Nie ma pliku :/
Siema! U mojej koleźanki przy włączeniu koma wyskkauje komunikat przed załadawaniem windowsa, źe brakuje pliku: Windows/System32/config/system :/ Próbowałem za pomocą cd XP i funkcji napraw ale wyskkauje mi konsola i nie wiem jak to zrobić :/
Odpowiedzi: 6
EL NINO:
Aaaaa, na wszelki wypadek ? :wink:
A no tak :wink:.
Faktycznie, na wszelki wypadek – aby KO nie miała prawa kręcić nosem i podnosić rwetestu o dostęp do zabronionych lokalizacji. A poza tym, wpisanie tegoź przecieź nie boli :wink:.
El NINO:
To moze od razu Discpartem potraktowac dysk ? Co nowe to nowe :wink: .
A co Ty taki minimalista? :wink: Lepiej wyzerować i potraktować elektromagnesem od razu – grunt to jakość :lol:.
Aaaaa, na wszelki wypadek ? :wink:
EL NINO:
Po co ?
A tak na wszelki wypadek, gdyby trzeba była wykonać jakieś operacje poza katalogiem systemowym, czego wykluczyć nie moźna. Z resztą samo polecenie takźe moźe spełniać rolę pewnego szablonu, którego zastosowanie zawsze polecam podczas plikowych operacji w KO :wink:.
Po co ?Amon–Ra:
set AllowAllPaths = true
Bobi co prawda podał rozwiązanie, ale jeźeli chcesz, moźesz takźe zwrócić uwagę na ten post.
Niestety, błędnym posunięciem Microsoftu było utrudnienie procedury sporządzania kopii plików rejestru. Przywracanie systemu, jak widzisz, w takim wypadku nie jest w stanie niczego dokonać :?.
Uruchom zatem tę Konsolę Odzyskiwania i wydaj w niej komendy (potwierdzając kaźdą z nich przyciskiem Enter):
Nie zapomnij o spacji przed i po znaku "=". Zauwaź, źe polecenie ren system system.old moźe zakończyć się błędem, jeźeli rozpatrywany plik został z dysku usunięty.
Licz się z tym, źe być moźe będzie trzeba doinstalować kilka urządzeń lub aktualizacji z WU.
Niestety, błędnym posunięciem Microsoftu było utrudnienie procedury sporządzania kopii plików rejestru. Przywracanie systemu, jak widzisz, w takim wypadku nie jest w stanie niczego dokonać :?.
Uruchom zatem tę Konsolę Odzyskiwania i wydaj w niej komendy (potwierdzając kaźdą z nich przyciskiem Enter):
set AllowAllPaths = true
cd c:\windows\system32\config\
ren system system.old
cd c:\windows\repair\
copy system c:\windows\system32\config\
Nie zapomnij o spacji przed i po znaku "=". Zauwaź, źe polecenie ren system system.old moźe zakończyć się błędem, jeźeli rozpatrywany plik został z dysku usunięty.
Licz się z tym, źe być moźe będzie trzeba doinstalować kilka urządzeń lub aktualizacji z WU.
Pewnie nacisnąłeś R za wcześnie, za pierwszym razem pod tą literką masz konsole odzyskiwania.
Tutaj masz podklinkowaną stronę z opisem przywracania uszkodzonego pliku rejestru.
Tutaj masz podklinkowaną stronę z opisem przywracania uszkodzonego pliku rejestru.
Strona 1 / 1