Nie mogę zainstalować karty TV – Odmowa dostępu

Wszystko było OK, ale zainstalowałem kilka aplikacji i zniknęła mi karta TV. Próby jej zainstalowania kończą się komunikatem "Odmowa dostępu". O co chodzi ?

Odpowiedzi: 12

EL NINO:

P.S. Jak to lecialo ? Kijowej baletnicy przszkadzaja majtki w kroku ?

HAHAHA!! Bardzo śmieszne...

Karta badziewiasta ale działa, wiem bo kilka lat ją mam... stery do bani– fakt, zawsze są jakieś problemy. W systemie namieszałem– teź prawda. Nie mogę przywrócić systemu i juź! Ta karta mi od października nie chodziła, więc o ostatniej konfiguracji teź mogłem zapomnieć. Nerwy mną po pokoju rzucają, kompa przez okno bym wyp... Trzeba na prawdę siedzieć z dupą przed monitorem i nic nie dotykać przypadkiem, bo IDEAŁOWI (SYSTEM z XXIw) moźe przypadkiem zaszkodzić zainstalowanie service packa, lub jakiegoś sprzętu z 2000/2001 roku. Jak mam się znać na tym systemie, skoro "nieciekawie" kończą się moje ingerencję w jego struktury?? Mam czytać sobie w ksiąźkach? Bez przesady. Dobra, nic nie robię. Zainstalowałem ponownie XP i jest tak jak było– czyli nie mam tunera koniec– kropka. Po maturze biorę się za linuksa.
Cappadonna
Dodano
27.03.2004 21:30:29
WITAM

sprubuj jesze tak jeśli masz zainstalowanego servis packa to go wyinstaluj.potem zainstaluj sterowniki powinno pujść bez problemu.i dopiero wtedy zainstaluj servis packa. :lol:
Anonymous
Dodano
27.03.2004 01:28:58
Zawinil uzytkownik a jak zwykle system do pupy :P . Moze to Twoja karta jest badziewna ? Moze jej sterowniki ? Namieszales, spierdzieliles i teraz system winisz ? No a jak namieszane to od razu FORMAT ? A przywracanie systemu ? A ostatnia dobra konfiguracja ? A naprawa systemu z konsoli ? Jakis lichawy z Ciebie administrator systemu :mrgreen: .

