!! Nie mam juz cierpliwość do Windowsa - Oryginalny nie-dzialający KEY !!

Witam. Mam nastepujący problem: Posiadam laptopa, nie wazne jakiego, ale na odwrocie jest nakllejka Windowsa XP Pro z podanym serialem. Gdy postanowiłem sformatowac komputer wpadlem na genialny pomysl zainstalowania najnowszej dostepnej wersji XP...](*,) Podczas podawania klucza wyskoczył błąd (klucz jest nie poprawny...) Sprawdzałem 100 razy. Gdy miałem wersję Win XP HE SP2->SP3 wsio smigało (mimo ze na nalepce jest XP Pro). Błąd wyskoczył podczas próby instalacji XP Pro SP3. Dodam ze pograłem wina z torrentów, ale to jest bez różnicy bo to Key decyduje o legalnosci oprogramowania. Czy ktoś miał podobny problem lub wie jak to rozwiazać, bo jednak fajnie bylo miec legalnego wina... Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 18

Wedle życzenia obu stron.
XanTyp
Dodano
27.04.2009 18:03:45
Ja proponuję inny wariant. Możesz zgłosić się do producenta laptopa o zgranie takiego Windowsa, zrobią to bez problemu (znajomy tak to zrobił). Oczywiście odpłatnie (nie podlega to gwarancji). Koledzy mają również rację o wersję Windowsa mogą być również nawet XP PRO, oprócz tego, że SP to również wersja korporacyjna, do której jest inny kod - jest to najczęściej dostępna wersja na torentach i za nic Twój klucz nie będzie pasował.
cacin
Dodano
27.04.2009 15:20:49
[quote=buzu]Proponuję instalację czystego win xp i późniejszą aktualizację do sp3 (nie wymaga sp1,sp2). Jak ten sposób nie załapie to pozostaje kontakt z M$ i naświetlenie sprawy podając możliwy powód niedziałającego klucza czyli padnięcie oryginalnego twardziela i wymiana na nowy.Być może dostaniesz nowy kluczyk.Powodzenia. [/quote] Te opcje zostaly juz wymienione wczesniej (instalacja Xp z Sp2 i telefon do Ms) :-) [quote=Antarin]możesz użyć opcji "Uzyskania dodatkowego klucza"[/quote] Kumpel skorzystal z tej opcji ktorej wspomniales i wyskoczylo jakis blad ale pozniej zadzwonil i dostal (po weryfikacji) nowy klucz.. Sprawa zostala zamknieta... Polecam ta opcje :-P [quote=Antarin]jeśli jest to jakaś modyfikacja albo nie zawiera 30 dniowego okresy aktywacyjnego - lepiej będzie jak pobierzesz inną wersję[/quote] Podpowiedz byla juz wczesniej :-) sciagnac identyczna wersje z torrentow (pelna - bez "odchudzen") lub wersje WinXpPro Sp2 (nie sp3) Pozdro
Lamer
Dodano
27.04.2009 14:14:18
Heh - możesz próbować instalacji zwykłego XP nie musi mieć SP2 - potem doinstalujesz SP3 (zawiera wcześniejsze poprawki) problem może być z aktywacją jeśli miałeś skojarzona inna licencję HE a teraz chcesz Pro ale myślę że jeśli ochłoniesz i porozmawiasz spokojnie z kimś z MIcrosoftu, ewentualnie możesz użyć opcji "Uzyskania dodatkowego klucza" poprzez stronę web - jest w okienku aktywacyjnym windows. Jest jeszcze sprawa systemu który pobrałeś z internetu - jeśli jest to jakaś modyfikacja albo przykładowo nie zawiera 30 dniowego okresy aktywacyjnego - lepiej będzie jak pobierzesz inną wersję. Ja miałem podobny problem z Vistą którą zakupiłem z laptopem w Hollandii - brak płyty z systemem jest czasem uciążliwy - zwłaszcza gdy padnie dysk twardy i myślę że zastosowanie obrazu płyty z internetu jest zgodne z prawem do posiadania jednej kopii bezpieczeństwa systemu zakupionej licencji zwłaszcza w przypadku gdy nie otrzymaliśmy jej przy kupnie komputera. Można oczywiście maglować sprzedawcę - ale każdy kto przeżył padnięcie komputera wie że patrzymy najpierw na to aby on działał a nie pisać i czekać na odpowiedź Bóg wie ile...
Antarin
Dodano
27.04.2009 13:21:26
Proponuję instalację czystego win xp i późniejszą aktualizację do sp3 (nie wymaga sp1,sp2). Jak ten sposób nie załapie to pozostaje kontakt z M$ i naświetlenie sprawy podając możliwy powód niedziałającego klucza czyli padnięcie oryginalnego twardziela i wymiana na nowy.Być może dostaniesz nowy kluczyk.Powodzenia.
buzu
Dodano
27.04.2009 13:19:25
[size=7][color=darkred]Albo panowie skupią się na temacie i zakończą te osobiste wycieczki, albo ja wam je zakończę.[/color][/size]
XanTyp
Dodano
27.04.2009 11:21:53
Reeboot - podobno inteligentnemu człowiekowi wystarczy powiedziec raz... Widac na Ciebie to nie działa, więc ja skończę tę bezowocną dyskusję, nie zwracając uwagi na bradnie jakie wypisujesz. Antarin - dysk jest nowy, jak prawie słusznie zauwazył Reeboot : DZIALAL -> na starym winie -> WinXpPro - - - -> oryginalny ----->[b]stary dysk[/b] DZIALAL -> na starym winie -> WinXpHE - - - -> ? ----->[b]stary dysk[/b] NIE DZIALA -> na nowym - - - --> WinXpProSp3 -> pirat ------>[b]nowy dysk[/b] Czyli jeżeli Twoja teoria jest słuszna to powinienem zainstalowac XP Pro sp2?
Realkoi
Dodano
27.04.2009 00:34:11
  • Reeboot 27.04.2009 01:04:47

