Nie mogę się zalogować do systemu
Kolega poprosił mnie źebym mu pousuwał wirusy i inne świństwa z kompa bo wolno
chodzi. Poszedłem więc uzbrojony w płytę z Ad–aware, spybot S$D, avasta...itp
Zacząłem od spybota–znalazł 9 świństw, wszystkie usunąłem...
Następnie ad–aware personal–ZNALAZŁ 453 ŚWIŃSTWA!!!, wszystkie usunąłem...
Teraz miałem zamiar wziąść się za wirusy, zainstalowałem avasta zrestartowałem
i system nie chce się zalogować:( Polega to na tym źe wszystko ładuje się OK,
pojawia się nazwa uźytkownika do zalogowania, klikam, pojawia się pulpit bez
ikon i dolnego paska, i po chwili się wylogowuje... I nie wiem co robić,
klikam tak kilka razy są napisy "trwa ładowanie ustawień osobistych" pokazuje
się pulpit i po chwili "trwa zapisywanie ustawień osobistych"
Przy awaryjnym uruchamianiu jest to samo
Poradźcie coś!
chodzi. Poszedłem więc uzbrojony w płytę z Ad–aware, spybot S$D, avasta...itp
Zacząłem od spybota–znalazł 9 świństw, wszystkie usunąłem...
Teraz miałem zamiar wziąść się za wirusy, zainstalowałem avasta zrestartowałem
i system nie chce się zalogować:( Polega to na tym źe wszystko ładuje się OK,
pojawia się nazwa uźytkownika do zalogowania, klikam, pojawia się pulpit bez
ikon i dolnego paska, i po chwili się wylogowuje... I nie wiem co robić,
klikam tak kilka razy są napisy "trwa ładowanie ustawień osobistych" pokazuje
się pulpit i po chwili "trwa zapisywanie ustawień osobistych"
Przy awaryjnym uruchamianiu jest to samo
Poradźcie coś!
Odpowiedzi: 12
Okazało się źe większość waźnych danych jest na innym dysku, więc dysk z windowsem sformatowałem:)
Oczywiście najpierw zrobiłem nakładkę, skopiowało jakieś tam pliki nastapił restart i jak się ponownie włączył to nie logowało tylko instalował się windows. Zostawiłem źeby się instalował, ale nagle komp chciał cd z jakimś plikiem lub wskazać ścieźkę, w tym momencie nic juź nie pozostało jak tylko formatowanie.
No i nie wierzcie jak ktos pisze źe ad–aware'm usuwa się wszystko co znajdzie, BZDURA :!: :!: :!:
Oczywiście najpierw zrobiłem nakładkę, skopiowało jakieś tam pliki nastapił restart i jak się ponownie włączył to nie logowało tylko instalował się windows. Zostawiłem źeby się instalował, ale nagle komp chciał cd z jakimś plikiem lub wskazać ścieźkę, w tym momencie nic juź nie pozostało jak tylko formatowanie.
No i nie wierzcie jak ktos pisze źe ad–aware'm usuwa się wszystko co znajdzie, BZDURA :!: :!: :!:
Jedną z przyczyn wylogowania po zalogowaniu jest uszkodzony lub brak pliku userinit.exe ( c:\windows\system32\). Jest on dosyć często atakowany przez róźnego rodzaju trojany. Moźesz go dograć (wypakować)z cd install WinXP poleceniem expand.
Nie pozostaje Ci chyba nic innego jak odpalic kompa z plyty i nalozyc system. Nakladka powinna pouzupelniac ewentualne braki.
EL NINO
> Kolejnym krokiem moze byc proba przywrocenia plikow rejestru z jego kopii –> http://support.microsoft.com/?kbid=307545
I właśnie robiłem wszystko dokładnie jak jest tam napisane, wszystko było dobrze aź do kroku 3,wtedy trzeba było zrobić to:
1. Uruchom Konsolę odzyskiwania (lub uźyj dysku rozruchowego systemu Windows 98).
2. W wierszu polecenia wpisz następujące wiersze, naciskając po kaźdym z nich klawisz ENTER:
del c:\windows\system32\config\sam
del c:\windows\system32\config\security
del c:\windows\system32\config\software
del c:\windows\system32\config\default
del c:\windows\system32\config\system
copy c:\windows\tmp\software c:\windows\system32\config\software
copy c:\windows\tmp\system c:\windows\system32\config\system
copy c:\windows\tmp\sam c:\windows\system32\config\sam
copy c:\windows\tmp\security c:\windows\system32\config\security
copy c:\windows\tmp\default c:\windows\system32\config\default
Zrobiłem dokładnie tak z tym źe nie w identycznej kolejności. W kaźdym razie po restarcie wyskoczył błąd "Lsass.exe–błąd systemu" Na stronie Microsoft jest napisane źe taki problem moźe się pojawić ale nie ma napisane jak to naprawić :?
