Nie mogę otworzyć bazy danych

W Accessie 2003 nie mogę otworzyć bazy danych. Próbowałem przez Uruchomienie i zazanczyłem pole wyboru pokaż bazę danych - nic z tego. Pojedyńcze pliki z tej bazy danych się otwierają przez opcję Uruchomienie, ale cała baza nie chce. Może ktoś ma na to receptę. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Odpowiedzi: 1

Krzysztof_O:
W Accessie 2003 nie mogę otworzyć bazy danych. Próbowałem przez Uruchomienie i zazanczyłem pole wyboru pokaż bazę danych - nic z tego. Pojedyńcze pliki z tej bazy danych się otwierają przez opcję Uruchomienie, ale cała baza nie chce. Może ktoś ma na to receptę. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

1) Czy baza, którą próbujesz otworzyć jest w pliku z rozszerzeniem .mdb?
2) Czy była utworzona w Accessie 2003, czy w poprzednich wersjach Accessa (których?)? Może próbujesz otworzyć bazę danych zupełnie innego typu, nie utworzoną w Accessie, np. .dbf?
3) Co to znaczy, że "Pojedyńcze pliki z tej bazy danych się otwierają przez opcję Uruchomienie"? Baza danych w Accessie znajduje się zazwyczaj w jednym pliku (chyba, że jest to rozwiązanie, np. typu front-end i back-end, ale wtedy możemy mieć albo dwa pliki .mdb, albo jeden .mdb a drugi, np. .mde). O jakich pozostałych plikach mowa? Jakie mają rozszerzenie?
4) Sorry, gdzie Ty widzisz u siebie taką opcję w Accessie, jak "Uruchomienie"?! Opisz dokładnie krok po kroku, co robisz. Uruchamiasz Accessa, widzisz okno aplikacji? I teraz co? Wybierasz z menu opcję Plik-->Otwórz, czy klikasz na ikonie? I po wybraniu pliku - co dalej?
5) Jakie komunikaty otrzymujesz? Opisz dokładnie?
Koziorozec
Dodano
05.07.2006 03:59:25
Krzysztof_O
Dodano:
03.07.2006 01:26:52
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1