[quote=Realkoi]Reeboot - podobno inteligentnemu człowiekowi wystarczy powiedziec raz... Widac na Ciebie to nie działa, więc ja skończę tę bezowocną dyskusję, nie zwracając uwagi na bradnie jakie wypisujesz. Antarin - dysk jest nowy, jak prawie słusznie zauwazył Reeboot : DZIALAL -> na starym winie -> WinXpPro - - - -> oryginalny ----->[b]stary dysk[/b] DZIALAL -> na starym winie -> WinXpHE - - - -> ? ----->[b]stary dysk[/b] NIE DZIALA -> na nowym - - - --> WinXpProSp3 -> pirat ------>[b]nowy dysk[/b] Czyli jeżeli Twoja teoria jest słuszna to powinienem zainstalowac XP Pro sp2? [/quote] A mowia, zeby nie tlumaczyc jak glupiemu na miedzy a Ty jednak zlapales :mryellow: kurde... Tak WinXpPro Sp2 a pozniej próbuj Sp3.. I jak wyzej, dalej nie widze czy skorzystales z opcji kontaktu z Microsyfiastymi znawcami w celu aktualizacji key'a.. Czyzby nie byl legalny...

• Realkoi 27.04.2009 10:38:19

[quote=Reeboot]I jak wyzej, dalej nie widze czy skorzystales z opcji kontaktu z Microsyfiastymi znawcami w celu aktualizacji key'a.. Czyzby nie byl legalny...[/quote] Prosze Cie nie rozwalaj mnie... tylko skonczory kr*tyn nie zrozumie, ze gdybym miał pirata to nie robił bym tej całej afery.. Jeszcze nie widziałem zeby ktos sie afiszował i publicznie chwlił nie leglnoscia swojego systemu, ale po kolei: -Cały temat zaczął sie od tego, ze nie mój key nie działa mimo,ze powinien - gdybym miał pirata najzwyczajniej znalzłbym sobie nowego keya.. - inteligentni juz z tego wyciągneli wnioski, lecz Tobie to nie wystarczyło -Po 2 juz trzeci raz próbuje skonczyc z Toba tę dyskusję.. -A nawiasem mówiać ciekawe czemu masz taka obsesje na punkcje legalności? czyżbyś miał cos do ukrycia?:-" A teraz prosze o konkretne odpowiedzi od ludzi bardziej zainteresowanych samym problemem, niz... Pozdrawiam

