Nie moge przywrocic systemu windowsa
Po wielu probach nie udalo mi sie przywrocic systemu windowsa.Utracilem pliki na wskutek wlasnej bezmyslnosci i teraz borykam sie z problemem.Po wlozeniu dyskietki z windowsem nie moge otworzyc zadnej opcji w menu.Jedynie co moge otworzyc to:wyswietl info o wersji.Czy ktos moze mi pomoc???
Odpowiedzi: 7
dzieki,jednak według artykułu w większości jest to zaleźne od wolnego miejsca na dysku,ale nie tylko systemowego równieź innych partycji.Dlatego mnie zdziwiło bo miałem na systemowym 7G wolnego ale na innej (niesystemowej) miałem juź krytycznie na 20G wolne miałem tylko 2G ale system powinien poinformować o tym fakcie a tego nie zrobił.Teraz mam jeden punkt przywracania z 5.07 narazie jest!?poza tym innych nie mam zobaczymy co dalej.Dam znać czy sie poprawiło.
edit:witam jednak nic sie nie zmieniło,dziś 7.07 i punkt przywracania z 5.07 juź nie istnieje pozostał tylko z 6.07 który sam utworzyłem,a jeszcze jedno system sam nie robi punktów przywrac.
Pozdrawiam
edit:witam jednak nic sie nie zmieniło,dziś 7.07 i punkt przywracania z 5.07 juź nie istnieje pozostał tylko z 6.07 który sam utworzyłem,a jeszcze jedno system sam nie robi punktów przywrac.
Pozdrawiam
Przesledz sobie caly watek poswiecony znikaniu punktow przywracania –> http://support.microsoft.com/kb/301224/pl
EL NINO:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=18677
sorry za moje lenistwo,ale przeoczyłem.
na partycji systemowej mam z 15giga dostępnych 7giga czyli odpada mało miejsca.sprawdziłem w rejestrze w podanym linku (jeszcze raz sorry) jest taki wpis
0x0076a700(7776000) dokładnie taki czyli sądze źe dobry.dodatkowe programy to winxp manager oraz tuneup ale w nich nie było nic ustawiane.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=18677
Sprawdź ilość miejsca na partycji na której masz robione punkty przywracania systemu.
Sprawdź ustawienia dla danej partycji ilości zarezerwowanego miejsca na przywracanie systemu.
Moźe masz program który kasuje punkty przywracania po zadanym czasie jakiś tweker do XP – sprawdź ustawienia.
Sprawdź ustawienia dla danej partycji ilości zarezerwowanego miejsca na przywracanie systemu.
Moźe masz program który kasuje punkty przywracania po zadanym czasie jakiś tweker do XP – sprawdź ustawienia.
sorry źe dokleiłem do tego,ale nie mogłem znaleść podobnego tematu.
Mam problem z przywracaniem systemem mianowicie taki: punkty przywracania są robione przez system ale po dwóch dniach ich nie ma wcześniej tego nie miałem punkty były nawet z miesiąca a teraz nawet jak utworze nowy po dwóch dniach go nie ma nawet kontrolne znikają,tak to wyglada jakby system sam kasował punkty przywracania,czym to moźe być spowodowane.
Mam xp+sp2
Mam problem z przywracaniem systemem mianowicie taki: punkty przywracania są robione przez system ale po dwóch dniach ich nie ma wcześniej tego nie miałem punkty były nawet z miesiąca a teraz nawet jak utworze nowy po dwóch dniach go nie ma nawet kontrolne znikają,tak to wyglada jakby system sam kasował punkty przywracania,czym to moźe być spowodowane.
Mam xp+sp2
Co to znaczy, ze nie mozesz przywrócić systemu ?
Co to za dyskietka ?
Nie wiem czy wiesz ale przywracanie monitoruje i zapisuje stan tylko konkretnych plikow a nie wszystkiego co na dysku sie znajduje.
Co to było za pliki które chcesz odzyskać ?
Moze od razu za odzyskiwanie danych sie musisz wziasc jeśli dane były na tyle wazne ?
Co to za dyskietka ?
Nie wiem czy wiesz ale przywracanie monitoruje i zapisuje stan tylko konkretnych plikow a nie wszystkiego co na dysku sie znajduje.
Co to było za pliki które chcesz odzyskać ?
Moze od razu za odzyskiwanie danych sie musisz wziasc jeśli dane były na tyle wazne ?
Strona 1 / 1