Nie działają gry w XP !
Jestem nowym uźytkownikiem XP, zainstalowałem go wczoraj. Mam kłopot z odpaleniem gier. Słyszałem, źe na XP nie wszystko się odpala, ale w moim przypadku na ok. 10 gier odpaliła się 1. W niektórych przypadkach komp zawiesza się nawet przed odpaleniem gry, w momencie wejścia do setupa gry. Komp restartuje się albo po włączeniu gry albo w setupie. Mam Durona 800, GF MX440 i płytę Asrock. Uźywan najnowszych sterowników do karty graficznej i direct x. POMOCY! :cry:
Odpowiedzi: 15
jeźeli dobrze zrozumiałem to stery do GF MX440 masz 66.93_win2kxp ja jak je zainstalowałem do gf ti 4200 to zaczął mi się komputer zacinać i nie moźna było pracować. Moźe zainstaluj jakąś wersję wcześniejszą np 43.45
Masz racje ja teź myśle źe przyczyną moźe być dźwięk
(chociaź kiedyś wydawało mi się to kompletną bzdurą
źe dźwięk ma coś wspólnego z dzialaniem gry)
U mnie teź chodzą starocie.
Pozdrawiam
(chociaź kiedyś wydawało mi się to kompletną bzdurą
źe dźwięk ma coś wspólnego z dzialaniem gry)
U mnie teź chodzą starocie.
Pozdrawiam
Hmm... wszycsy piszą o grafice, a to wcale nie musi być przyczyną błędów – równie waźny jest .. dźwięk.
Nie doczytałem jednak o jakie gry chodzi , nie wierzę źe źadna się nie uruchamia.
Jesli jednak tak jest to , to nie jest wina XP , a urządzeń, no bo skoro mnie się na XP uruchamiają takie stare próchna jak "DOOM", jakiś "Alladyn" (trzymane z sentymentu raczej) to system nie ma z tym nic wspólnego, winne są urządzenia i stery do nich.
Nie doczytałem jednak o jakie gry chodzi , nie wierzę źe źadna się nie uruchamia.
Jesli jednak tak jest to , to nie jest wina XP , a urządzeń, no bo skoro mnie się na XP uruchamiają takie stare próchna jak "DOOM", jakiś "Alladyn" (trzymane z sentymentu raczej) to system nie ma z tym nic wspólnego, winne są urządzenia i stery do nich.
Dzięki–Myslalem źe moźe jeszcze nie znalazłem jakiejś strony i dlatego poprosiłem o pomoc.
Szukam i nie mogę w dalszym ciagu znaleść patcha.
Gra The Secret of the Nautilus
Pozdrawiam
Szukam i nie mogę w dalszym ciagu znaleść patcha.
Gra The Secret of the Nautilus
Pozdrawiam
Mistrzu... Google są :D Wpisz 'patches' i po problemie, pierwsza strona jaką znalazło: http://www.patches–scrolls.de/
amd_good czy znasz jakieś strony światowe ze zbiorem
Patch'ów do gier
Pozdrawiam
Patch'ów do gier
Pozdrawiam
Nie do końca tak moźe być. Moźe akurat gry, które chcesz odpalić na XP nie mają zgodności z tym systemem? Jeźeli tak jest, to poszukaj patch'y do tych gier, zainstaluj patch'e i spróbuj raz jeszcze.
Pamięć na 100% jest ok, jest nowa i testowałem ją memtestem. Zasilacz i płyta główna teź są nowe, wymieniane miesiąc temu. 4in1 mam wersji 4.53, sterowniki dla grafiki tez powinny być ok – oficjalne nvidi wersja 66.93_win2kxp. Wszystko instalowane w odpowiedniej kolejności. Wydaje mi się, źe moźe to być wina karty graficznej lub direct x (9.0c)
Do tej karty stosuj ster 56.72 nie ma z nim problemu.
Jak masz płyte na VIA pakiet stosuj 4.49 lub 4.51 do 4.53.
Sprawdz tą pamięć jeszcze raz ma być zero błędów – najlepiej podmień na inną.
http://www.goldmemory.cz/
Zrób konserwacje kompa.Sprawdz zasilacz.
Zainstaluj prawidłowo sterownik karty graficznej,usuń stare restart kompa i uruchom na systemowych.Teraz wgrywasz sterowniki do płyty głównej i dopiero inne stery.
Nie rób nakładek sterownika karty graficznej i innych.
Jak masz płyte na VIA pakiet stosuj 4.49 lub 4.51 do 4.53.
Sprawdz tą pamięć jeszcze raz ma być zero błędów – najlepiej podmień na inną.
http://www.goldmemory.cz/
Zrób konserwacje kompa.Sprawdz zasilacz.
Zainstaluj prawidłowo sterownik karty graficznej,usuń stare restart kompa i uruchom na systemowych.Teraz wgrywasz sterowniki do płyty głównej i dopiero inne stery.
Nie rób nakładek sterownika karty graficznej i innych.
MarcinX:
Testowałeś pamiątki jak radził Rebe ?
A po co ?
Przecieź
PtOK:
Pamięć jest OK.
I jest to pewnik dyskusji nie podlegający :(
Jednak wg. tego najbardziej podejrzany jest ram,0x000000EA ten błąd czyli THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER,wiadomo sterownik.
Poza tym jak pisano w wielu postach do 4mx instalujemy sterowniki z certyfikatem WHQL z innymi często są problemy.
Poza tym jak pisano w wielu postach do 4mx instalujemy sterowniki z certyfikatem WHQL z innymi często są problemy.
Pamięć jest OK. Pojawiające się błedy to np 0*0000008E (0*C0000005, 0*00000247, 0*F658ACC8,0*00000000) inny to 0*000000EA (0*812D2DA8, 0*810446D8, 0*81370E58, 0*00000001) . Jeźeli to Wam coś mówi to proszę o pomoc bo juź sił mi brak do tego kompa.
Wcale nie musi, bo moźe to być kwestia np. pamięci RAM. Systemy w2k/XP są znacznie bardziej czułe na jej wady i dlateog warto byś się za testy wziął – memtest, goldmemory to przykładowe nazwy programów do tego celu.
Wszystkie sterowniki mam zainstalowane w najnowszych wersjach, do płyty teź. Wszystko w 98se działalo poprawnie więc teraz chyba teź powinno?
A sterwoniki do płyty wgrane?
A pamięć sprawdzona?
A napięcia zasilania takoź?
Wymuś BSOD – mój komputer – zaawansowane – uruchamianie i odzyskiewanie – odptaszyć "w wypadku awarii uruchom ponownie"
Zamiast restartu pokarze się ekran z sygnaturą błędu ( nemerem ) i ew. nazwą pliku który ten błąd powoduje.
Potem w archiwum forum czy w sieci poszukaj informacji o tym błedzie, a w wypadku gdybyś nie dłą sobie rady przedstawi informację z BSOD–a w kolejnym poscie.
A pamięć sprawdzona?
A napięcia zasilania takoź?
Wymuś BSOD – mój komputer – zaawansowane – uruchamianie i odzyskiewanie – odptaszyć "w wypadku awarii uruchom ponownie"
Zamiast restartu pokarze się ekran z sygnaturą błędu ( nemerem ) i ew. nazwą pliku który ten błąd powoduje.
Potem w archiwum forum czy w sieci poszukaj informacji o tym błedzie, a w wypadku gdybyś nie dłą sobie rady przedstawi informację z BSOD–a w kolejnym poscie.
Strona 1 / 1