• Reeboot 27.04.2009 12:51:34

[quote=Realkoi](...) tylko skonczory kr*tyn nie zrozumie, ze gdybym miał pirata to nie robił bym tej całej afery..[/quote]Nie mowimy teraz o tym co powinien zrozumiec Twoj ojciec.. Po 2 - po raz kolejny INFORMUJE CIE, ZE: najkrotsza droga do odzyskania poprawnego (nowego) key'a prowadzi poprzez telefon do kolegow z Ms (bo prawdopodobnie limit pobran nowych kluczy przez net jest wyczerpany...), no ale Ty nie musisz do nich dzwonic, bo przeciez (TAK TWIERDZISZ) masz legalny (dobry?) klucz wiec po co masz sie fatygowac, zeby po 10 minutach rozmowy dostac nowy, co nie ? Lepiej dalej twierdzic, ze masz legalny, ktory nie dziala w 2 roznych wersjach windows (no ale u ciebie dzialalo - gratulacje..) [quote]Cały temat zaczął sie od tego, ze nie mój key nie działa mimo,ze powinien - gdybym miał pirata najzwyczajniej znalzłbym sobie nowego keya.. - inteligentni juz z tego wyciągneli wnioski, lecz Tobie to nie wystarczyło..[/quote]Ty chyba nalezysz do ynteligentnych inaczej, bo masz rozwiazanie podane na tacy a dusisz sie z jakimis uwagami, ze masz dobry, ze powinien dzialac, ze nie chce ci sie znowu windowsa instalowac, to po H zawracasz wszystkim glowe..[quote]A nawiasem mówiać ciekawe czemu masz taka obsesje na punkcje legalności? czyżbyś miał cos do ukrycia?:-" [/quote] A Ty co z Pis(dusiow) jestes ? Oni tez chca inwigilowac ludzi. Znam programistow ktorzy sprzedaja swoje programy i takie hieny jak Ty zniechecaja ich do pracy. Dopiero gdy ich poznalem, to zrozumialem ze nielegal to zlo, ktore trzeba zwalczac... Xan zamknij ten temat, bo ten koles ma cos z glowa i takimi pierdolami tylko powieksza liczbe postow.

• Realkoi 27.04.2009 17:50:31

[quote=Reeboot] A Ty co z Pis(dusiow) jestes ? Oni tez chca inwigilowac ludzi. Znam programistow ktorzy sprzedaja swoje programy i takie hieny jak Ty zniechecaja ich do pracy. Dopiero gdy ich poznalem, to zrozumialem ze nielegal to zlo, ktore trzeba zwalczac...[/quote] hahahhah z każdą chwila stajesz sie coraz bardziej żenujacy dziecinko... jesli nie wiesz dla czego to juz śpiesze wyjasniac: to własnie Ty zaczełeś od inwigilacji.. [quote=Reeboot]Xan zamknij ten temat, bo ten koles ma cos z glowa i takimi pierdolami tylko powieksza liczbe postow.[/quote] Prosze Cie skończ... zajrzyj kilka postów wyżej - cały czas ciągniesz te rozmowe, a na koniec uważasz ze to ja nabijam posty - pogratulować... Po twoich tekstach w stylu: [quote=Reeboot] Twoj ojciec[/quote] Wnioskuje, ze nie przekroczyłes progu 15 roku zycia, jeżli nie fizycznie to psychicznie. Od tej pory nie pisz wiecej postów bo najzwyczasjniej bedę je lekcewazył. [quote=XanTyp]Albo panowie skupią się na temacie i zakończą te osobiste wycieczki, albo ja wam je zakończę.[/quote] W tym wypadku z najwiekszą przyjemnością skoncze temat z Reebootem, oraz pragne przeprosic. [quote=Lamer]Kumpel skorzystal z tej opcji ktorej wspomniales i wyskoczylo jakis blad ale pozniej zadzwonil i dostal (po weryfikacji) nowy klucz.. Sprawa zostala zamknieta... Polecam ta opcje :-P[/quote] Dzieki bardzo jak tylko znajdę wolny czas to spróbuję (ciezko znaleźć strone weryfikacji klucza, jak ktoś ma to prosiłbym o podrzucenie linka) [quote=cacin]Ja proponuję inny wariant. Możesz zgłosić się do producenta laptopa o zgranie takiego Windowsa, zrobią to bez problemu (znajomy tak to zrobił). Oczywiście odpłatnie (nie podlega to gwarancji).[/quote] Cena około 100zł - już próbowałem... (nawiasem mówiąc to i tak nic bo za nagranie sterowników na cd chcieli ok 300zł...) Podsumowując dziekuje wszystkim za pomoc Jezeli jeszcze moge mieć jakąś prosbe to brzmi ona : czy mógłby mi ktoś wysłać linki do stron microsoftu gdzie mozna zweryfikować bądz dostac jakiekolwik info nt. KEY-a. Dziekuję i pozdrawiam. PS XanTyp - temat pretenduje do zamkniecia. Dzieki.

