NIE MOGE ZAINSALOWAC WIN XP FAT I NTFS NIE DZIALA

sorki ze pisze 2 raz ten sam posta ale nikt mi nie moze poradzic:( Cze na wstempie moze powiem co mam za sprzecik wiec atlon 1800xp do tego ECS k7s5a i hdd Maxtor 40g 7200. A wiec jak co 2 z nas chcialem sprawdzic jak pracuje i czy dobry jest Win XP profesional wiec uprzatnlem partycje c: zaczelo sie botowanie z cd i instalacja po zkopiowaniu plikow komputer sie resetna i juz nic wiecej nie zrobil(oczywiscie testowal ram i tak dalej ale nici z botowania). Wiec znowu prubowalem botowania ale nic to nie dalo wiec dalej formacik i dalej instalka lecz juz tym razem pokazalo ze partycja c: jest ale system plikow fat nie ma go (stracil)wiec zaczolem robic na c: system plikow NTFS spod win xp lecz pisze ze dysk jest uszkodzony i takie tam wiec dalej z pod doska. Gdy juz to zrobilem i zaczolem instalowac dalej przeszlo kopiowanie i dalej nic ale juz tym razem dysk caly stracil fata(30 giga bayerow mi poszlo:( ). Myslalem ze to moze wina badow na dysko i zanioslem do serwisu. Dzis dostalem juz calekiem nowy dysk i dalej sie robi to samo mam 3 win xp i karzdy tak robi nie trzyma sie partycja fat ani ntfs ale zainstalowalem teraz win me a wczesiej 98se i wszystko chula wiec czegos tu nie czaje. Czemu po zrobieniu zpod dosa formata win xp pokazuje ze nie ma fat a jak juz widzi fat to zawiesza po restarcie lub robie zpod instalatora to pisze ze dysk jest uszkodzony(oczywiscie byl podzielony na partycje lecz nie sformatowany)a jak sformatowany i daje mu zeby zrobil z fata na ntfs to dalej ze popsuty. Oki natym zakoncze me wypocinki wiec pytanie jest proste co jest grane i czego to moze byc wina. ECSa? bo slszalem ze win xp + ecs to nie najleprze polaczenie:) bo nie sadze ze cd bo instalowalo juz kilka osub z nich ui wszystko im dziala tylko mi nie oki wiec pomocy !!!

Odpowiedzi: 10

Jeat juź PM 8.0. A ja mam 6.0 SE i nie narzekam :D
A tak do płyt gł: mam taką płyte:
DFI CS60EC I815EP ATX FCPGA 133M A100 HM
I jakiej jest firmy? nigdzie nie pishe ani słowa :?
Lezio111
Dodano
11.11.2002 22:49:51
Przy okazji wtrącę słowo.Jest magik od partycji.PartitionMagic 5.01.Jest juź wersja 7.0 do WXP,potrafi m.inn.łączyć partycje NFTS,tworzyć i modyfikować partycje na dyskach podłączonych do kompa łączem USB oraz trwale usunąć dane z dysku.
Producent Power–Qest.
Narzędziem podstawowym,jest FDISK
www.ranish.com
www.microsoft.com/technet
Pozdrawiam 8)
tire
Dodano
11.11.2002 20:51:26
Teź miałem ECS'a przez jakieś dwa tygodnie i naszczęście udało mi się ją odmienić.
SLAY3R
Dodano
11.11.2002 14:20:18
Teź miałem ECS'a przez jakieś dwa tygodnie i naszczęście udało mi się ją odmienić.
SLAY3R
Dodano
11.11.2002 14:20:18

oj zebys sie nie pomylil – qmple moi pokupowali sobie K7S5A bo jeden im powiedzial dokladnie to samo a teraz co maja??? :

zwisy xp'ka (98'ki nie)
USB – problemy z urzadzeniami
wydajnosc procesora strasznie opadla

ja tez jestem posiadaczem ECS'a i tego strasznie zaluje (K7VTA3) lecz juz na mikolajka dostane EpOX'a albo asusa do bedzie git
B3T0N
Dodano
11.11.2002 14:17:30
Dark Angel: ja mam ECS, nawet ten sam model co kolega maxmachala i smiga ze hey:) Zero zwisow:) Przysiegam:)To naprawde OK plyta za niewielkie pienadze:)
brtx
Dodano
11.11.2002 12:00:59
sprawdz dobrze polaczenia tasma itp, najlepiej jak dysk i cd na innych tasmach, zobacz czy mozesz usunac i zalozyc partycje z instalatora xp, jak tak to waal i format (moze tylko szybkie pomoze), BTW na tej plycie xp dziala O.K. moze upgrade biosu?
maxmachala
Dodano
11.11.2002 05:23:38
hmy wiec jak mowisz ze jest wiele mysli to chentnie wyslucham ich i moze cos sie przyda
szuwar007
Dodano
20.10.2002 23:16:19
hmy wiec jak mowisz ze jest wiele mysli to chentnie wyslucham ich i moze cos sie przyda
szuwar007
Dodano
20.10.2002 23:16:19
Niom ECS + WinXP to juz wogule połaczenie takie ze hey :D.Nie wiem co oni ci w tym servisie robili ale ja bym sprubował zrobic FDISKA i potem od nowa pozakladac partycje.Nie wiem czy to poskutkuje bo tak naprawde nie wiem dlaczego tak sie dzieje, a mysli na ten temat jest wiele.
Dark Angel
Dodano
20.10.2002 19:40:12
szuwar007
Dodano:
20.10.2002 16:14:53
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1