Nie mogę urochomić Windows, HELP

Windows ściągnął sobie jakąś poprawkę, uruchomił ponownie komputer i ... padł. Po starcie pojawia się wybór opcji,tzn. tryb awaryjny i pozostałe, ale żaden nie działa. Pojawia się ekran z logo a potem to tylko czarny ekran. Jak uruchomiłam z płyty konsolę odzyskiwania systemu i wpisałam komendę %systeroot itd to wyświetla mi się komunikat, że to polecenie nie może być uruchomione. Co zrobić, żeby przywrócić system?????? HELP ME !!!

Odpowiedzi: 1

[quote]Weź płytkę z Xp. Zabootuj z niej. Czytaj tam na dole co Ci się pojawia. Jak zobaczysz R- napraw - albo przywracanie systemy. Ale raczej NAPRAW. to wciskasz r. Instalator przechodzi Ci do konsoli odzyskiwania systemy. Tam weź wyedytuj plik boot.ini (przechodzisz na c: jesli nie jesteś, dajesz edit boot.ini ii tam poprawiasz to co poprzestawiałeś. Tu masz przykładowy jak powinien wyglądać boot.ini jeśli nie pamiętasz [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional" /fastdetect Zapisz plik TYLKO PAMIĘTAJ to musi być ten boot.ini Czyli save'ujesz. Zamykasz edytor i wpisujesz EXIT. Następuje restart kompa. Jak te zmiany nic nie dają to weź wejdź jeszcze raz do przez r do tej konsoli i tam daj fixboot później dajesz T żeby zapisał nowy rekord rozruchowy no i EXIT i znowu restart. Jak jeszcze to nic nie daje to daj fixmbr a później fixboot i tak jak przedtem. [/quote] Teks pochodzi z innego forum i oświadczam, że nie jestem jego autorem.
Bejkrools
Dodano
13.09.2008 02:14:16
member
Dodano:
12.09.2008 11:28:06
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1