Nie dziala USB 2.0
Przeczytalem juz chyba wszystkie forum, przejrzalem juz wszystkie strony o podobnej tematyce i NIC. Posiadam sobie Windowsa XP z SP3. Poinstalowalem wszystkie drivery jakie tylko mozna bylo. BIOS przegladalem chyba z 1000000 razy. Pomimo wszystko caly czas to samo (naprawde siedze nad tym juz chyba z tydzien). Po wgraniu Systemu wszystko wydaje sie pieknie. Dziala myszka i klawiatura- obie bezprzewodowe (podlaczone przez USB). Jak tylko zaczynam podlaczac inne urzadzenia- zewn dysk twardy lub czujnik bezprzewodowego internetu zaczynaja sie jaja... NIE ROZPOZNANE URZADZENIE USB... Po dlugich i wyczerpujacych psychicznie probach doszedlem do wniosku ze jak tylko wylacze "Rozszerzony kontroler hosta USB" wszystko zaczyna dzialac z tym ze wyswietla mi sie znowu ze to urzadzenie moze dzialac szybciej ale nie mam "Kontrolera Hi-Speed" Probowalem juz wszystkie kontrolery hosta Hi Speed jakie tylko mozna bylo znalezc w necie i nic. A zycze powdzenia przy zgrywaniu jakichs danych na dysk zewn z ta predkoscia. Chcialem przeslac 40 GB to czas oczekiwania do zakonczenia operacji wynosil 17 dni i 6 godz.
Nie ma mowy o tym ze nie mam np. USB 2.0. Komputer ma moze z pol roku i kiedys wszystko dzialalo dobrze (przy sklepowych ustawieniach). Po wgraniu nowego systemu- kapa... Od tamtej pory mam problem.
MA KTOS JAKIS POMYSL? Bo ja zaczynam sobie juz wlosy z glowy wyrywac...
Odpowiedzi: 1
A jak się mają przerwania IRQ? Żadnych konfliktów?
Miałem kiedyś coś wpodobie, przy czym wieszała mi się mysz bezprzewodowa w momencie, gdy wpinałem mp3 do gniazda obok.
Zmiana przerwania do mp3 rozwiązała problem.
Strona 1 / 1