Nię mogę połączyć się z internetem po starcie systemu

Po stracie systemu nie mogę połączyć się z siecią. Modem działa prawidłowo. Pomimo że klikam na ikonę połączenia nie łączy się dopiero po upływie 5 min polecenie jest wykonywane. Co zrobić?

Odpowiedzi: 4

po co [url=http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&t=161553]dublujesz [/url]tematy ? bardzo dobrze, że nie lubisz programu dołączonego do neostrady, bo to syf. idealnym rozwiązaniem byłoby kupienie routera z modemem adsl. daj log z hijackthis
lusio
Dodano
23.01.2009 15:29:12
Speed Touch USB skonfigurowałem połaczenie przez windows - nie lubię programu dołączonego do neostrady. Łącze się klikając na skrót neostrady na pulpicie. Kiedy klikam ineternet nie łączy się tylko komp na chwilkę się przywiesza po czym zaczuna intensywnie cos czytac z dysku twardego i po minucie internet się łączy
PawelOpia
Dodano
14.01.2009 12:14:31
Co t jest za modem i jak się łączysz z tym netem?
Razorek
Dodano
11.01.2009 16:06:00
[quote=PawelOpia]Po[b] stracie[/b] systemu nie mogę połączyć się z siecią. Modem działa prawidłowo. Pomimo że klikam na ikonę połączenia nie łączy się dopiero po upływie 5 min polecenie jest wykonywane. Co zrobić?[/quote] System [b]Straciłeś[/b] :^o, więc niema o czym gadać. Na poważnie, to sprawdź ustawienia zapory (Windows'owa, czy Zone Alarm, może inna - może coś zostało tam dodane bez twojej wiedzy). Być może Masz zainstalowany program Spyboth Search & Destroy i on spowalnia uruchomienie połączenia sieciowego. Sprawdź też programy uruchamiane w Autostarcie, może któryś z nich powoduje problem. Sprawdź też procesy i aplikacje w Menedżerze Zadań Windows i ponad wszystko przeskanuj system antywirem. Może jakiś robal, czy inny koń ciągnie zasoby przy próbie uruchomienia połączenia sieciowego. Zakładam, że system Masz legalny, więc Windows Genuine Advantage spełnia swoją rolę, czyli zanim cokolwiek w sieci uruchomisz, to programik ten wysyła dane do MS, potwierdzające legalność Windowsa, co też trochę trwa. To tylko ogólna sugestia. Myślę, że specjaliści dobrze Ci doradzą.
paolo
Dodano
10.01.2009 18:25:07
PawelOpia
Dodano:
09.01.2009 22:19:21
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1