Nie mogę praktycznie nic zrobić !!!
Witam. Wiąźe się z następującym problem. Mam windowsa xp, a raczej miałem. Podczas pracy na nim komputer zrestartował się i od tej pory nie chce chodzić :cry: gdy uruchamiam xp wyskakuje mi niebieski ekran i wszystko się restartuje, próbowałem juź trybem awaryjnym. Nic nie pomaga. Stwierdziłem, źe jedynym rozwiązaniem jest formatowanie, ale niestety kiedy juź próbuje instalować pojawia się to samo. Prosze o pomoc, aha mam dysk twardy seagate pod serial ata. :(
Odpowiedzi: 6
Zastosuj sie do rady Rebe .
Zdejmij obudowę i poodpinaj wszystkie kable , wyjmij wszystkie płyty z płyty głównej . I zmontuj wszystko od nowa .
Jakis miesiąc temu miałem podobny problem . Winna była taśma od któregoś z dysków . Wystarczyło ją zamontować ponownie .
Zdejmij obudowę i poodpinaj wszystkie kable , wyjmij wszystkie płyty z płyty głównej . I zmontuj wszystko od nowa .
Jakis miesiąc temu miałem podobny problem . Winna była taśma od któregoś z dysków . Wystarczyło ją zamontować ponownie .
właśnie o to chodzi źe niemoge włączyć ostaniej dobrej konfiguracji, bo nie mam jak. Nie zaczynałem instalować, bo niebieski ekran wyskakiwał, kiedy zgadzałem się na warunki licenzyjne i gdy pisało "szukanie innych wersji systemu windows". To nie jest wina płyty o próbowałem na innych, ale na niebieskim ekranie pisze, źe moźna spróbować wyłączyć w biosie buforowanie, jak to się robi???
Gdybyś miał dyskietkę w98 to myślimy, źe efekt jej wsadzenia dio stacji i do ucha byłby taki sam.
Skorzystałeś z sugestii w linku , który Peter_l podał i spróbowałeś uzyć ostatniej dobrej konfiguracji ?
Choc po co – skoro juz instalować zaczynałeś.
MS wskazuje w linkowanym tekście na moźliwy klopot ze ktorymś z komponentow sprźetowych.
Moze warto wszystko wybebeszyć i zacząć od nowa skaldać lub sprawdzać u jakiegoś kolegi poszczegolne elementy.
Choć część z nich pewnie dałoby radę przetestować przy uzyciu jakiegoś UltimateBoot CD np.
Skorzystałeś z sugestii w linku , który Peter_l podał i spróbowałeś uzyć ostatniej dobrej konfiguracji ?
Choc po co – skoro juz instalować zaczynałeś.
MS wskazuje w linkowanym tekście na moźliwy klopot ze ktorymś z komponentow sprźetowych.
Moze warto wszystko wybebeszyć i zacząć od nowa skaldać lub sprawdzać u jakiegoś kolegi poszczegolne elementy.
Choć część z nich pewnie dałoby radę przetestować przy uzyciu jakiegoś UltimateBoot CD np.
Dobrze by było tylko nic nie moge włączyć. A moźe pomogło by coś, gdybym miał dyskietkę startową win 98, jak myślicie?? Aha ten błąd to oczywiście REGISTRY_ERROR, a nie registery.
Popatrz na to http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en–us/w2kmsgs/442.asp
(nie przejmuj sie ze pisza o win 2k)
(nie przejmuj sie ze pisza o win 2k)
REGISTERY_ERROR
STOP 0x00000051 (0x0000000c, 0xc0000005, 0xb0fccab4, 0xb0fcc70c)
STOP 0x00000051 (0x0000000c, 0xc0000005, 0xb0fccab4, 0xb0fcc70c)
Strona 1 / 1