Czy dysk na którym instalowałeś XPProSP3 jest dyskiem nowym czy też sformatowanym dyskiem po XPHeSP2->3 ? Systemy NT są aktywowane z pod-elementem (zespołem) jednostki komputera - przeważnie jest to płyta główna i informacja o tym m.in. jest trzymana na dysku twardym - w niedostępnym dla przeciętnego użytkownika miejscu- licencja jest przypisana do danej płyty. Jeśli próbowałeś zainstalować inną wersję systemu (XP to nie to samo co HE) na tym samym kluczu to nie dziw się że masz błąd. Sprawa druga - masz na naklejce XP pro - możesz instalować - uwzględniając powyższe - każdy niemodyfikowany system Windows do poprawki SP2 - potem możesz mieć schody - ale tez się da. Sprawa trzecia - nie prowadźcie proszę jałowej dyskusji bo jest bez sensu.
Antarin
Dodano
26.04.2009 21:05:58
  • Reeboot 26.04.2009 21:43:17

[quote=Antarin](...)licencja jest przypisana do danej płyty.. (...)Jeśli próbowałeś zainstalować inną wersję systemu (XP to nie to samo co HE) na tym samym kluczu to nie dziw się że masz błąd. (...)masz na naklejce XP pro - możesz instalować - uwzględniając powyższe - każdy niemodyfikowany system [/quote] ad.1.Przypisana do plyty, ale nie glownej (?) a jesli tak, to: Musialby napisac do Microsyfu i (po pozytywnej autoryzacji) - wymyslec bajke o formacie dysku, jesli uwierza, to dostaniesz nowy kod... Chodzi tu o przypadki, gdy ktos wymienial plyte glowna i chce nowy kodzik do aktywacji... (czyli numery i informacje o plycie glownej, ktore komputer wysylal do Microsyfu juz nie beda zgodne do przypisanej plyty a po weryfikacji otrzymamy kod :-) i hurra ! dzialamy....) ad.2.On twierdzi, ze ten key: DZIALAL -> na starym winie -> WinXpPro - - - -> oryginalny DZIALAL -> na starym winie -> WinXpHE - - - -> ? NIE DZIALA -> na nowym - - - --> WinXpProSp3 -> pirat Hmm.. jakies spostrzezenia ? Wiec teza, ze nie dziala na 2 roznych wersjach systemow jest (niby) nieprawdziwa..

