nie mam folderu moja muzyka

"Folder "iTunes" nie może być znaleziony lub utworzony, a jest wymagany. Domyślnym jego położeniem jest folder "Moja muzyka". Taki komunikat otrzymuję kiedy chcę otworzyć iTunes. Przeniosłam ostatnio folder Moja muzyka na dysk zewnętrzny i od tego czasu nie mogę (już wszystko jest z powrotem w moich dokumentach) włączyć iTunes. Dodam że próbowałam naprawić to tak jak kazali na stronie Apple ale w programie Tweak Ui nie widzę w ogóle folderu Moja muzyka (widzę wszystkie inne obrazy, video). Oczywiście jak otwieram folder Moje dokumenty to mam tam Moja muzyka a w niej przeze mnie utworzony plik iTunes. Proszę pomóżcie. Dodam że weszłam w START-właściwości -zaawansowane i Moja Muzyka tam jest zaznaczona jako łącze

Odpowiedzi: 5

To co proponujesz mi poczytać to tylko pierwsza część problemu [b]majaczyc[/b] a ja wskazuję problem raczej z przenosinami powrotnymi. Jeśli dyskowi zewnętrznemu była przypisana na stałe litera to folder 'Moje dokumenty' powinien trafić z powrotem na swoje miejsce.
adam_broda
Dodano
04.06.2009 23:55:12
Dalej mam to samo, nie moze znalezc folderu moje dokumenty, odinstalowalam itunes, zrestartowalam, zainstalowalam, zrestartowalam, i tym easy clean potraktowalam, ale dalej nic nie znajduje. Wydaje mi sie ze to cos z widowsem musi nie grac. :/ Po zaczeło się dziać kiedy przeniosłam ten folder na dysk zewnetrzny a potem go skopiowalam z powrotem i od teraz nie znajduje nic.
majaczyc
Dodano
03.06.2009 00:34:56
  • adam_broda 03.06.2009 23:28:33

[quote=majaczyc][b]przeniosłam[/b] ten folder na dysk zewnetrzny a potem go [b]skopiowalam[/b] z powrotem[/quote] Czy to nie tutaj przypadkiem tkwi problem? Te przenosiny w te i we wte wykonałaś przy pomocy kopiowania a nie funkcją "Przenieś.." we właściwościach 'Moje dokumenty'? Jeżeli to było proste kopiowanie (chociażby tylko jedno) to nie masz wpisów w rejestrze o położeniu folderu 'Moje dokumenty'.

• Ucho 04.06.2009 01:56:48

[quote=adam_broda]Te przenosiny w te i we wte wykonałaś przy pomocy kopiowania a nie funkcją "Przenieś.." we właściwościach 'Moje dokumenty'?[/quote] A możesz zrobić[b] przeniesienie[/b] z dysku zewn. na swoje miejsce ? Poczytaj tu: http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/429,1,Zmiana_domy%C5%9Blnej_lokalizacji__folderu.aspx

A odinstaluj iTunes, restart, EasyCleaner jeszcze raz, restart, ponowna instalka iTunes i powinno być git (pod warunkiem, że Moja muzyka jest na swoim miejscu, jak piszesz, a nie skrót). Położenie folderu odczytasz z PPM na skrócie>Właściwości>element docelowy. Przenieś go na swoje miejsce jak zajdzie potrzeba.
Ucho
Dodano
02.06.2009 19:31:42
  • Lamer 02.06.2009 21:49:16

[quote=Ucho]A odinstaluj iTunes, restart, EasyCleaner jeszcze raz, restart, ponowna instalka iTunes i powinno być git (pod warunkiem, że Moja muzyka jest na swoim miejscu, jak piszesz, a nie skrót). Położenie folderu odczytasz z PPM na skrócie>Właściwości>element docelowy. Przenieś go na swoje miejsce jak zajdzie potrzeba.[/quote] Od razu odinstaluj :lol: to za proste #-o Jakby chciala tak zrobic to moze sama by sie domyslila :-k

Easy Cleaner nie znalazł żadnych błędnych skrótów. :(
majaczyc
Dodano
02.06.2009 17:22:13
1.Zainstaluj Easy Cleaner ->>> Uruchom 2.Przejdz do Skroty, nacisnij opcje Znajdz... Napisz czy pokaze pusty folder itunes [wskaze go jesli nie ma prawidlowej sciezki dostepu do niego]
Lamer
Dodano
02.06.2009 16:31:25
majaczyc
Dodano:
02.06.2009 14:09:19
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1