Nie moge zainstalować systemu pomocy !!

Witam odrazu przedstaiwam z grubsza mój problem.. Zaczeło sie ode tego źe jak chciałem wejśc do systemu to wyskakiwało mi brak plki NTLDR ...;/ potem poradzilem sobie z tym ale chce sformatowac dysk u siebie wkładam płytke xp i co sie teraz dzieje wyskakuje mi pierwsze polecenie "w celu przejscia dalej(do formatowania) kilknij enter" kilkam i komputer sie resetuje za kazdym razem to sie dzieje mam dysk maxtora 120gb dysk jest nowy nie wiem co sie dzieje ... nie moge sforamatowac i zainstalowac przez to systemu na innym kompie udaje mi sie sformatowac ale to i tak nie dziala bo wkaldam do swojego i nic ;/;/;/;/ pomocy

Odpowiedzi: 4

Na początek sprawdź pamięć program memtest86 – ma być zero błędów.

A najlepiej podmień moduł pamięci na napewno sprawny.

Konserwacja kompa porządna,sprawdź podłączenia,taśmy,styki,ustawienie dysku.

Reset biosu na default i ustaw co trzeba.

Wyczyść napęd CD.

Zmień nośnik z XP.
JNJN
Dodano
19.09.2005 17:34:49
:arrow: Pan_W:

Piszesz:
potem tak jakz awsze chce zainstalowac ale najpierw jest taka opcja ze trzeba sfromatowac dysk ale mi do tej opcji nie chce dojsc bo komp mi sie resetuje ...i co ja moge zrobic .... powiedzcie co jest.. nic nie moge zrobic nie moge zainstalowac xp ... resetuje mi sie komp

Moźesz mieć wirusa w sektorze rozruchowym dysku, którego moźesz usunąć za pomocą Konsoli odzyskiwania uruchamianej z instalacyjnej płyty Windows XP po wydaniu polecenia fixmbr.

PS.
Sprawdz równieź kości pamięci RAM (jeśli masz kilka, sprawdz je pojedyńczo).
Karolek
Dodano
19.09.2005 16:55:07
Ale ja to wszystko potrafie .. robie tak odpalam xp z cd.... potem tak jakz awsze chce zainstalowac ale najpierw jest taka opcja ze trzeba sfromatowac dysk ale mi do tej opcji nie chce dojsc bo komp mi sie resetuje ...i co ja moge zrobic .... powiedzcie co jest.. nic nie moge zrobic nie moge zainstalowac xp ... resetuje mi sie komp
Pan_W
Dodano
19.09.2005 11:31:16
:arrow: Pan_W:

Piszesz:
ale chce sformatowac dysk u siebie

Jeśli chcesz sformatować całą powierzchnie dysku uźyj zewnętrznego menadźera dysków, działającego w środowisku DOS.
Dalej:
nie moge sforamatowac i zainstalowac przez to systemu

Musisz zmienić w BIOS–ie, bootowanie (start)systemu na CDROM.
Karolek
Dodano
19.09.2005 05:06:35
Pan_W
Dodano:
19.09.2005 01:12:30
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1