Nie mogę wgrać windowsa / Unknow Hard Error ...

Witam,
Po wykonaniu format c: chcę zainstalować windowsa – wkładam CD następuje AutoRun – ukazuje się niebieski ekran i standardowe ładowanie jakiś sterowników. Za jakieś 30s ( przed pojawieniem się pierwszego okna w którym trzeba nacisnąć ENTER ) pokazuje się niebieski ekran z napisem:

STOP: c0000221 Unknow Hard Error
\systemRoot\system32\ntdll.dll

i za nic nie mogę wgrać windowsa :| – moźe mi ktoś jakoś pomóc ?
Z góry serdecznie dziękuję – bo teraz komputer robi jako mebel :(

Odpowiedzi: 6

a co to są te petle ?
Jeźlei system juź stoi to z poziomu konsoli odzyskiwania przeprowadź chkdsk p /r – w ten sposób przynajmniej ew. pętle na dysku będziesz mógł wykluczyć.

i coś mi one powinny pomoc ? mam 3 partycje C / D / E po ich scaleniu i zalozeniu od nowa powinno coś pomóc ?
–MaRciN–[PL]–
Dodano
09.08.2005 12:19:39
Czasem format nie wystarczy i naleźy zdjąć i załoźyć od nowa partycje, a dopiero potem formatowoać.
Oczywiście o ile to nie problem z płytą – moze być , źe to o czym Wolumin napisął , wystarczy.

Zanim jednak w ogóle się za to roz jeszcze weźmiesz moźe warto dokonać sprawdzenia:
a/ pamięci memtest, goldmemory
b/ dysku – narzedzia producenta
c/ innego czytnika
d/ taśm przesyłowych.
Nawet jeźeli juź udąło Ci się system postawić to i tak te czynności wykonać warto, bo nie wiadomo czy za parę dni po właczeniu komputera nie zostaniesz powitany kolejnym komunikatem o błędzie.

PS.
Jeźlei system juź stoi to z poziomu konsoli odzyskiwania przeprowadź chkdsk p /r – w ten sposób przynajmniej ew. pętle na dysku będziesz mógł wykluczyć.
Rebe
Dodano
09.08.2005 12:03:26
ale jest jeszcze taki wałek, źe jak kilka razy zresetuję komputer to instalacja pójdzie wczoraj ok 20 razy :/
–MaRciN–[PL]–
Dodano
09.08.2005 11:46:52

Aby rozwiązać ten problem, naleźy uzyskać nową kopię uszkodzonego pliku lub ponownie zainstalować system Windows

Najprawdopodobnie masz coś z płytą. Porzycz od kogoś inną i z niej spróbuj zainstalować.
Wolumin
Dodano
09.08.2005 10:25:46
i co ja mam teraz zrobić ? przeczytalem to od deski do deski i wywnioskowalem ze najlepeij zrobic formata – robie owego formata i dalej mi sie ten blad ukazuje podczas instalacji. Nic do kompa nie dodawalem nagle cos zaczelo sie pokazywać ? Moze mi ktoś pomoźe naprowadzi :/ bo ja juz nie wiem co mam robić :|
–MaRciN–[PL]–
Dodano
09.08.2005 00:48:45
http://support.microsoft.com/kb/314474/pl
EL NINO
Dodano
08.08.2005 19:42:09
–MaRciN–[PL]–
Dodano:
08.08.2005 18:21:07
Komentarzy:
6