Hmm.. [quote](...) jak wymysliles to z kluczykami.. głupszego porównania nie słyszałem.. a moze po prostu nie potrafisz zrozumiec ? Inni potrafia (...) gdzie w tym co napisałem widzisz cos o rozumieniu tej metafory? ja nigdzie , a wiesz dlaczego? bo nawet przeczkolak to zrozumie - mi chodziło bardziej o to ze chybiłes w obrazowaniu "kluczyków"...[/quote]No wlasnie to jest tzw. Zrozumienie przekazanej tresci :lol: u Ciebie brak ](*,) aha "przeczkolak" na pewno, bo Ja nie lapie... [quote](...) Chyba, ze to jakis nielegal co ? (...) jakby by to powiedziec... na torrentach raczej cięzko znalęźc co kolwiek legalnego...[/quote]No w Twoim przypadku na pewno ciezko... Chyba nie jestes swiadomy liczby Legalnych programow na torrentach.. Maly procent ale niektorym "ciezko" sie szuka.... Jakbym widzial jakiegos blokersa na studiach wyzszych to dam znac... [quote](...) szukasz WinXpProSp3, pobierasz, instalujesz - uzywajac Twego niby oryginalnego key'a(...)[/quote]Wdarl sie blad [ctrl+c, ctrl+v na szybko...] ](*,) mialo byc Win Xp Pro... [quote](...) ponieważ nie otrzymałem od Ciebie żadnej pomocy (...)[/quote]Po 1:Niestety, nie skonczylem studiow medycznych, wiec Twoj przypadek wylecz u specjalisty.. Po 2:NIE POMAGAMY PIRATOM, a Twoj zabawny text: "prosze nie próbuj podwarzyc mojej wiarygodności" rozwalil Mnie. Wiarygodny czlowiek, sciagajacy pliki z torrentow, niezupelnie legalne... no tak, przemilczmy to.. A w sejmie nie kradna.. Po 3:Jesli, jak twierdzisz, posiadasz oryginalny key, to wyslij go do polskiego oddzialu Microsoftu w celu weryfikacji...
Reeboot
Dodano
26.04.2009 20:25:27
Podąrzając tokiem rozumowania jaki przedstawiłem kilka postów wyżej, postanowiłem "jechac" dalej na nieoryginalnym keyu, majac ten oryginalny lecz nie działający... A skoro nikt nie jest w stanie mi pomóc to jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie, a temat uwazam za wyczerpany, mozna go zamknąć. Pozdrawiam RealKoi
Realkoi
Dodano
26.04.2009 17:16:49
ehh miałem nadziej ze nie zaczniesz tej bez sensownej kłutni, ale widze ze kolaga jest pieniaczem... [quote]Realkoi napisał: jak wymysliles to z kluczykami.. głupszego porównania nie słyszałem A moze po prostu nie potrafisz zrozumiec ? Inni potrafia (...)[/quote] hmm.. gdzie w tym co napisałem widzisz cos o rozumieniu tej metafory? ja nigdzie , a wiesz dlaczego? bo nawet przeczkolak to zrozumie - mi chodziło bardziej o to ze chybiłes w obrazowaniu "kluczyków"... [quote]Hmm... Chyba, ze to jakis nielegal co ?[/quote] jakby by to powiedziec... na torrentach raczej cięzko znalęźc co kolwiek legalnego... [quote]Realkoi napisał: W całej Twojej wypowiedzi pomocne było jedynie: Cytuj: znajdz Swoj typ systemu, sciagnij i zgraj na plyte Szkoda tylko, ze zamiast rozwinąć tą wypowiedz skupiłeś sią wymyslaniu kompletnie bezsensownej metafory. Bezsensownej.. Jak wyzej.. A TERAZ rozwiniecie tematu dla madrych inaczej: Wbijasz na torrenty, szukasz WinXpProSp3, pobierasz, instalujesz - uzywajac Twego niby oryginalnego key'a... Prosciej nie da sie wytlumaczyc [/quote] Kiedy ludzie nauczą sie czytać dokładnie to co maja przed nosem... Dokładnie taka wersje systemu mam zainstalowaną. [quote]uzywajac Twego niby oryginalnego key'a...[/quote] prosze nie próbuj podwarzyc mojej wiarygodności, wystarczy odrobina rozumu by wpaść na to ze gdybym nie miał oryginalnego keya to bym nie zakładał tego tematu, najzwyczajniej pracowałbym na piracie... A teraz najuprzejmiej jak tylko umiem prosze Cię o nie kontynuowanie tego tamatu, ponieważ nie otrzymałem od Ciebie żadnej pomocy a coraz bardziej utwierdzasz mnie w mizantropii. Mimo wszystko dzieki za checi jakie by one nie były... Pozdrawiam
Realkoi
Dodano
26.04.2009 16:45:45
Próbowałeś zainstalować czystego windowsa a potem 'dograć' sobie do SP3 ?
Over
Dodano
26.04.2009 16:09:33
  • Realkoi 26.04.2009 16:47:52

[quote=Over]Próbowałeś zainstalować czystego windowsa a potem 'dograć' sobie do SP3 ?[/quote] To pewnie jest dobry pomysł, ale nie mam siły bawić sie po raz kolejny w instalacje wina. Dzieki bardzo.

