Nie działające pliki

Witam. Proszę o pomoc. Przejrzałem forum i nie znalazłem rozwiązania problemu na który się natknąłem. Otóż wszystkie ikony na pulpicie (skróty itp...) są białe z sześcioma kolorowymi plamkami. Przy kliknięciu na obojętnie jaką wyskakuje okienko "System Windows nie może otworzyć tego pliku ... wybierz program za pomocą którego chcesz to otworzyć..." Podobnie rzecz wygląda w menu START oraz w programach i narzędziach systemowych. Po prostu nie działa nic ale system się uruchamia. Nie wiem o co chodzi i proszę o pomoc. Pozdrawiam krzychup00 ](*,)

Odpowiedzi: 6

ok. Jutro powalczę odezwę się narka.
krzychup00
Dodano
01.01.2008 22:47:26
Tak - masz znaleźć pliki regedit.exe i zmienić rozszerzenie z exe na com - potem próba uruchomienia tego pliku. Jak sie uda to Plik -> Importuj i wskazujesz ten exefix.reg Opcjonalnie - [url]http://support.microsoft.com/kb/307545/pl[/url] - skorzystanie z przywracania systemu aby odtworzyć pliki rejestru z kopii (plik software powinien wystarczyć)
Żółty
Dodano
01.01.2008 22:37:52
Chodzi o inny komputer. Nie można uruchomić rejestru, nie przyjmuje komendy "regedit" w poleceniu "uruchom" przywracanie systemu było włączone ale nie można go uruchomić z miejsca "Narzędzia systemowe". Jak mam zmienić rozszerzenie z exe na com, nigdy takich rzeczy nie robiłem. Czyli mam znaleźć plik regedit.exe w katalogu Windows i zmienić rozszerzenie?
krzychup00
Dodano
01.01.2008 22:29:31
Na innym koncie uzytkownika też tak się dzieje ?? Miałeś przywracanie systemu właczone ?? Sprawwdź czy uda sie uruchomic edytor rejestru po zmianie jego rozszerzenia z exe na com (plik regedit.exe siedzi w katalogu Windowsa)
Żółty
Dodano
01.01.2008 22:18:52
Tak skopiowałem plik "exefix" na płytkę i skopiowałem na kompa na którym występuje ten problem, ale tego też nie "widzi" tylko ikona i sześć kolorowych plamek a przy próbie uruchomienia exefix wyświetla ten sam komunikat że nie może otworzyć pliku i żebym wybrał program. Plik UnHookExec też nie działa
krzychup00
Dodano
01.01.2008 21:33:22
A fix na niedziałające pliki exe z FAQ stosowałeś ?? Jeżeli nie to spróbuj użyć. I zmień nazwę tematu - na taką, która oddaje istote problemu.
Żółty
Dodano
01.01.2008 21:26:36
krzychup00
Dodano:
01.01.2008 21:19:34
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1