Nie ma pliku :/

Siema! U mojej koleźanki przy włączeniu koma wyskkauje komunikat przed załadawaniem windowsa, źe brakuje pliku: Windows/System32/config/system :/ Próbowałem za pomocą cd XP i funkcji napraw ale wyskkauje mi konsola i nie wiem jak to zrobić :/

Odpowiedzi: 6

EL NINO:
Aaaaa, na wszelki wypadek ? :wink:

A no tak :wink:.
Faktycznie, na wszelki wypadek – aby KO nie miała prawa kręcić nosem i podnosić rwetestu o dostęp do zabronionych lokalizacji. A poza tym, wpisanie tegoź przecieź nie boli :wink:.

El NINO:
To moze od razu Discpartem potraktowac dysk ? Co nowe to nowe :wink: .

A co Ty taki minimalista? :wink: Lepiej wyzerować i potraktować elektromagnesem od razu – grunt to jakość :lol:.
Amon–Ra
Dodano
03.09.2005 17:46:20
Aaaaa, na wszelki wypadek ? :wink:

To moze od razu Discpartem potraktowac dysk ? Co nowe to nowe :wink: .
EL NINO
Dodano
03.09.2005 17:25:27
EL NINO:
Po co ?

A tak na wszelki wypadek, gdyby trzeba była wykonać jakieś operacje poza katalogiem systemowym, czego wykluczyć nie moźna. Z resztą samo polecenie takźe moźe spełniać rolę pewnego szablonu, którego zastosowanie zawsze polecam podczas plikowych operacji w KO :wink:.
Amon–Ra
Dodano
03.09.2005 11:20:00
Amon–Ra:
set AllowAllPaths = true
Po co ?
EL NINO
Dodano
03.09.2005 04:17:03
Bobi co prawda podał rozwiązanie, ale jeźeli chcesz, moźesz takźe zwrócić uwagę na ten post.

Niestety, błędnym posunięciem Microsoftu było utrudnienie procedury sporządzania kopii plików rejestru. Przywracanie systemu, jak widzisz, w takim wypadku nie jest w stanie niczego dokonać :?.

Uruchom zatem tę Konsolę Odzyskiwania i wydaj w niej komendy (potwierdzając kaźdą z nich przyciskiem Enter):
set AllowAllPaths = true
cd c:\windows\system32\config\
ren system system.old
cd c:\windows\repair\
copy system c:\windows\system32\config\

Nie zapomnij o spacji przed i po znaku "=". Zauwaź, źe polecenie ren system system.old moźe zakończyć się błędem, jeźeli rozpatrywany plik został z dysku usunięty.

Licz się z tym, źe być moźe będzie trzeba doinstalować kilka urządzeń lub aktualizacji z WU.
Amon–Ra
Dodano
02.09.2005 09:47:40
Pewnie nacisnąłeś R za wcześnie, za pierwszym razem pod tą literką masz konsole odzyskiwania.
Tutaj masz podklinkowaną stronę z opisem przywracania uszkodzonego pliku rejestru.
Bobi
Dodano
02.09.2005 09:32:06
swi_r
Dodano:
02.09.2005 09:29:32
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1