Błąd brzmi dokładnie tak:
"Lsass.exe–błąd systemu
Zainicjowanie menedźera kont zabezpieczeń nie powiodło się z powodu następującego błędu: Urządzenie podłączone do komputera nie działa. Stan błędu:0xc0000001. Kliknij przycisk OK aby zamknąć system i uruchomić go ponownie w trybie awaryjnym. Aby uzyskać bardziej szczegółowe informacje sprawdź dziennik zdarzeń"
W awaryjnym teź wyskakuje ten błąd. I znowu jestem daleko od odzyskania danych:( Praktycznie po pierwszym kroku wszystko juź było OK, ale chciałem dokończyć to co tam napisali. Czy moźna teraz jakoś cofnąć ten błąd?chociarz do poprzedniego stanu kiedy mnie wylogowywało?
> Kolejnym krokiem moze byc proba przywrocenia plikow rejestru z jego kopii –> http://support.microsoft.com/?kbid=307545
I właśnie robiłem wszystko dokładnie jak jest tam napisane, wszystko było dobrze aź do kroku 3,wtedy trzeba było zrobić to:
1. Uruchom Konsolę odzyskiwania (lub uźyj dysku rozruchowego systemu Windows 98).
2. W wierszu polecenia wpisz następujące wiersze, naciskając po kaźdym z nich klawisz ENTER:
del c:\windows\system32\config\sam
del c:\windows\system32\config\security
del c:\windows\system32\config\software
del c:\windows\system32\config\default
del c:\windows\system32\config\system
copy c:\windows\tmp\software c:\windows\system32\config\software
copy c:\windows\tmp\system c:\windows\system32\config\system
copy c:\windows\tmp\sam c:\windows\system32\config\sam
copy c:\windows\tmp\security c:\windows\system32\config\security
copy c:\windows\tmp\default c:\windows\system32\config\default
Zrobiłem dokładnie tak z tym źe nie w identycznej kolejności. W kaźdym razie po restarcie wyskoczył błąd "Lsass.exe–błąd systemu" Na stronie Microsoft jest napisane źe taki problem moźe się pojawić ale nie ma napisane jak to naprawić :?
Błąd brzmi dokładnie tak:
"Lsass.exe–błąd systemu
Zainicjowanie menedźera kont zabezpieczeń nie powiodło się z powodu następującego błędu: Urządzenie podłączone do komputera nie działa. Stan błędu:0xc0000001. Kliknij przycisk OK aby zamknąć system i uruchomić go ponownie w trybie awaryjnym. Aby uzyskać bardziej szczegółowe informacje sprawdź dziennik zdarzeń"
W awaryjnym teź wyskakuje ten błąd. I znowu jestem daleko od odzyskania danych:( Praktycznie po pierwszym kroku wszystko juź było OK, ale chciałem dokończyć to co tam napisali. Czy moźna teraz jakoś cofnąć ten błąd?chociarz do poprzedniego stanu kiedy mnie wylogowywało?
EL NINO:
gozin, sprobuj uzyc przywracania systemu z konsoli odzyskiwania przez "rstrui.exe" o ile jak mowisz przywracanie bylo wlaczone
Zauwaź źe przy tej metodzie mimo wszystko konieczne jest zalogowanie się :cry:
Drugi sposób wygląda na pewny, zobaczymy co dzisiaj zdzialam :)
z tą kompresją chodzi o to źe lepiej mimo wszystko samemu usunąc pliki niź źeby to robił instalator bo wtedy urzytkownik traci trochę na wydajności 8)
Wytlumacz mi prosze co to jest ta kompresja dyskow przed ponowna instalacja. Naprawde nie moge niczego z tym skojarzyc :cry: .polarowicz:
jedyne co morzna zrobić to kąpresję dysków twardych i ponowną instalację win.
gozin, sprobuj uzyc przywracania systemu z konsoli odzyskiwania przez "rstrui.exe" o ile jak mowisz przywracanie bylo wlaczone –> http://support.microsoft.com/kb/304449/PL/
Kolejnym krokiem moze byc proba przywrocenia plikow rejestru z jego kopii –> http://support.microsoft.com/?kbid=307545
Na koniec zostaw sobie nakladke systemu.
poczytałem trochę w archiwum i mam pytanie, ściągnąłem program do bootowania XP czy to pomoźe? :?:
A moźe zainstaluje na drugim dysku win95 i poprzez niego naprawię problem?
A moźe zainstaluje na drugim dysku win95 i poprzez niego naprawię problem?
morze chodzi o to źe wirusy zainfekowały pliki systemowe a ty je usunołeś jeśli tak to jedyne co morzna zrobić to kąpresję dysków twardych i ponowną instalację win.rzyczę szczęścia 8)
EL NINO:
Zobacz czy pomoze "ostatnia dobra konfiguracja".
Przywracanie systemu bylo wlaczone ?
Ostatnia dobra konfiguracja tez nie pomaga, to samo, a czy było przywracanie systemu to nie wiem.
A czy przywracanie jest standardowo włączone?bo jezeli tak to on raczej tam nic nie zmieniał
ja to bym zrobił awaryjną instalkę xpeka (nakładając go na istniejącego)
To ze znalazl, nie znaczy ze same "swinstwa". Oglada sie to co program "znalazl".gozin:
Zobacz czy pomoze "ostatnia dobra konfiguracja".
Przywracanie systemu bylo wlaczone ?
Strona 1 / 1