Nie moge uruchomić systemu
Witam, prosze bardzo o pomoc, mam problem z uruchomieniem systemu. A dokladniej, podlaczylem do mojego kompa drugi dyst SATA (byl na nim system, bo dysk z innego kompa) zeby zrzucic swoje dane b chcialem zrobic formatke. Po oddaniu dysku i po podlaczreniu system na tantym dysku w ogole sie nie uruchamia! W trybie awaryjnym dziala, jednak w normalnym po logo windowsa wyskakuje na chwile niebieski ekran (tak szybko ze nie wiem co jest tam napisane) i komp sie restartuje i tak w kolko. Probowalem przez napraw system z plytki Win ale cos nie wychodzi, ma ktos pomysl co z tym zrobic. Nie chciALbym tracis danych z tego dysku.
Z gory dzieki
Z gory dzieki
Odpowiedzi: 3
Skoro uruchamia się w trybie awaryjnym, to nie jest źle. Spróbuj przeinstalować sterowniki.
Pzdr.
Pzdr.
Sorki moze zle napisalem, chodzi o to ze wzialem drugi dysk tylko na chwile dozrzucenia danych, pozniej z tym dyskiem wrocilem na ten sam komputer gdzie wczesniej system chodzil. Po podlaczeniu tego dysku do mojego kompa zrzucaem tylko dane, aby na swoim zrobic formatke i nic w nim nie "grzebalem" systemowo.
Skoro dysk z innego komputera to i nie takie dziwne, źe wstać nie chce system z niwego. Zapewne w grę wchodzi parę óznic w konfiguracji sprzętowej między oboma "maszynami".
O tym w jaki sposób moźna próbowac reanimować taki system przy zmienionej konfiguracji sprzętu jest w archiwum trochę tematów.
O tym w jaki sposób moźna próbowac reanimować taki system przy zmienionej konfiguracji sprzętu jest w archiwum trochę tematów.
Strona 1 / 1