Nie mogę zainstalowac win XP

Zaraz po wlozeniu instalki windowsa Xp pojawia sie komunikat "instalator sprawdza konfiguracje sprzetowa komputera" i na tym instalacja staje, pojawia sie czarne okno i dalej wszystko stoi w miejscu a nie pojawia sie niebieskie okno informujace o ladowaniu sterownikow z ew slynna opca f6.

Problem powstal po tym jak dostalem plyte glowna z serwisu i wymieniono mi ja z EPOX 8RDA3I na wersje 8RDA3I PRO.

O co tu moźe chodzic??

Wspome źe Linuxa instaluje sie normalnie takźe jak wloźe instalke wersji win 2003 enterprise edition to takze wszystko idzie do przodu, probowalem nawet integracji instalki z zintegrowanym SP2 ale to samo wciaź??

Odpowiedzi: 12

czy w tym przypadku moźna wzucici cała zawarość płyty CD z systemem i uźyć komendy winnt??
kamaa
Dodano
25.07.2005 16:07:59
Sprawa rozwiazana – nowy bios i po klopocie :D
pasenger
Dodano
24.07.2005 23:18:39
to morze być wina serwisu bo oni to robią specialnie rzeby człowiek do nich przychodził i tracił hajs na naprawe lub jeśli oprogramowanie jest pirackie to mogą wystąpić kąplikacje.... rzyczę sukcesów z instalacją 8)
polarowicz
Dodano
24.07.2005 12:56:44
Żółty:
Na jaki ?? Na taki np z Abita NF7 ??

W źyciu! To by się skończyło prawdopodobnie kolejną wizytą w serwisie. Na najnowszy do tego modelu płyty.
Biosy są dostępne na stronie producenta http://www.epox.com/
Do modelu 8RDA3I Pro pod adresem: http://www.epox.nl/products/view.php?product_id=279
WICIOwiec
Dodano
24.07.2005 01:42:45
WICIOwiec:
Bios wymień i tyle.

Na jaki ?? Na taki np z Abita NF7 ??
Żółty
Dodano
24.07.2005 01:37:52
Bios wymień i tyle.
A swoją drogą niezłe LOL z tym serwisem. Co to za firma?
WICIOwiec
Dodano
24.07.2005 01:31:42
Peter_l:
To prawdopodobnie wina serwisu. Mój kumpel wlasnie ostatnio kupil kompa i nie mozna zainstalowac innego systemu oprocz mandrakelinuxa dolaczonego do kompa. probowalem z win 3.1,98,2k,XP He i nic, nawet dosa probowalem instalowac zadzwonilismy na infolinie powiedzielismy kolesiom co jest i jaka odpowiedz?? wiemy ale nie powiemy. To jest zrobione specjalnie

Takie działanie nadaje sie do zgłoszenia w urzędu ochrony konkurencji i konsumenta. serwis nie daje ci wolnego wyboru co masz uzywać a takie działanie jest niezgodne z prawami dzisiaejszego rynku.

Pozatym serwis nie moz4e ingerowac w oprogramowanie oni sa od tego zeby złozyć komnpa i zeby on działał, najwyzej moga załozyc plomby gwarancyjne na obudowę oraz kłudke i zmusić cie do tego zebys z kazdym problemem przychodził do nich
cybull
Dodano
23.07.2005 10:40:03
Peter_l:
To prawdopodobnie wina serwisu. Mój kumpel wlasnie ostatnio kupil kompa i nie mozna zainstalowac innego systemu oprocz mandrakelinuxa dolaczonego do kompa. probowalem z win 3.1,98,2k,XP He i nic, nawet dosa probowalem instalowac zadzwonilismy na infolinie powiedzielismy kolesiom co jest i jaka odpowiedz?? wiemy ale nie powiemy. To jest zrobione specjalnie

Eeeeee tam .Coś ściemnaisz z tymi systemami
Trafiliście na jakiś maniaków linkuskowych w tym serwisie ?
Od kiedy jest tak, źe to jakiś serwis bedzie mi mówił lub wiedział za mnie co chcę/będę uzywał z systemów , a co nie?
Trochę logiki w rozumowaniu proponuję
Seeker
Dodano
23.07.2005 09:53:15
Peter_l
Dodano
23.07.2005 01:07:20
pasenger:
...wczesniej sprawdzilem forum i nic nie znlazlem
Nie zartuj. O karcie grafiki rowniez nic nie bylo ?
EL NINO
Dodano
23.07.2005 00:53:48
Pragne dodac ze przed dodaniem tego termatu juz wczesniej sprawdzilem forum i nic nie znlazlem
pasenger
Dodano
22.07.2005 17:16:07
"czarny ekran instalacji" –> wrzuć to do wyszukiwarki forumowej, zaznacz wyszukiwanie wszystkich słów i ogranicz do działu Windows XP". Przejrzyj wyniki ;)
Żółty
Dodano
22.07.2005 16:40:32
pasenger
Dodano:
22.07.2005 16:36:32
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1