Nie mogę otworzyć stron internetowych z Menu Start – Uruchom

Witam, radziłem się juź kilku fachowców i nikt nie potrafi mi pomóc. Moźe na forum się ktoś znajdzie. Nie otwierają mi się strony internetowe, jeśli wpisuję ich adres w Menu Start w poleceniu "Uruchom". Wyświetla mi się wtedy ramka z komunikatem "Nie moźna odnaleźć aplikacji". Dawniej nie miałem z tym źadnych problemów i nie potrafię sobie przypomnieć źadnego nietypowego zdarzenia, po którym ten problem zaistniał. Poza tym z netem u mnie wszystko ok, jeśli otwieram najpierw przeglądarkę, to mogę wejść na dowolną stronę. Szukałem czegoś w ustawieniach, ale nic nie znalazłem (chyba, źe coś przeoczyłem). Ktoś wie w czym problem?

Odpowiedzi: 4

gand:
Poza tym co z tym HKLM\Software\Microsoft\Command Procesor ?
Nigdzie tego nie mam...
Masz – w rejestrze. Zobacz jakie wartosci ma koncowy klucz "Command Procesor".

Od "zawsze" tak masz, czy ostatnio ? Moze standardowo zresetowac przegladarke w Opcjach internetowych ?
EL NINO
Dodano
30.05.2005 12:28:16
dzięki Coyote za radę, ale firewalla nie mam wogóle poza systemową zaporą, którą i tak wyłączyłem i niestety nadal nic z tego.
Dzięki równieź El Nino, ale cmd.exe /e:on nic nie dało. Poza tym co z tym HKLM\Software\Microsoft\Command Procesor ?
Nigdzie tego nie mam, więc tym bardziej nie wiem jaka jest tego zawartość.
gand
Dodano
29.05.2005 20:27:59
Sprobuj w Uruchom wprowadzic polecenie:
cmd.exe /e:on

Jaka jest u Ciebie zawartosc HKLM\Software\Microsoft\Command Procesor ?
EL NINO
Dodano
29.05.2005 01:07:01
Pokombinowałem z tym trochę i zauwaźyłem źe gdy bloknę explorera w firewallu to polecenie nie działa,moźe tak jest i u Ciebie ?
maq123
Dodano
29.05.2005 01:00:51
gand
Dodano:
29.05.2005 00:08:33
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1