P.S. Jak to lecialo ? Kijowej baletnicy przszkadzaja majtki w kroku ?
EL NINO
Dodano
22.03.2004 00:53:18
Zrobiłem jeszcze inacze– bardziej inwazyjnie :wink: Uruchomiłem system z dyskietki startowej od starszego windowsa, w dosie wywaliłem c:/windows i jeszcze raz zainstalowałem tego Win XP. Cały dzień roboty! nie polecam Zainstalowałem tuner, a on znowu jakoś muli... odinstalowałem, poszukałem innej wersji sterów i programu, zainstalowałem a ten poje...ny system MICROSHIT WIND xp pisze źe znowu błąd INF sekcja instalacji.... Zaje...e ten "system" co to wogóle jest? I to ma być nowoczesa technologia inźynierów informatyków z USA?? To ja podziękuję! 6 GB mp3, filmy, dokumenty, grafa, inne waźne pierdoły na dysku i niby co ja mam teraz robić, hee? FORMAT?? nie ma mowy! muszę jakoś uratować te dane, a mam tylko jedną partycję! POMOCY LUDZIE POMOCY! dajcie mi jakąś rozsądną radę. Przydała by mi się partycja, wygospodaruję trochę miejsca, tylko czym ja mam ją wykonać? PARTITION MAGIC 5 i inne nie obsługują systemu Win XP, nowsze wersje– płatne, a RANISH PARTITION jest tak zamotany, źe nie łapię o co w nim chodzi, dajcie nazwy albo najlepiej linki do programów, które uratują moje dane przed zagładą. Albo chociaź jak ktoś umie obsługiwać RANISH PARTITION to niech mi wytłumaczy dokładnie krok po kroku co trzeba robić i czy on wogóle obsługuje Win XP.
Cappadonna
Dodano
22.03.2004 00:02:42
Teź pokasowałem w c:windows orazw podkatalogach system, system32, inf. Później wzięłem się za rejestr. To samo co było. Błąd o treści "...INF sekcja instalacji..." Juź się załamuję. Chyba bez formata się nie obejdę :cry:
olo_negative:
Kwestia ustawien rejestru ktorych zmiane blokuje service pack pod xp.
Moźe trzeba podejść do tego problemu od tej strony... Na nowo podziałać na service packu, albo usunąć skutek jego działania jeśli się da. Wydaje mi się, źe raczej juź nic z SP nie da się naprawić ale zapytać się mogę :P
Cappadonna
Dodano
20.03.2004 12:11:52
ja najpierw znalazlem wszystkie pliki w katalogu windowsa, ktore maja w nazwie lub w sobie hasla:
bt878,bt848,btpci byly to stare biblioteki sterownikow i pliki z ustawieniami. Kasowac trzeba na wyczucie :D dopiero potem podzialalem z rejestrem. Karta prolink pixelview pro.
Pozdrawiam.
Anonymous
Dodano
19.03.2004 23:33:12
mam ten sam problem z tunerem PixelView Prolink Play TV Pro. Próba zaznaczenia w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINESystem, SoftwareTelSignal i SoftwareProlink "zamien wpisy..." konczy sie niepowodzeniem... pojawia sie komunikat: "edytor rejestru nie moze ustawic zabezpieczen wybranego klucza lub niektorych jego podkluczy". Mimo tego komunikatu sprawdzilem, czy jest jakis efekt i okazalo sie ze jest. Przy instalacji sterownika zmienia sie rodzaj bledu, o ktorym wczesniej komputer pisal "Odmowa dostepu". Teraz komunikat pojawiajacy sie przy instalacji sterownika wyglada tak: "Wystapil blad podczas instalacji urzadzenia. Wystepujaca w tym pliku INF sekcja instalacji uslugi jest nieprawidlowa". Co mam robic? Dla czego nie moge zaznaczyc w rejesterze opcji "Zamien wpisy..."? Czy moge to jakos ominac? Czy trzeba usunac jakis plik INF? HELP ME![/u]
Cappadonna
Dodano
19.03.2004 16:58:40
Witam. Tez mialem ten problem. Kwestia ustawien rejestru ktorych zmiane blokuje service pack pod xp.
1.uruchamiamy regedit.exe
2.znajdujemy HKEY_LOCAL_MACHINE\r 3.prawoklik na SYSTEM, wybrac uprawnienia
4.zaznaczyc pełna kontrola i odczyt (zezwalaj)
5.klikamy zaawansowane i zaznaczamy "Dziedzicz po obiekcie..." oraz "Zamien wpisy uprawnienia..."
6.Podobnie robimy z kluczami:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARETelSignal
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREProlink
7.Instalujemy sterowniki.
Powinno dzialac. U mnie podzialalo:) ale np. po restarcie juz sie nie dalo zainstalowac driver'ow trzeba bylo wejsc ponownie do rejestru i jeszcze raz poustawiac wszystko wedlug instrukcji.
Pozdrawiam. Olo.
Anonymous
Dodano
18.03.2004 11:01:44
witam

ja, jak wspomniałem mam inną, ale na twoim miejscu odinstalowałbym sterowniki i program obsługi karty, rówieź wkasowłbym pliki oem.inf i oem.pnf, które tworzą się z instalacją strowników karty.
i następnie /nie wiem jak u ciebie, ja muszę wpierw zainstalować sterowniki/ zainstalowałbym sterowniki i program.

to musi chodzić

lee
Anonymous
Dodano
10.03.2004 20:59:11
To moze zrob przywracanie systemu.
theboss78
Dodano
09.03.2004 18:57:15
lee:
witam

a jaką kartę masz?