Nie moge odkleić radiatora od GPU

Mam taki problem wiatraczek na na karcie zaczął rzęzić więc kupiłem AC Silencera tylko nie mogę odkleic starego chłodzenia od GPU, wygląda to tak jak na załączniku, próbowałem na zimno (wsadziłem ją na pół godziny do zamraźarki i nic, nawet nie drgnie), potem rozgrzałem w 3DMarku i to samo, kołeczki wyciągnięte, radiator trzyma się cały czas, pracuje juź bez nich od 3 dni i nic, co to moźe być. pisałem do poprzedniego właściciela karty i powiedział źe nic przy tym nie grzebał, wszystko fabrychne, co to za g.. zaschnięta pasta (karta ma prawie 2 lata), czym to zdjąć jak oddam do jakiegos serwisu to mi to zrobią?

Odpowiedzi: 6

McScr@by:
Łapawice na ręce,
Włączasz suszarkę na gorące powietrze i ostro grzejesz po "radiatorku" z 10 min.
Potem łapiesz za radiator i delikatnie kręcisz raz w jedną raz w drugą strone.
Podgrzewasz spowrotem suszarką z 10 min i kręcisz moja twoja aź skubaniec puści.

Dzięki McScr@by zadziałało! puściło juź jakiś 3 minutach, naprawdę wielkie dzięki.
emil
Dodano
06.12.2004 19:56:35
@ emil :

Kaźdy kto walczył z takimi rzeczami ma swoje sposoby.

Mój jest taki :

Łapawice na ręce,
Włączasz suszarkę na gorące powietrze i ostro grzejesz po "radiatorku" z 10 min.
Potem łapiesz za radiator i delikatnie kręcisz raz w jedną raz w drugą strone.
Podgrzewasz spowrotem suszarką z 10 min i kręcisz moja twoja aź skubaniec puści.
McScr@by
Dodano
06.12.2004 00:00:44
napewno, oba kołeczki są zupełnie wyjęte, zresztą juz kilka razy to sprawdzałem, z tym rozgrzewaniej to teź próbowałem i nawet nie drgnie, jeszcze spróbuje jakimś cienkim noźykiem
emil
Dodano
05.12.2004 22:37:57
a spróbuj odłączyc kabelek od wiatraka, rozgrzej karte, moze wtedy pójdzie. A napewno nic więcej nie trzyma wiatraka???
terminator
Dodano
05.12.2004 22:23:41
Musisz się dostać pod radiator,noźyk do tapet lub skalpel i okroić na granicy radiatora i GPU w koło po kleju.
Spróbuj delikatnie podwaźyć radiator,moźe puści.

Innego sposobu nie ma.

Lepiej zostaw radiator i dopasuj do niego wentylator,bo moźesz uszkodzić GPU.
JNJN
Dodano
05.12.2004 21:12:33
Nieciekawa sprawa. Raczej niewiele z tefo wyjdzie, jest niebezpieczenstwo źe oderwiesz radiator razem z GPU, bądź ostroźny. Moźe raz na dzień próbujporuszać radiatorem aź w końcu pasta się rozluźnie i pewnego dnia w końcu cooler odejdzie.
darek_dade
Dodano
05.12.2004 21:12:16
emil
Dodano:
05.12.2004 19:20:26
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1