Nie moge sformatowac dysku!!!!

Mam wieeeeeeeeeelki problem! :? Nie moge sforatowac jednego z 2 dyskow.Mam Windowsa na dysku D a na dysku C mam duzo smieci ktorych nie moge usunac(po starej instalcji windowsa na C).PROSZE O POMOC Z GORY DZIEKI :D :D :D

Odpowiedzi: 9

Dzieki wszystkim za pomoc. :)
cooler
Dodano
16.08.2005 22:57:59
To nie są dwa dyski, a dwie partycje – przynajmniej z tego "jednego pudła" tak wychodzi.

O formatowaniu dysków w XP jest na forum – lekko – parędziesiąt tematów. Zawierają one wyjasnienia jak format przeprowadzić, w tym i partycji niesystemowej, jak "zmusić" instalator do pokazania wszystkich partycji, jakich ew. innych narzedzi uźyc i co zrobić – które pliki dograć oraz jak to uczynić – w sytuacji formatowania partycji c: gdy system jest na kolejnej.
nic tylko sięgnąć do archiwum i za lekturę się brać.
Rebe
Dodano
16.08.2005 17:01:08
windows za prewne trzyma tak jakies pliki ( startowe ) moze jest tam bot loader gdziesz umieszcozny w zerowych sektorach –– albo po prostu masz tam katalogi sytemowe . skasuj najpierw wszystkie katalogi ( za pewnie sie tobie to nie uda ) .

urzyj zewnetrznego porgramu do formatowania –– np part.exe ( http://majel62.w.interia.pl/Programy/Ranish%20Partition%20Manager.exe )

ale najprawdopodbniej w wyniku formatowania utracisz mozliwosc uruchamianai sytemu na partycji d .
webmajsterek
Dodano
16.08.2005 15:55:06
Oba dyski maja system plikow NTFS a jak instalowalem windowsa to robilem formata i chcialem oba dyski sformatowac ale tylko D moglem.W momencie instalacji oczywiscie ze byl dysk C bo przeciez nie rodziele ich. :? Jest jakis dobry program do formatowania??Jak tak to mozesz mi podac nazwe?? :)
cooler
Dodano
16.08.2005 15:08:11
cooler:
System plikow NTFS.
Oba dyski czy dysk D:\ z systemem ?
Dysk C:\ byl obecny w kompie w momencie gdy instalowales system na D:\ ? Jesli tak, po sformatowaniu C:\ nie uruchomi Ci sie system i znow blagalne posty bedziesz pisal.
EL NINO
Dodano
16.08.2005 01:53:41
Na dysku C jest 9 giga z groszami a na D jest kolo 64giga.System plikow NTFS.No ale co mam zrobic zeby go sformatowac??prosze pomocy!! :cry:
cooler
Dodano
16.08.2005 01:48:51
Zaprzaglem Enigme do rozszyfrowania tego posta i wyszlo mi, ze dysk jest wiekszy niz 32GB a Ty probujesz formatowac z systemu na FAT32.
Druga proba formatowania – nie pliki tymczasowe a pewnie startowe/systemowe, ktore znajduja sie na C:\.
EL NINO
Dodano
15.08.2005 23:12:12
Jak wyciagam dysk z kompa to sa one w jednym "pudle" ale na kompie wyskakuje jest to C i D.Jak probuje go sformatowac przez moj komputer to wyskakuje ze Windows nie mogl dokonczyc formatowania(nic wiecejnie piesze).A jak instaloalem Windowsa na drugi dysk i chcialem sformatowac C to pisalo co o tymczasowych plikach.
cooler
Dodano
15.08.2005 22:31:11
A gdy próbujesz formatować to masz jakiś komunikat przy tym?
To są partycje czy dwa dyski (fizyczne)?
angie13
Dodano
15.08.2005 18:08:18
cooler
Dodano:
15.08.2005 17:55:04
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1