Moim zdaniem key do WIN XP PRO powinien pasowac do kazdej jego wersji... Nie mam zamiaru bawic sie 10 razy w formatowanie komputera tylko po to zeby znaleźć wersję chodliwa pod mój key. Z kazdą chwila trace wiare w ludzi... W zwiazku z tym mam kolejne pytanie: Czy gdy bedę uzywał nielegalnej wersji wina mając oryginalnego kaya, mogę ponieśc za to konsekwencje? opisze tu moje rozumowanie: "Skoro opłaciłem wina to to czy bedę uzywał ograniczonej wersji (chodzi tu o aktualizacje) jest tylko i wyłącznie moim wyborem. Nie popełniam przestepstwa ponieważ mam oryginał, z którego bądz co bądz dobrowolnie zrezygnowałem ( :/ ) na rzecz wersji oraniczonej, która niczym sie nie różni o tej za którą zapłaciłem. Oczywiscie zakładam ze windows za który zapłaciłem nie bedzie gorszy od "pirata" którego zainstaluje (pirat nie bedzie lepszy od tego za co zapłaciłem)." Trochę zagmatwałem, ale mimo wszystko prosze Was o opinie na ten temat...
Realkoi
Dodano
26.04.2009 15:55:05
Po pierwsze to błąd że nie zabezpieczyłeś partycji recovery z systemem który dostałeś z laptopem. Przykro mi ale wszyscy użytkownicy kupujący laptopy po supermarketach z "systemem" na dysku dają (_)_) za przeproszeniem, bo to jest celowa polityka MS aby zmuszać w pewnym momencie do kupna ich kolejnego systemu. I się nie dziwię, brutalna taktyka ale niestety całkiem życiowa. W biznesowej dżungli interesów przetrwają najsilniejsi. Gdy tylko przyniosłeś laptopika bez płytki do domu powinieneś zabezpieczyć sobie tą partycje recovery programem typu clone zilla i teraz miałbyś problem z głowy. Po drugie wracając do problemu, klucz nie pasuje CI dlatego że jest pewnie pod konkretną wersje windowsa XP Pro ale albo czystego bez servicepacka, albo XP pro + SP 1 lub XP Pro + SP2 a na pewno jak się przekonałeś nie XP PRO + SP 3. Metodą prób i błędów sprawdź wszystkie dystrybucje windy i się dowiesz która jest właściwa. Jest jeszcze jedna opcja, taka która mówi że możliwe że ten kod działa tylko z pewnymi dystrybucjami windy XP oznaczanymi w jakiś sposób przez MS. (Ale to tylko moja radosna twórczość to ostatnie zdanie więc proszę nie wieszać na mnie psów) Pozdrawiam i życze powodzenia.
truthseeker
Dodano
26.04.2009 15:28:29
Dziekuje za odpowiedz. Klucz nie jest uzywany bo win nawet tego nie sprawdza, po wpisaniu keya wyskakuje bład wpisywałem go juz wiele razy i za kazdym razem to samo. Mam licencje na XP PRO ale jest tam jakis dopisek, który postaram sie w krótce załączyc. "Dysk kompletnie nie nadaje się do naprawy" - serwisant. _______________________________________________________________________________ A wiec postaram sie opisac mój prblem jeszcze raz tym razem bardziej ogólnikowo: Mam oryginalny cd key do Win XP PRO , który posiadam tylko i wyłącznie ja.(na odwrocie Laptopa, którego jestem 1. właścicielem) W/w key nie działa mi pod Win XP PRO SP3. Na dysku recovery miałem XP Pro który działał jako oryginalny - nie posiadam dysku recovery. Jest ktoś w stanie pomóc mi bądz doradzic cokolwiek madrego? Czy istaniej cos takiego jak specjane wersje wina pod różne laptopy?:/
Realkoi
Dodano
26.04.2009 15:13:08
Hmm ...jak bardzo popsułeś dysk? Systemy [i]laptopowe[/i] są na ukrytych partycjach. Możesz napisać do M$ i producenta laptopa ale wątpię byś coś tym sposobem załatwił. Wyjść jest kilka ale w większości nielegalne. ps.kluczyk nie pasuje (może źle wpisany) czy może jest już używany?? I czy napewno masz licencję na xp pro czy może HE
buzu
Dodano
26.04.2009 15:12:07
Jak nie miałes do powiedzenia nic pomocnego lub chociaz bardziej inteligentnego to nie trzeba było pisac w ogóle.. -Po 1 nie jest to windows "odchudzony" jest to najzwyklejszy windows z zintegrowanym SP3.. -Po 2 jak wymysliles to z kluczykami.. głupszego porównania nie słyszałem. Kupiłem nowy laptop z oryginalnym windowsem ale bez CD (to jest normalne ze nie dodają CDków). Na starym dysku mam recovery, ale nie jest mi to pomocne(zepsułem dysk). A jeżeli nie mogę zainstalować nowego wina na moim prywatnym keyu, ktory powinien pasowac i ktory jest dostepny tylko i wyłacznie dla mnie, to jaki idiota to wymyslił... "Czasami" trzeba sformatowac komputer i co w tedy mam zrobic aby miec oryginalnego wina. -Po 3 kupując laptopa zapłaciłem za oryginalnego wina i nie mam zamiaru kolejny raz płacic za to samo.. W całej Twojej wypowiedzi pomocne było jedynie: [quote]znajdz Swoj typ systemu, sciagnij i zgraj na plyte[/quote] Szkoda tylko, ze zamiast rozwinąć tą wypowiedz skupiłeś sią wymyslaniu kompletnie bezsensownej metafory... Oczywiście nie chciałem nikogo urazic, jeżeli ktoś widzi to inaczej to przepraszam.. Ponowanie prosze o pomoc. Myslicie, że warto napisać do Microsoftu...#-o Pozdrawiam
Realkoi
Dodano
26.04.2009 14:45:55
  • Reeboot 26.04.2009 16:19:09

