Nie moge sformatowac windowsa xp!!!! Pilne!!!
Podczas insatlowania windowsa xp z plyty kiedy dochodzi do formatowania (obojetnie w jkim systemie plikow) pasek postepu dojdzie do konca i wyskakuje komunikat:
"Instalator nie mogl sformatowac partycji. Dysk moze byc uszkodzony. Upewnij sie ze stacja jest wlaczona i wlasciwie podlaczona do komputera. Jesli jest to dysk SCSI sprawdz czy do urzadzen SCSI prawidlowo podlaczono terminator"
Sprawdzalem dysk na innym kompie i zainstalowalem winde bez problemow. W biosie u siebie sprawdzalem to nie widzi mi dysku. Co jest grane!!! Pomocy!!!
Moja plyta to: ECS K7S5A
Dysk to: Maxtor 20 Gb 7200
"Instalator nie mogl sformatowac partycji. Dysk moze byc uszkodzony. Upewnij sie ze stacja jest wlaczona i wlasciwie podlaczona do komputera. Jesli jest to dysk SCSI sprawdz czy do urzadzen SCSI prawidlowo podlaczono terminator"
Sprawdzalem dysk na innym kompie i zainstalowalem winde bez problemow. W biosie u siebie sprawdzalem to nie widzi mi dysku. Co jest grane!!! Pomocy!!!
Moja plyta to: ECS K7S5A
Dysk to: Maxtor 20 Gb 7200
Odpowiedzi: 5
I z pewnoscia do dzisiaj nie wiesz dlaczego tak sie stalo. Zapewniam Cie ze to nie "nieracjonalne". To po prostu nieznajomosc systemu.jerzygolczyk:
Dałem komendę format D, a sformatowałem C. Moźe to nieracjonalne, ale wyszło OK!
Przy formatowaniu przy pomocy dyskietki Win 98, moźna spróbować przy partycji C ( jest system), spróbować formatować D. U mnie pewnego razu tylko to wyszło. Dałem komendę format D, a sformatowałem C. Moźe to nieracjonalne, ale wyszło OK!
A na drugi kontroler IDE przepinałeś ? – Moźliwe, źe kanał wziął i padł.
Skoro go BIOS nie iwdzi to dziwne, źe instalator w ogóle o formatowaniu coś mówi – chyba, źe upiera się na format płyty CD.
Skoro go BIOS nie iwdzi to dziwne, źe instalator w ogóle o formatowaniu coś mówi – chyba, źe upiera się na format płyty CD.
spróbuj moźe na jakiejs partycji nagrać wina bez uperzedniego formatowania. Potem reszte partycji moźe sie juz z windows'a sformatuje...
Kable tez zmienilem (zapomnialem napisac) i to samo bios nie widzi. Dziwne jeszce jest to ze przed formatem jako tako chodzil ale strasznie mulil no to zrobilem formata a tu taka "buba"
Strona 1 / 1