Nie mogę otworzyć żadnej partycji!!!!
Witam fomurowiczów!!!:mryellow:
Uśmiecham się bo liczę na Waszą pomoc.
Przechodzę do problemu. Od pewnego czasu nie mogę normalnie otwierać partycji przez "Mój komputer" a mianowicie dwukrotne klikanie na jakąś partycję kończy się komunikatem: [b]"bla bla bla .... brak pliku"copy.exe". Wejdź w "Start" - "Wyszukaj" itd ble ble ble."[/b]. Zmartwiło mnie to bardzo bo to komp, który mam w robocie (brak informatyka by rozwiązał mój problem), więc próbowałem sam coś naprawić. Próbowałem przez "Przywracanie systemu" - nie pomogło. Na całe szczęście udało mi się znaleźć częściowe rozwiązanie a mianowicie gdy otworzę "Mój komputer" przechodzę do zakładki "Foldery" i w niej na dana partycję i się jakoś dostaje do danego pliku. Ale jak długo można się tak bawić więc postanowiłem zrobić system od nowa (myślałem, że to pomoże). I tu ZONK:wtf: . A mianowicie partycja z systemem otwiera sie już normalnie ale pozostałe NIE. Wyskakuje ten sam komunikat co opisałem wyżej. Próbowałem wyszukać ten plik w partycji z systemem ale lipa nie znalazł choć zaznaczyłem w opcjach folderów aby były pokazane ukryte pliki i foldery!
Co robić:-k co radzicie:-k
Czekam na jakąś odpowiedź-podpowiedź
Pozdrawiam Jarek
PS
Jak myślicie czy jeśli Wy mi nie pomożecie to zgłosić się do pomocy technicznej MS. Dadzą sobie radę z tym problemem?
Odpowiedzi: 3
Problem rozwiązany a mianowicie napisałem na innym forum : http://www.infojama.pl/ (tak na marginesie również polecam) i tam mi pomogli a mianowicie problem tkwił w tym, że miałem wirusa-skurczysyna. Przeskanowałem partycje NOD-em32 a następnie użyłem program, który mi gościu polecił tak na wszelki jeszcze wypadek i teraz wszystko gra. To odnośnik do mojego postu: http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=98696 . :lol:
Problem w tym, że na tych partycjach mam same ważne rzeczy i są zapełnione w 90% i na dodatek skompresowałem je by zaoszczędzić miejsca!!!!!!!! Więc Twoja rada jak narazie nie przyda mi się ale dzięki za zainteresowanie i pozdrawiam.
Jesli nie masz jakichś ważych rzeczy na tych "nie-systemowych" partycjach - może usuń je w instalatorze XP i ustanów od początku.
Potem pod windowsem format d: format e: itd...
Strona 1 / 1