Nie moge wysyłać e-maili

Witam,
mam problem, poniewaz nie moge wysylac e-maili:(
w outlocku expressie pokazuje mi sie taki komunikat;

Podczas komunikowania się z serwerem nastąpiło przekroczenie limitu czasu. Temat 'akj', Konto: 'ka-lolek', Serwer: 'smtp.wp.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Numer błędu: 0x800CCC19

pojawia sie to przy wiekszych e-mailach (np. z zalacznikiem- nawet przy 50kb)
mam rowniez problem z wysylaniem wiadomosci na forum.
jezeli jest ona zbyt duza, to poprostu sie nie wysyla... jest dlugi okres "myslenia" i wkoncu „Nie można wyswietlic strony”. (np. ta wiadomosc musze wysylac z drugiego kompa:/)

mowie o tym, poniewaz zapewne ma to zwiazek z moim problemem.
oprocz tego zakladajac konto na jakims forum (PHPBB , by przemo itp.) rowniez nie moge tego zrobic:( laduje sie bardzo dlugo i wyskakuje blad „nie można wyświetlić strony”. Z drugiego komputera wszystko dziala:(
mam ten problem juz dosc dlugo i zaczyna mi naprawde przeszkadzac;/ robilem formata niedawno i to nic nie dalo:( czy moze to byc wina SP2? sam juz chyba probowalem wszystkich mozliwych ustawien;/

jeszce napisze, ze korzystam z poczty zarowno wp jak i onet (probowalem na obydwu i na zadnej nie chodzi:/)oczywiscie jak wysylam korzystajac ze strony wp lub onetu to tez nie dziala;/
prosze o pomoc..
pozdro

Odpowiedzi: 1

Pewnikiem wina połączenia: za słabe, albo za mocno obciążone. Przy okazji sprawdź kompa pod kontem robactwa wszelakiego.
Ucho
Dodano
25.05.2006 20:08:57
  • Ka-lolek 25.05.2006 20:13:35

<P>robactwa na pewno nie mam</P> <P>2 dni temu robilem formata.</P> <P>a nie powiedzialbym, ze to jest pewnikiem wina lacza, bo z mojego drugiego kompa (ta sama siec) wysylam bez problemu:( </P> <P>edit:</P> <P>&nbsp;</P> <P>dzisiaj zauwazylem bardzo dziwna rzecz... a mianowicie jezeli wlacze kompa , to na poczatku zazwyczaj moge wyslac jakiegos maila z zalacznikiem... pozniej czasami jeszcez jednego i kilka z np. zdaniem&nbsp; tekstu... ale nastepnie jak chce wyslac z zalacznikiem ok. 100kb, to sie w pewnym momencie blokuje i nie da sie wyslac (dlugo trzeba czekac a pozniej przekroczono limit...) <BR>jak zostawi eta wiadomosc w skrzynce nadawczej i zrestartuje komputer, to mi sie ten e-mail pozniej odrazu wysla... i od poczatku to samo</P> <P>tak dziwnego zachowania to jeszcze nie widzialem:/<BR>pozdro</P>

Ka-lolek
Dodano:
25.05.2006 18:19:26
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1