobie Hiren's Boot CD i wypal na CD, potem uruchom kompa z tego CD i tam jest pełno narzędzi do resetowania haseł w rodzinie NT. EDIT: Mała wpadka :P nie doczytałem że już po formacie.
AndrewSpec
Dodano
09.06.2007 15:40:46
Co to za laptop? Nie dostałeś dedykowanej płyty z systemem, bo na takiej są z reguły wkomponowane drivery kontrolerów? Jeżeli nie i z partycji recovery też nie masz możliwości przywrócenia systemu to trzeba będzie jakim nLitem stworzyć taką płytę integrując sterownik. Masz stację dyskietek? Bo z dyskietki też można podać sam driver.
Bobi
Dodano
09.06.2007 15:36:39
tak jest SATA możesz napisać konkretniej z tym bo ja czy tak czy tak muszę zrobić format ze względu na to że planuje zrobić partycje. Jak podać ten sterownik kontrolera??
ZEUS666
Dodano
09.06.2007 15:25:23
Powinno być wbudowane konto admina no chyba że właśnie to zahasłował. Na ekranie powitalnym wciśnij 2 x [Alt] + [Ctrl] + [Del], wpisz jako login Administrator a hasło zostaw puste.W ten sposób się może zalogujesz. Rozumiem, że konto NET jest ograniczone? Jeszcze jedna sprawa, jest program do odzyskiwania hasła admina w XP, nie podam jego nazwy z pewnych względów, ale znajdziesz go w wyszukiwarce czy na Googlach. Kwestia niewykrywania dysku, jest SATA? Trzeba podać sterownik kontrolera.
Bobi
Dodano
09.06.2007 15:21:18
ZEUS666
Dodano:
09.06.2007 15:10:15
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1