[quote=Realkoi]Jak nie miałes do powiedzenia nic pomocnego lub chociaz bardziej inteligentnego to nie trzeba było pisac w ogóle[/quote]Ty za to wykazales sie az nadto instalujac ten badziew.Ps.:Pokaz Mi opis z torrenta, to sam ocenie, czy jest to: [quote=Realkoi] (...) najzwyklejszy windows z(e) zintegrowanym SP3[/quote]Hmm... Chyba, ze to jakis nielegal co ? [quote=Realkoi]jak wymysliles to z kluczykami.. głupszego porównania nie słyszałem[/quote]A moze po prostu nie potrafisz zrozumiec ? Inni potrafia ](*,) A wiesz, ze gdy kupisz: [quote=Realkoi](...) nowy laptop z oryginalnym windowsem ale bez CD[/quote]To mozesz napisac pismo z prosba o zwrot kosztow tegoz systemu, jesli z niego nie korzystasz... W sieci byla glosna sprawa, gdy koles wygral taki proces...A to ciekawe... [quote=Realkoi]Czasami trzeba sformatowac komputer i co w tedy mam zrobic aby miec oryginalnego wina.[/quote]Kupic wersje Box, chociaz widzac Twoje zamilowanie do torrentow, to sciagnij sobie z neta.. Swoja droga ten Twoj nowy komp kiedy zostal kupiony ? Bo Ja przy zakupie dostalem plytke, ktora umozliwi Mi uratowanie badz reinstalacje systemu (szkoda, ze Ja do madrych nie naleze :-/ bo zrobilem sobie od razu kopie tej plyty...)Hmm... [quote=Realkoi](...) kupując laptopa zapłaciłem za oryginalnego wina i nie mam zamiaru kolejny raz płacic za to samo.[/quote]Jak wyzej - napisz do nich o zwrot kasy lub plytke instalacyjna.. hehe.. Powodzenia...A teraz: [quote=Realkoi]W całej Twojej wypowiedzi pomocne było jedynie: [quote]znajdz Swoj typ systemu, sciagnij i zgraj na plyte[/quote] Szkoda tylko, ze zamiast rozwinąć tą wypowiedz skupiłeś sią wymyslaniu kompletnie bezsensownej metafory.[/quote]Bezsensownej.. Jak wyzej.. A TERAZ rozwiniecie tematu dla madrych inaczej: Wbijasz na torrenty, szukasz WinXpProSp3, pobierasz, instalujesz - uzywajac Twego niby oryginalnego key'a... Prosciej nie da sie wytlumaczyc '-.-'Kolega potwierdzil Moje slowa: [quote=truthseeker](...) klucz nie pasuje CI dlatego że jest pewnie pod konkretną wersje windowsa XP Pro ale albo czystego bez servicepacka, albo XP pro + SP 1 lub XP Pro + SP2 a na pewno jak się przekonałeś nie XP PRO + SP 3.[/quote] Specjalnie dla Ciebie artykul z sieci: "Tak jak w systemach Windows Server 2003 z dodatkiem SP2 i Windows Vista, użytkownicy mogą teraz zakończyć instalację systemu operacyjnego bez podawania klucza produktu podczas pełnej, zintegrowanej instalacji systemu Windows XP z dodatkiem SP3. System operacyjny wyświetli użytkownikowi monit o podanie klucza produktu w późniejszym czasie w ramach funkcji Dodatki do oryginalnego systemu (Genuine Advantage) [!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!] Tak jak w przypadku poprzednich dodatków Service Pack, w trakcie instalowania dodatku Windows XP SP3 za pomocą pakietu aktualizacji dostępnego za pośrednictwem usługi Microsoft Update nie pojawia się monit o klucz produktu i klucz ten nie jest wymagany [!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!] Uwaga Zmiany dotyczące funkcji Aktywacja produktu Windows w systemie Windows XP z dodatkiem SP3 nie są powiązane z usługą zarządzania kluczami (KMS) systemu Windows Vista. Ta aktualizacja wpływa wyłącznie na nowe instalacje systemu operacyjnego ze zintegrowanych nośników źródłowych. Dotyczy wyłącznie nośników instalacyjnych i nie pociąga za sobą zmian w sposobie działania aktywacji w systemie Windows XP..." A wiec posiadasz co najmniej "dziwna" wersje windowsa... Jak chcesz to pozniej podrzuce ci kod do Xp Pro (przez gg) moze Moj zadziala... Pozdro

