Nie działają źadne! skróty w windowsie

Przepraszam, źe męczę takim śmiesznym problemem, ale naprawdę nie potrafię sobie z nim poradzić. Dodam, źe przeszukiwałem to i inne fora, ale skutecznej odpowiedzi nie znalazłem. Sprawa jest taka, źe wszystkie SKRÓTY na pulpicie, w menu start, źadne nie reagują na klikanie myszą. Reagują natomiast na sekwencję "ppm–>otwórz". Dodam źe ścieźki do programów napewno są ustawione dobrze, inaczej ppm+otwórz i tak by nie działało. Co więcej, elementy nie mające w górnym rogu ikonki znaczku skrótu (strzałki zawiniętej) takie jak "mój komp" "moje dok" działają bez zarzutu.

Dodam, źe stało dzieje się tak od niedawna. "Program files" oraz "moje dok" mam przeniesione na partycję D, ale jest to zrobione od poczatku i nigdy nie bylo z tym problemów.

Tak btw, to jeszcze nie mogę "zmusić" paska szybkiego uruchamiania do pozostania na swym miejscu:( Przy kaźdym starcie systemu pasek znika i trezba go ręcznie przywracać:(

Dodam, źe raczej nie jest to spowodowane wirusami, ani trojanami, gdyź mam sprzętowy firewall, do tego nav 2005, przeskanowałem system spyware doctorem a rejestr registry mechanickiem.

Jeśli ktoś moźe mi pomóc to baaardzo proszę

Odpowiedzi: 4

...
Lothan_JM
Dodano
09.08.2006 12:28:29
dzięki, pomogły obydwie wskazówki!
Podi
Dodano
08.01.2006 20:32:55
dzięki, pomogły obydwie wskazówki!
Podi
Dodano
08.01.2006 20:32:55
W przyklejonym faqu masz plik exefix, który dodatkowo poprawia skojarzenia skrótów, uzyj.
Co do drugiej cześci pytania to na forum poczytaj tematy zawierające fraze NoSaveSettings
Bobi
Dodano
07.01.2006 18:15:26
Podi
Dodano:
07.01.2006 16:29:23
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1