Nie daje się zapisać opcji 'Przełączanie użytkowników'
Będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu następującego problemu:
mam Windows XP Home Edition z SP2. Po pewnym czasie korzystania tylko z konta z uprawnieniami administratora, założyłem drugie - z ograniczonymi uprawnieniami. Kłopot pojawił się, gdy próbowałem uaktywnić opcję [b]Przełączanie użytkowników[/b]; można ją zaznaczyć, ale dokonanego wyboru nie daje się zapisać, a co za tym idzie - [b]Przełączanie użykowników[/b] pozostaje nieaktywne. Dodam, że postępowałem zgodnie z sugestiami zawartymi w Pomocy.
Odpowiedzi: 4
Dzięki, Żółty!
Faktycznie, usługa była wyłączona. Teraz wszystko jest OK.
P.S.
Maile'a od Debiutanta na forum uważaj za niebyłego.
Ile masz pamięci RAM ??
Po kliknięciu "Zastosuj opcje" sprawdź w rejestrze wartości wpisów AllowMultipleTSSessions i LogonType w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon - oba wpisy powiiny ieć wartość 1
Jak maja inną to spróbuj je ręcznie ustawić na 1
Sprawdź stan usługi Usługi terminalowe - ma być uruchomiona i trybie uruchamiania ręcznym.
Sprawdź czy w kluczu, który podałem powyżej jest wpis GinaDll - jak jest to zbackupuj sobie ten klucz i skasuj wpis.
Dziękuję za zainteresowanie się problemem.
Chodzi o to, że po wybraniu w panelu [b]Konta użytkowników[/b] zadania [b]Zmień sposób logowania lub wylogowywania użytkowników[/b], zaznaczeniu opcji [b]Użyj szybkiego przełączania użytkowników[/b], kliknięciu przycisku [b]Zastosuj opcje[/b], owo szybkie przełączanie nie funkcjonuje.
Po ponownym wybraniu zadania [b]Zmień sposób logowania lub wylogowywania użytkowników[/b] okazuje się, że zaznaczona poprzednim razem opcja jest odznaczona.
Podejmowanym działaniom nie towarzyszą żadne komunikaty o błędach.
Nie da się zapisać ?? W jakim sensie ?? Komunikat jakiś dostajesz po nacisnięciu "Zastposuj opcje" ?? Jak tak to jaka jest treść tego komunikatu ??
Strona 1 / 1