[quote=Realkoi] (...) wpadlem na genialny pomysl zainstalowania najnowszej dostepnej wersji XP...](*,)[/quote]Pobierasz te bezsensowne samorobki Windows ("odchudzone") ? to teraz masz za swoje #-o Co to jest wg. Ciebie "najnowsza dostepna wersja" - myslisz, ze Microsoft aktualizuje systemy i wystawia nowe wersje ? Hmm... Naiwni ludzie nie potraficie sami stworzyc sobie wersji Portable ? Klopoty z glowy - mozna zintegrowac co sie chce, lacznie z kluczem...[quote]Podczas podawania klucza wyskoczył błąd (klucz jest nie poprawny...)[/quote]Gdybys byl producentem, to chcialbys, zeby jeden klucz pasowal do tysiaca aut ? Ale by byla, zabawa, gdybys rano wyszedl na parking a tam stoi jakas obca fura.. a kluczyk pasowal co nie...[quote]Gdy miałem wersję Win XP HE SP2->SP3 wsio smigało (mimo ze na nalepce jest XP Pro). Błąd wyskoczył podczas próby instalacji XP Pro SP3.[/quote]Chyba sam sobie odpowiedziales ??? Rozne wersje - ten sam klucz...[quote]Dodam ze pograłem wina z torrentów, ale to jest bez różnicy bo to Key decyduje o legalnosci oprogramowania[/quote]Tak a policja o legalnosci Torrentow :mryellow: [quote]Czy ktoś miał podobny problem lub wie jak to rozwiazać, bo jednak fajnie bylo miec legalnego wina...[/quote]Fajnie jest pomysl zanim cos sie spieprzy... Rozwiazania: Kupic oryginalny windows (albo wpisz serial w okularach, znajdz Swoj typ systemu, sciagnij i zgraj na plyte :mryellow: ) Pozdro
Reeboot
Dodano
26.04.2009 14:17:21
Realkoi
Dodano:
26.04.2009 13:55:42
Komentarzy:
18
Strona 1 / 1